Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το ψήφισε και ο "μάγκα τζάμπες"!

Τσώνης από το βήμα της Βουλής: "Ρε σύ μην κανεις καμμιά μα....α και δεν το ψηφίσεις!!!


*Απο lamiafm1 


   
Για μιά ακόμη φορά τοποθέτηση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη τροφοδότησε παραπολιτκά αθηναϊκών blogs και εκπομπές κοινωνικού σχολιασμού με τα ιδιοφυή διανοηματά του και την... απειρου καλους φρασεολογια του!

Στην τοποθέτηση του σημερα στην ολομελεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου ,το οποιο κατ΄επανάληψη τόνισε οτι θα υπερψηφίσει, επιχειρησε να... χρυσώσει το πικρο χάπι που θα γευτεί ο ελληνικος λαός με διάφορα εφυολογήματα του τύπου....

Μια μέρα στη Λαμία σταματησε μπροστα του ενας μηχανοβιος και του ειπε "ρε συ δεν πιστεύω να κανεις καμμια μαλ....ία και δεν ψηφίσεις το μεσοπροθεσμο".

Για να...ξεράσουν την αλήθεια

ΤΗΝ Αστυνομία που ανέκρινε, την…ανακρίνουν! Με τον εκπρόσωπό της (δεν «ερευνεί» αλλά «ερευνά», κ. Κοκκαλάκη μας, και είναι το λιγότερο) να περνάει δύσκολες ώρες στα…παραθύρια. Χρεωμένος τη βαρβαρότητα του «άνδρα» των ΜΑΤ, που χτυπάει (τον άοπλο και ακίνδυνο νεαρό) σαν να σκότωνε κουνούπι, τον βλέπει να σωριάζεται κι απομακρύνεται…περήφανος. Χωρίς(;) διακριτικά κι άντε να ψάξεις τον ένστολο βασανιστή και εν δυνάμει δολοφόνο. Δεν μας τον «σέρβιραν»-η δημοσιογραφική (μπορεί και του ιδιώτη) η κάμερα τον ανακάλυψε.
 


*Του Θανάση Νικολαΐδη
  


ΑΥΤΗΝ τη φορά περιμένουμε τον Υπουργό να (μας) δώσει εξηγήσεις. Κι αν δρουν προβοκάτορες της Αστυνομίας κάτω απ’ τη μύτη του, να τους ξεσκεπάσει. Αν δεν τους ξέρει, να το ψάξει. Αν του είναι αδύνατο, να παραιτηθεί. Κι αν δεν παραιτηθεί θα’ χει απέναντι τους ξεσηκωμένους, ενισχυμένους απ’ τους…Λουράντους. Σε ρόλο ευκαιριακού συμπαραστάτη των τραυματιών, με τα φάρμακα στην αγκαλιά. Με συμπεριφορά αγροίκου και ύφος στρατηγού που κατευθύνει «αγωνιστές» του σιναφιού του (αλλά, στους Λουράντους της πλατείας ανάκατους με αγανακτισμένους θα επανέλθουμε).

ΝΑ πούμε, λοιπόν, πως η Αστυνομία επιμένει στις μεθόδους της; Τότε, τίποτα δεν άλλαξε στον χώρο της. Να δεχτούμε πως αν δεν συνεργαστεί με «κατακάθια» δεν (δι)ερευνάται ο υπόκοσμος; Έστω. Να θυμηθούμε πως ο παλιός χωροφύλακας φακέλωνε με βοηθό του τον χαφιέ της γειτονιάς; Είναι ιστορία και δεν την αλλάζεις. 

Ανακοίνωση - απάντηση στον Μπουραντά από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς

Δεν συμμετείχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί διαφωνούμε με την συστηματική απογύμνωση του από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο και την μετατροπή του σε τυπικό γραφειοκρατικό όργανο. Η πρακτική αυτή είναι περιφρονητική για τα κρίσιμα προβλήματα των πολιτών και ανάξια για ένα αιρετό όργανο που τόσο διαφημίστηκε από την παράταξη του κ.Μπουραντά
 
Σχετικα με την κατηγορία ότι απουσίασα προκειμένου να μην υποχρεωθώ να πάρω θέση, ξεκαθαρίζω ότι θεωρώ εύλογο να εξεγείρονται οι πολίτες όταν ισοπεδώνονται και υποχρέωση των εκλεγμένων να αντισταθούν σε αυτή την ισοπέδωση. Και αν πράγματι οι διαμαρτυρόμενοι ήταν λίγοι, ας μην απατάται ο κ. Μπουραντάς: πρόκειται μάλλον για αποτέλεσμα της απόστασης και της αδιαφορίας των πολιτών για το περιφερειακό συμβούλιο. Εαν αυτό επιδιώκει η περιφερειακή αρχή, τότε πράγματι βρίσκονται σε καλό δρόμο.  

Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Φθιώτιδας

Η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση στη ζωή και το μέλλον μας, με την ψήφιση και του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου, αποτελούν διαχρονικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα χρόνια προβλήματα και η κατάσταση που επικρατεί στο ΥΠΠΟΤ.

Η πολιτική αυτή εκφράζεται όλα αυτά χρόνια με την ομηρία χιλιάδων νέων ανθρώπων μέσα από το κυνήγι των συμβάσεων, την ώρα που οι Εφορείες και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν εκατοντάδες οργανικά κενά.

Εκφράζεται με το επαίσχυντο Π.Δ. 164/2004 (Παυλόπουλου) για το 24μηνο, που αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία και σου ορίζει ότι θα σπουδάζεις τέσσερα χρόνια για να δουλέψεις δύο.

Εκφράζεται στην άθλια και τυχοδιωκτική δράση εργατοπατέρων, βουλευτικών γραφείων και κάθε λογής «υπευθύνων» που τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων και εμπορεύονται την ανάγκη τους για δουλειά.

Η ομιλία της κ. Μπατζελή στη Βουλή - Τα βασικά σημεία

«Στο πλαίσιο της τετράμηνης αναζήτησης της πολιτικής συναίνεσης χάθηκε πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν βασικές διαρθρωτικές αλλαγές, δημιουργώντας παράλληλα ένα ιδιαίτερο βαρύ κλίμα και μάλιστα σε μια περίοδο που η επιθετική συμπεριφορά των κερδοσκόπων κρινόταν από τη σταθερότητα του πολιτικού λόγου και η αντίδραση της κοινωνίας κρινόταν από την αξιοπιστία του αναπτυξιακού ορίζοντα όλων των πολιτικών» επισήμανε στα πλαίσια της ομιλίας της στη Βουλή η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.

Η κ. Μπατζελή μεταξύ άλλων ζήτησε ενόψει και της σύνταξης του νέου φορολογικού συστήματος, επανεξέταση του μέτρου εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις, επέκταση του πόθεν έσχες πέραν της οικοδομής και σε άλλους παραγωγικούς τομείς όπως η ενέργεια, μεταποίηση, ο διατροφικός τομέας και σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.


Βασικά σημεία της Ομιλίας της κ. Μπατζελή:
 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΝΟΑΤ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ & ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Κάθε χρόνο τη θερινή περίοδο ο Ναυτικός Όμιλος Αταλάντης εκπονεί 2 προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών στην Κολύμβηση και την Ιστιοπλοΐα στη Σκάλα Αταλάντης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, Πρόγραμμα "Παιδί και Θάλασσα". Διαρκεί 2 μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κάθε μέρα εκτός από Σαββατοκύριακο. Στο τέλος του Προγράμματος διοργανώνονται αγώνες και επιλέγεται η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον Όμιλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων που ασκούνται στη θάλασσα. Ηλικίες 5-14 ετών. Έναρξη προγράμματος Παρασκευή 1η Ιουλίου.
 

Πλακάκια και…αμπούλες

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ μυστήρια πράγματα, ανεξήγητα(;) και απείρως…αστυνομικά. Παλιά κόλπα, χωροφυλακίστικα, προσαρμοσμένα στην τεχνική των καιρών μας. Με την μολότοφ στα χέρια του ταραξία που ανάβει φωτιές, αλλά προσφέρει και άλλοθι στην Αστυνομία. Για να αντιτάξει βία των ΜΑΤ στη βία πετροβολητών και είναι φυσικό. Για να δικαιολογεί, την επόμενη, τα αδικαιολόγητα ο εκπρόσωπός της και είναι αφύσικο. Με τον Υπουργό εξαφανισμένο, γιατί δεν «δάκρυσε» απ’ τα χημικά, δεν εισέπνευσε δηλητήριο από ληγμένες(;) αμπούλες, δεν δείραν’ το παιδί του.
 

 
 
*Του Θανάση Νικολαΐδη

 
ΓΝΩΣΤΟ (και παλιό) το κόλπο των «γνωστών αγνώστων», γνωστή και η πρακτική της Αστυνομίας. Παρακολουθούμε τη «μάχη» και κρατάμε την ανάσα, όταν τα ρόπαλα ανεβοκατεβαίνουν σε κεφάλια πεσμένων καταγής. Βλέπουμε τον αστυνομικό των ΜΑΤ να γίνεται παρανάλωμα (της μολότοφ) και φυσάμε από μέσα μας για να σβήσει η φωτιά. Ωστόσο, το ξαναλέμε. Ένας τους δεν όρμησε, απιθώνοντας την ασπίδα του, να γραπώσει έναν προβοκάτορα, να τον…ξεκουκουλώσει και να φωνάξει τις κάμερες. Δεν έχει τέτοιαν εντολή και το(ν) κατανοούμε. Μετράμε τραυματίες στα νοσοκομεία και δεν το κατανοούμε. Ούτε τη στάση και συμπεριφορά του εθνικού φορέα της τάξης και ασφάλειας του πολίτη κατανοούμε και τα ερωτήματα πληθαίνουν.
 

ΜΑΛΕΣΙΝΑ: Σύλληψη ενός ημεδαπού για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών ουσιών

Ερευνάται τυχόν συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης όπλων και ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στις 27-6-2011 στον Θεολόγο Μαλεσίνας Φθιώτιδας, από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, ένας ημεδαπός ηλικίας 49 ετών, για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών.
 

Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα στην οικία του στην οποία βρέθηκαν τα εξής:

* Ένα (1) περίστροφο διαμετρήματος 0.22 μάρκας long Rifle , μετά τριών(3) φυσιγγίων και δύο (2) καλύκων εντός του βυκίου.
* Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο επιπέδου προστασίας 3Α εσωτερικής χρήσης μάρκας Point Black .
* Μία (1) θήκη πιστολιού.
* Ένας (1) πυροκροτητής με καλώδιο.
* Δεκαεννιά (19) φυσίγγια κυνηγητικού όπλου.
* Δεκαπέντε (15) φυσίγγια διαμετρήματος 0.22
* Επτά (7) φυσίγγια διαμετρήματος 0.22
* Επτά (7) φυσίγγια διαμετρήματος 0.45

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανασκόπηση…

ΤΟ κεντρο-δεξιό ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) έχει τις (δεξιές) του καταβολές και την ιστορία του, τις σημερινές «φίρμες» (Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο…), διαθέτει και τον «αντιστασιακό» του κ. Σαμαρά. Τον απειλούν με «αποβολή», ο ίδιος τους αγνοεί(;!) επιμένοντας (στην μη συναίνεση) και η πολιτική οικογένεια της Ευρώπης…θλίβεται (αν δεν του υπαγορεύει, μυστικά, τη στάση του). Έτσι κι αλλιώς, τους θέλαμε ενωμένους για να μην είναι…μηδενική η διαπραγματευτική μας ισχύς, αλλά ο δρόμος για την εξουσία τούς είναι πιο ελκυστικός.
 


Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)


 
ΤΟ ΚΚΕ της Αλέκας και της Λιάνας που δεν τις είδαμε ποτέ μαζί, απόμακρο, ταμπουρωμένο και…αρτηριοσκληρωτικό, με τα «όχι» του και τα «διαφωνώ»…αγωνίζεται κι αυτό. Ονειροπολεί κοιτώντας τις γεμάτες πλατείες, τις «κοκκινίζει» με τη φαντασία του και μετράει…μονοκούκια.

Ο κ. Καρατζαφέρης που ίδρυσε τον «ΛΑΟΣ» και φορτώθηκε την «ιδεολογία» του χώρου, ονειρεύεται κι αυτός. Πριν του αποσπάσει μελλοντικές ψήφους το «Βασιλικό Κόμμα» του κ. Κωνσταντίνου που σκάει μύτη και φύλλο δεν κουνιέται.
 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Έστειλαν μήνυμα-τελεσίγραφο στους βουλευτές Φθιώτιδας και την κυβέρνηση.

Επαγγελματίες - Έμποροι - Βιοτέχνες του Νομού Φθιώτιδας έκλεισαν τα καταστήματά τους και τις επιχειρήσεις τους σήμερα Δευτέρα 27-6-2011 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Φθιώτιδας και του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.
 

Βασικό αίτημα των διαδηλωτών ήταν η μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου που οδηγεί όπως υποστήριξαν στον αφανισμό τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αλλά και  που καταδικάζει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 
Οι πολίτες της Φθιώτιδας διαδήλωσαν ειρηνικά αλλά με ένταση και πάθος στο κέντρο της Λαμίας ευθύς μετά από την κεντρική ομιλία που προηγήθηκε στην Πλατεία Πάρκου. Η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε στην Περιφέρεια Στερεάς όπου προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη της.
 

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τροφοδοτεί νέα ύφεση

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 είναι το κορυφαίο ζήτημα των ημερών μας. Είναι κορυφαίο γιατί είναι η κυβερνητική πρόταση για την οικονομική πολιτική της χώρας για τα επόμενα έτη και με την ψήφιση και εφαρμογή του θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές όλων των Eλλήνων. 
 
  



*Του Θανάση Ζεκεντέ
οικονομολόγου MSc




Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προβλέπει την εξοικονόμηση 28,3 δισ. ευρώ μέσω μισθολογικών - συνταξιοδοτικών περικοπών, μείωσης δημόσιων δαπανών και επενδύσεων, ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων από την αύξηση φορολογικών συντελεστών, την επιβολή νέων φόρων και τη μείωση των φοροαπαλλαγών. Παράλληλα υλοποιείται ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων, υποδομών, δικτύων και ακινήτων με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ.

Το μεσοπρόθεσμο προτείνεται από την κυβέρνηση ένα χρόνο μετά το μνημόνιο, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων να εξασφαλίσουν την αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας. 


Special Olympiκs

ΘΑ κάναμε τους Ολυμπιακούς κι είχαμε…τρελαθεί. Ομαδικά, εθνικά, ελληνικά. Με το «σημιτικό» ΠΑΣΟΚ να τους προετοιμάζει, το «καραμανλικό» να εκτελεί και τους φορολογούμενους να «ξηλωνόμαστε», ψιθυρίζοντας τον ύμνο του Παλαμά. Χρεωθήκαμε Καλατράβες και (σημερινά) έργα που σκουριάζουν στα αζήτητα. Με τους «δράστες» σιωπώντες και τους Σουφλιάδες εξαφανισμένους. Κι αν (τότε) μιλούσες για άρνηση και πιθανή οικονομική ζημιά, έπεφτε…καρπαζιά. Θα «ρεφάραμε», θα κερδίζαμε, θα μας έδιναν λογαριασμό. Δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο, οι…Καλατράβες χάσκουν και οι φορολογούμενοι γονατίζουν.
 


Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)



ΑΝ με τους «Ολυμπιακούς» νιώσαμε έλληνες, με τους Special Olympics νιώσαμε άνθρωποι. Με τα φαντασμαγορικά της Έναρξης να εντυπωσιάζουν παγκόσμια σκορπώντας το πνεύμα του Ολυμπισμού, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Σκίρτησαν καρδιές, δάκρυσε (και) ο Πρόεδρος, τονώθηκαν αντιστάσεις για τις αρνητικότητες της ζωής. Αυτά, ως εδώ και ουδείς ψόγος.

ΩΣΤΟΣΟ, να δούμε και την άλλη όψη. Οι παραπάνω αγώνες «κλειδώθηκαν» με τις υπογραφές των κ.κ. Ορφανού και Ιωαννίδη. Ανατέθηκαν σε επιτροπή που την κουμαντάρει η γνωστή κυρία που μοίρασε ρόλους «οικογενειακούς» και, από Γιάννα σε Γιάννα, η ιστορία της δημόσιας (υπερ)δαπάνης για διοργανώσεις Αγώνων συνεχίζεται. Με έξοδα για ταξίδια και πολυτελή ξενοδοχεία, χωρίς φειδώ στο χρήμα, σεβασμό στην ιστορία και διδάγματα απ’ το παρελθόν.


ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Παύση πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους έχουν στην ουσία κηρύξει δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, καθώς ενώ οδεύουμε στο β΄ εξάμηνο του 2011 ακόμη δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή, χρήματα που κατευθύνονται σε επενδυτικές δαπάνες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας (Ανάπτυξης) και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή 600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαίου 2011. Ωστόσο, το ποσό ή μέρος του δεν εκταμιεύθηκε ποτέ καθώς το υπουργείο Οικονομίας που έπρεπε να το καταβάλει δήλωνε αδυναμία!


Το πρόβλημα έχει διογκωθεί, καθώς ούτε το 2010 δόθηκε η τελευταία από τις τέσσερις δόσεις με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν να πάρουν τέτοιου είδους κονδύλια από την προεκλογική περίοδο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κάθε είδους προμηθευτές ή εργολάβους στους οποίους όχι μόνο οφείλουν χρήματα από πέρυσι αλλά οι συγκεκριμένοι χρεωστικοί λογαριασμοί συνεχώς φουσκώνουν, καθώς υπάρχουν δαπάνες ανελαστικές.
 

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Επείγουσα έρευνα εισαγγελέα για τις διακοπές ρεύματος


-Δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν κανένα οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ
-Οργισμένοι καταναλωτές και επαγγελματίες από τις διακοπές ρεύματος
-Δεν έχει ανακοινώσει για σήμερα διακοπές η ΓΕΝΟΠ

Με αυτόφωρο απειλούνται οι απεργοί της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπως διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας διέταξε επείγουσα έρευνα για την ποσότητα ρεύματος που φτάνει στους καταναλωτές, εν μέσω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Με…απλή αναλογική

ΤΗΝ «κορυφή» την…εξαντλήσαμε. Καταγράψαμε κατορθώματα υπουργών μετά μιζών, ασυλίας και παραγραφής των ανομημάτων τους, μουντζώσαμε το κοινοβούλιο, λοιδορήσαμε τους βουλευτές για τα προνόμιά τους, τσιρίξαμε που ΕΝΑΣ τους δεν βρίσκεται στη φυλακή. Καιρός για…παραπέρα. Στον «περίγυρο» με τους «εργαζόμενους» της βουλής που κανένας δεν σκέφτηκε να…πικράνει. Είναι, βλέπεις, «παιδιά» όλων των κομμάτων, κατά την «απλή αναλογική» που τόσο λάτρεψαν τα «αριστερά» κόμματα και ο διορισμός τους είναι καρπός σύμμειξης των «ιδεολογιών». 



Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
  


ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ τη ματιά, πάμε στους παρακάτω. Στους φοροφυγάδες της τεχνικής των «off schor», στους βαποράδες της «ξένης σημαίας» και στους ωφελημένους των «διακανονισμών». Είναι οι ισχυροί-δεν είναι οι πολλοί. Κι αν θέλουν να μετακινηθούν, δεν παίρνουν το λεωφορείο. Αν χρειαστεί να ταξιδέψουν, δεν γουστάρουν το τραίνο.

ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, φτάσαμε στον λαό, τον δυστυχή τον πένητα. Στον επαγγελματία που κλαψουρίζει κι ας το’ χε στη ζωή του βάλει σκοπό να κλέβει την εφορία. Δεν είναι ο ισχυρός-είναι οι πολλοί. Και δεν του καίγεται καρφί για την παιδεία και υγεία, ούτε για τη λακκούβα που σκοτώνει. Το’ χει στο αίμα του να δίνει «μάχες» και να αμύνεται. Με την Πολιτεία απέναντι να τον θέλει εκ προοιμίου κλέφτη και με την «ανταποδοτική» αυτή σχέση μακρινή όσο και η…τουρκοκρατία.
 

ΠΑΜΕ: "Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία"

 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ 28 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ 10π.μ. 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι –Νέοι και Νέες
 
Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.

Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.
 

Απόφαση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ της ΛΑΜΙΑΣ για την 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΙ της ΛΑΜΙΑΣ συνεδρίασε την Παρασκευή 24-6-2011 στις 19:00 με θέμα την:

48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει ταξικά συνδικάτα και φορείς την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη.

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνα απόφαση στήριξης και συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις.

Με βάση την απόφαση καλούμε όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ να υψώσουν ανάστημα στην λαίλαπα μέτρων που επρόκειτο να πλήξει το βιοτικό τους επίπεδο. 
 

Σήμερα στη Λαμία ο Δημήτρης Καζάκης


Σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 και ώρα 8:00μμ η ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση που διοργανώνουμε στην πλατεία Πάρκου με τον οικονομολόγο κ. Δημήτρη Καζάκη.


Να είμαστε όλοι εκεί!

Αγανακτισμένοι στη Λαμία

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το…δείγμα

ΧΤΥΠΗΣΕ με ρόπαλο τον Γρ. Λαμπράκη ο Εμμανουηλίδης και ο Γκοτζαμάνης πάτησε γκάζι. Έτσι δρούσαν τα «παλικάρια» πριν από μισό αιώνα, έτσι κάνουν και σήμερα. Δεν ήταν στημένη η επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη-ήταν μια παρόρμηση της στιγμής. Από σωρευμένο μίσος κατά πολιτικών, που εκφράστηκε «τυφλά» κατά του ανυπεράσπιστου βουλευτή και τ. υπουργού.



Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
  


ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ στους «τρεις» η…παλικαριά, χτυπάει και το βάζει στα πόδια. Κρύβεται και τη βγάζουν με την απόχη. Ο 68/χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ βολτάρει στο πάρκο, μπαινοβγαίνει στο σπίτι του, χαιρετάει τους γειτόνους, πάει στην εκκλησιά κι είναι ένας «τέλειος» δειλός της εποχής μας. Με το φιλότιμο κουλουριασμένο στο πίσω του μυαλού του. Με την κοινωνία να περιμένει την αυθόρμητη παράδοσή του, σαν ελάχιστο (και καθυστερημένο) δείγμα κρίσης της συνείδησής του.
 

Διάψευση και Καταγγελία του κ. Ρούσση για την πλαστή επιστολή

Με επιστολή του, προς τα ΜΜΕ και τις κρατικές υπηρεσίες, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Λοκρών κ. Ρούσσης διαψεύδει και επίσημα πως το έγγραφο της 1-6-2011 το οποίο φέρει το ονοματεπώνυμό του είναι δικό του και καταγγγέλει πως το εγγραφο αυτό είναι πλαστό, προβοκατόρικο και μη έγκυρο.

Ο κ. Ρούσσης στην επιστολή του καταγγέλει στους Λοκρούς πολίτες τους πλαστογράφους που με αυτόν τον προβοκατόρικο τρόπο επέλεξαν να πλήξουν τον ίδιο και την "Λαϊκη Συσπείρωση".

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ρούσση. Κάντε "κλικ" στη φώτο για μεγένθυση.

Τους μύθους γύρω από την ελληνική κρίση χρέους καταρρίπτει η Wall Street Journal

Νέα Υόρκη

Με τον τίτλο «Μην πιστεύετε τους ελληνικούς μύθους» προσπαθεί να καταρρίψει ο συντάκτης της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.


Αναλυτικά:

* Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη

Λάθος. Όπως επεσήμαναν οι οικονομολόγοι Κάρμεν Ράινχαρτ και Κένεθ Ρόγκοφ, μια χρεοκοπία σχετίζεται με τη θέληση και όχι με την ικανότητα μιας χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της. Η Ελλάδα διαθέτει δημόσια περιουσία και έχει μεγάλα περιθώρια για περικοπή των δαπανών, αύξηση των εσόδων και βελτίωση της παραγωγικότητας, αν είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες. Το θέμα είναι αν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση για τις αλλαγές.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Για την "ανακάλυψη" υγειονομικών υλικών σε "κρυμμένες αποθήκες" στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, υφυπουργών και του Διοικητού της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής στα ΜΜΕ για την "ανακάλυψη" υγειονομικών υλικών σε "κρυμμένες αποθήκες" στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, παρατηρούμε τα παρακάτω.

1. Όλοι απαιτείται να γίνουν προσεκτικότεροι αλλά και αποτελεσματικότεροι με την προμήθεια υλικών στα νοσοκομεία. Αυτό ισχύει κυρίως στα περίπλοκα όργανα "προμηθειών" που λειτουργούν κατά τρόπο απελπιστικά βραδύ, που τελικώς οδηγεί στην προμήθεια του κατάλληλου υλικού "κατόπιν εορτής" με τραγικό αποτέλεσμα.

2. Πριν πάρουν την απόφαση να δημοσιοποιούν τέτοιες "ατασθαλίες" οι εποπτικές αρχές καλό είναι να έχουν υπολογίσει την ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει μια παράνομη πράξη των διοικητικών οργάνων ή της γραφειοκρατίας. Αυτό το λέμε γιατί ΔΕΝ είδαμε να έχει υπολογισθεί το ύψος της ζημίας (αν υπάρχει) για το δημόσιο νοσοκομείο.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας «βάλουν στο χέρι».

Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανασκαφές των αυτοκινητόδρομων Ε65 και ΠΑΘΕ που εξαπέλυσε ο προϊστάμενος της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού της ΝΔ Κακαβάς Γιώργος.

Το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ, παρουσία και υπαλλήλων κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟΤ, απείλησε ότι θα απολύσει εργαζόμενους του Ε65 που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή έχουν να πληρωθούν εδώ και δύο μήνες, ενώ σε εργαζόμενους της ΠΑΘΕ που είχαν προβεί σε επίσχεση τον προηγούμενο μήνα τους ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρωθούν οι ημέρες της επίσχεσης.

Οι απειλές αυτές επεκτάθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων αφού υπονοήθηκε ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα διακοπεί η σύμβαση τους και θα απολυθούν.


Ομβριακή – Υπηρεσιακοί παράγοντες 1–0


Όταν γινόντουσαν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων του νομού γράφαμε "Ομβριακή – Υπηρεσιακοί παράγοντες 1 – 0".

Να σήμερα που δικαιωθήκαμε. Εμείς απο την αρχή αταλάντευτα είμασταν εναντίον του κλεισίματος του σχολείου. 

Το άνοιγμα ξανά του Γυμνασίου Ομβριακής δείχνει το πως λειτουργεί και σήμερα η πολιτική ηγεσία της χώρας. Τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” φανερώνουν τη μικροκομματική αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της εκπαίδευσης. Χάνουμε ψήφους; να το λειτουργήσουμε. 
 

Να μη Συνεδριάσει το ΔΣ σε Μέρα Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας!


Προς: κ. Χρήστο Ντέκα,
              Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση: κ. Κώστα Μπακογιάννη
                          Δήμαρχο Καρπενησίου


Σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβα σήμερα, συγκαλείτε τη 13η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιούνη 2011, δηλαδή πάνω στη 48ωρη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 28 και 29 Ιούνη.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητώ να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να αναβληθεί για την επομένη ή όποια άλλη ημέρα.

Θεωρώ ότι δε μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες θα βρίσκονται στους δρόμους περιφρουρώντας την απεργία τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Δε μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να προτρέπει ουσιαστικά σε απεργοσπασία όταν η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι θα διαδηλώνουν ενάντια στα πιο άγρια, αντεργατικά μέτρα από την σύσταση του ελληνικού κράτους, απαντώντας στα μέτρα μαζικής εξαθλίωσης που προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας – πλουτοκρατίας και υπερασπιζόμενοι το μέλλον των παιδιών τους.
 

Απεργιακά…σκοτάδια

ΣΕ μια χώρα όπου κλέβουν ακόμα και τους συσσωρευτές της ΔΕΗ για να «σκοτώσουν» τον χαλκό, περίμενε και άλλα περίεργα, πρωτοφανή και ανήκουστα. Από εκείνα που μας κάνουν «μοναδικούς» στην Ευρώπη και «διάσημους» στον κόσμο. Και δεν εννοούμε το φιλότιμο (αν και συρρικνωμένο) του ρωμιού που επιμένει να κερνάει 100 φορές τον γερμανό κι αυτός (ο καρμίρης…κρυόκωλος) δεν λέει να ανταποδώσει ούτε μια φορά(!). Τον νόμο (στα χαρτιά) εννοούμε και το…ενδιαφέρον του έλληνα εκ των υστέρων. Αφού γίνει το «κακό». Γίνεται τυπολάτρης, κατεβάζει νόμους και απαιτεί την τήρηση και την εφαρμογή τους. Νόμους που τους είχε «γραμμένους» και το’ χε καμάρι.




Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)



ΕΧΟΥΝ και οι ξένοι συντάγματα, νομοθεσία, κοινωνίες και απεργούς. Δεν απεργούν συχνά και για ψύλλου πήδημα οι π. χ. οι Γερμανοί, είτε οι Άγγλοι, αλλά όταν το κάνουν είναι οργανωμένοι, «μαζικοί», τηρούν τους κανόνες του «παιχνιδιού», δεν ανεμίζουν κομματικές σημαίες, πείθουν κερδίζοντας την κοινή γνώμη και «ρίχνουν κυβερνήσεις». Έχουν σύνταγμα που κατοχυρώνει το δικαίωμα της απεργίας, εργαζόμενους και συνδικάτα, έχουν την…ΔΕΗ τους, αλλά δεν τους πνίγουν τα σκοτάδια, όταν οι κ.κ. Φωτόπουλοι απεργούν. Ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε ένα…λιωμένο παγωτό, σταματημένο ασανσέρ ή σκοτεινό χειρουργείο.
 
ΚΑΙ αν συμβεί εκεί, στην Ευρώπη των…κρυόκωλων, ό,τι συμβαίνει εδώ όπου «ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα»; Η απάντηση είναι: Δεν θα συμβεί. Γιατί δεν θα συμβεί; Γιατί ο νόμος «λογαριάζεται» προκαταβολικά, η τήρησή του είναι αυτονόητη και αν δεν υπάρξει μέριμνα με το προβλεπόμενο και αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας στη θέση του, θα πέσουν χειροπέδες κελιά και μπλούζες…ριγωτές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, παρεμβάσεις, κουκούλωμα και αγνόηση και το κλείσιμο «τέλος καλό όλα καλά». Κι ούτε της ΓΕΝΟΠ τα παλικάρια παρελαύνουν από κανάλι σε κανάλι για να συγκινήσουν τις μάζες για τα «δίκια» τους.


ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!! ...Και "στάχτη" στα μάτια μας, από κει που "καπνό" βλέπαμε και που "φωτιά" ποτέ δεν είδαμε...

Η Ελλάς από το 2004 "αυτοκαθαρίζεται" από τους διεφθαρμένους πολιτικούς, δικαστικούς, παράγοντες...

Έτσι λοιπόν, "καθαρίσαμε" και "λευκάναμε", συστηματικά και μεθοδικά:

Την Δικαιοσύνη. Το παραδικαστικό! Μπουρμπούλια, Ηλία και Καλούσης! Τρεις δικαστές ήταν αυτοί που σπίλωναν το όνομα της Δικαιοσύνης.... Θρίαμβος!!! Πάει η δικαιοσύνη.. καθάρισε!!! Κι αν φαντάζεστε πως αυτοί οι άνθρωποι είχαν χειριστεί κρατικές υποθέσεις με μαύρο χρήμα και μίζες κάνετε λάθος... άλλοι τις χειρίστηκαν αυτές...

Την Εκκλησία. Το παραεκκλησιαστικό! Ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης και ο αμφιλεγόμενος... Βαβύλης! Τρείς στο μάτσο!!! Θρίαμβος!!! Πάει και η εκκλησία εκκαθαρίσθη!!! Αυτοί οι τρείς τη μόλυναν...
 

Ιερέας απέτρεψε αυτοκτονία μέσω διαδικτύου

Την τελευταία στιγμή, ένας ιερέας κατάφερε να αποτρέψει την αυτοκτονία ενός 35χρονου. Η εξομολόγηση γινόταν μέσω διαδικτύο και ο νεαρός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας...

Στις τελευταίες ηλεκτρονικές εξομολογήσεις, ο ιερέας διαπίστωσε ότι ο 35χρονος ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του. Έτσι, ενημέρωσε τις αρχές και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και το σπίτι του.
  
Ευτυχώς, ο νεαρός δεν πρόλαβε να βάλει τέλος στη ζωή του. 
 

Διασυρμός Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - Σκληρή κριτική από όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιας

Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του στην οικονομική κρίση  άσκησαν οι περισσότεροι από τους ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
 

Είναι χαρακτηριστικό πώς ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι περισσότεροι ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων, επέμειναν στις απόψεις τους και έσπευσε να προσθέσει ότι ο κριτής όλων είναι ο Ελληνικός λαός.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς, επανέλαβε ότι συμφωνεί με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δηλαδή. την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

Με επιταγές που έδωσε η γνωστή εταιρεία πετρελεοειδών Motor Oil για τους άπορους της περιοχής πλήρωσε μέρος της προεγλογικής του εκστρατείας ο νυν δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης. 
 

Την καταγγελία έκανε ο Παναγιώτης Παλαιολόγος, δημότης του δήμου και σερβιτόρος στο επάγγελμα, ο οποίος εργάστηκε την προεκλογική περίοδο στο γραφείο του νυν δημάρχου και αντί να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα, του δόθηκαν οι συγκεκριμένες επιταγές! 

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στην περιοχή, καθώς μετά τις καταγγελίες Παλαιολόγου αποκαλύφθηκε ότι η πρακτική αυτή, να πληρώνει δηλαδή με επιταγές τής Motor Oil, χρέη τόσο του ίδιου όσο και του δήμου, έχει εφαρμοστεί και αλλού από το δήμαρχου Λουτρακίου. 

Όπως είχε αποκαλύψει στις αρχές Μαΐου ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης» από τη σημερινή τοπική κοινότητα των Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Παπαγεωργίου, με αυτό τον τρόπο έχει πληρώσει τους συμβασιούχους του π. δήμου Αγίων Θεοδώρων! 
 

Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης!!!


Επιβάλλεται έως το 2015 έκτακτη εισφορά (εισφορά αλληλεγγύης την ονομάζει η κυβέρνηση) στα εισοδήματα, η οποία θα επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 1% έως 4%, ενώ 5% θα είναι για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα.
Ειδικότερα, επιβάλλεται:
Εισφορά 5% για βουλευτές, αιρετούς άρχοντες και μετακλητά στελέχη (γενικούς και ειδικούς γραμματείς, διοικητές οργανισμών, κλπ).
Εισφορά 4% για εισοδήματα άνω των 100.000
Εισφορά 3% για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ
Εισφορά 2% για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ
Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000

Ερώτηση Θανάση Γιαννόπουλου για τα έξοδα κλινικών δοκιμών

Ερώτηση στη Βουλή για τα έξοδα κλινικών δοκιμών κατέθεσε ο τ. υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Στην Ερωτηση του ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως "τα δημόσια νοσοκομεία αγνοούν την τυχόν ασφαλιστική αυτή κάλυψη των υπό τις ανωτέρω συνθήκες νοσηλευομένων ασθενών τους που συμμετέχουν σε κλινική δοκιμή. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα ότι το κόστος νοσηλείας αυτών, καλύπτεται όχι από την ασφάλεια της κλινικής δοκιμής αλλά από τα ασφαλιστικά τους ταμεία τα οποία ουσιαστικώς έτσι ακουσίως και εν αγνοία τους χρηματοδοτούν εμμέσως την έρευνα των φαρμακευτικών εταιρειών".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
 

Γιάννης Οικονόμου: "Το πάρτυ σπαταλών στην Υγεία συνεχίζεται ανεμπόδιστα"

"Το περιστατικό που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με τα κρυμμένα ιατρικά υλικά στις αποθήκες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, καταδεικνύει περίτρανα πως ακόμα δεν έχει γίνει ουσιαστική καταγραφή των υπαρχουσών προμηθειών καθώς επίσης πως το πάρτι της σπατάλης συνεχίζεται ανεμπόδιστο.

Όμως, οι έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν τις σπατάλες που τους προικοδοτεί η σημερινή ανευθυνότητα. Η Δημοκρατική Συμμαχία, επαναφέρει την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο χώρο της υγείας, με στόχο να διερευνηθούν διαχρονικά όλες οι υπέρογκες δαπάνες και ποιοί πλούτισαν σε βάρος των ασφαλισμένων".


Γιάννης Οικνόμου
Εκπρόσωπος Τυπού Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ανάδειξη του θέματος της διασφάλισης εφοδιασμού της Ευρώπης με σπάνιες γαίες από Τσουκαλά - Απάντηση Μπαρόζο

Την κρισιμότητα της διασφάλισης εφοδιασμού της Ευρώπης με σπάνιες γαίες αναγνωρίζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επιστολή του προς τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά. 

Η επιστολή έρχεται σε απάντηση πρωτοβουλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ανάδειξη της σημασίας των σπάνιων γαιών για το μέλλον της τεχνολογίας, της ενέργειας και της ασφάλειας της ΕΕ. 

Την επιστολή συνυπέγραψαν έξι ξένοι Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.
 
Ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες της στρατηγικής της ΕΕ για τις πρώτες ύλες: «την εξασφάλιση βιώσιμης πρόσβασης στις παγκόσμιες αγορές χωρίς στρέβλωση των όρων, την προώθηση βιώσιμου εφοδιασμού από εγχώριες πηγές και την αύξηση της αποδοτικότητας αξιοποίησης των πόρων και την ανακύκλωση». Υπογράμμισε ότι η «ΕΕ θα συνεχίσει μια διπλωματία πρώτων υλών με σκοπό την εξασφάλιση της πρόσβασης σε πρώτες ύλες, μέσα από στρατηγικές εταιρικές σχέσεις και πολιτικό διάλογο».

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ: Απάντηση για τη μήνυση





 Λαμία, 23 Ιουνίου 2011


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ


Δελτίο Τύπου

Είναι η τρίτη φορά (μετά την προσφυγή για την παλιά Δημοτική Αγορά και την κατάργηση των Νομικών Προσώπων) που η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, με διοικητικές και τώρα δικαστικές προσφυγές, προσπαθεί να εκφραστεί πολιτικά.

Για μας οι αιρετοί κρίνονταν και κρίνονται καθημερινά από τους πολίτες και ο φυσικός χώρος διαλόγου της Αυτοδιοίκησης ήταν και είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαμιέων, μιλώντας μόλις χθες βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε σε κάθε ερώτημα που απασχολεί τον απλό πολίτη, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Ανακοίνωση σχετικά με το Πρόγραμμα της Ε.Ε του 2011 για δωρεάν διανομή προϊόντων

Σας ενημερώνουμε ό,τι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, θα πραγματοποιήσει Πρόγραμμα της Ε.Ε του 2011 για δωρεάν διανομή προϊόντων ( ζυμαρικά-ρύζι-τυρί φέτα-γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.) στους απόρους του Δήμου Λοκρών των μειονεκτικών κ ορεινών περιοχών (Γουλέμι, Κυρτωνη, Καλαπόδι, Λάρυμνα, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Προσκυνά, Έξαρχος) .

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων είναι οι δημότες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά συνολικά 30% για τη σύζυγο και για το 1ο και 2ο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. 
Επιπλέον το εισόδημα των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. 
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα κάθε δικαιούχου, προσαρμοσμένο με τις διάφορες προσαυξήσεις.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής θα υποβληθούν στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη ή στα Γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαρτίνου και Μαλεσίνας (για όσους αφορούν αυτές τις περιοχές) έως και 28-6-2011 και είναι τα εξής:

Επιμελητηρίο Φθιώτιδας: Συνάντηση εργασίας στην Αταλάντη με μέλη, εκπροσώπους και φορείς


Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με τα μέλη του, τον Εμπορικό Σύλλογο Αταλάντης, εκπροσώπους του Δήμου Λοκρών, την Φθιωτική Αναπτυξιακή, την ΑΝΔΙΑ και εκπροσώπους άλλων φορέων, θα πραγματοποιηθεί στην Αταλάντη, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 7:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λοκρών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Παρουσίαση Ψηφιακών Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας – Επιμελητήριο Φθιώτιδας

2. Παρουσίαση χρηματοδοτικών προγραμμάτων Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» τα οποία διαχειρίζεται η ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας

   • Νέα καινοτομική επιχειρηματικότητα

   • Εναλλακτικός Τουρισμός

   • Εκσυγχρονισμός χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών

3. Παρουσίαση Προγραμμάτων Leader. – Φθιωτική Αναπτυξιακή

4. Συντονισμός τουριστικής προβολής με τους υπόλοιπους παράκτιους Δήμους

5. Συζήτηση τοπικών προβλημάτων


Θετική και επιτυχής η παρέμβαση Μπατζελή για το πρόγραμμα «Θεραπευτικός Τουρισμός 2011»

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή την 24η Μαΐου προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και με συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του ΙΚΑ για την πιθανή περικοπή των παροχών στους συνταξιούχους των δελτίων θεραπευτικού και ιαματικού τουρισμού για τη φετινή χρονιά είχε επισημάνει ότι «σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων πρέπει να αποτελεί για όλους μας πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση ».
 

Το ΙΚΑ ανταποκρινόμενο στα παραπάνω ενέκρινε το πρόγραμμα «Θεραπευτικός Τουρισμός 2011» ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 129 απόφαση (4Α3Ι4691ΩΓ-8Β/ 16-6-2011) αυξάνεται ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων δικαιούχων του προγράμματος από 20.000 σε 23.000 και το ετήσιο συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα του δικαιούχου από 8.500 ευρώ σε 10.000 ευρώ με την προϋπόθεση ότι το δηλωθέν οικογενειακό δε θα υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Τέλος αυξάνονται οι ημέρες διαμονής από 12 σε 14.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις των δικαιούχων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου 2011 και στις 18 Ιουλίου 2011 θα διανεμηθούν τα δελτία.
 
Όπως τόνισε η κ. Μπατζελή « η βελτίωση των όρων του προγράμματος και η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν αποτελεί μόνο σημαντική παρέμβαση για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά ταυτόχρονα δίνει «πνοή» στις τοπικές οικονομίες των θεραπευτικών κέντρων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης:
 

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου