Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Στήριξη οικογενειών με 100 δέματα ειδών πρώτης ανάγκης


Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ με ευαισθησία και ευθύνη προς τους οικονομικά   αδύναμους   πολίτες  με το  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και σε συνεργασία με το   ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  (Πρόνοιας ) και με τα κατά τόπους προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου διένειμε περίπου 100 δέματα με είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα και οικογένειες του Δήμου Λοκρών με σκοπό τη στήριξη τους,  όχι μόνο τις εορταστικές ημέρες.
       
Τα είδη βασικής ανάγκης διανεμήθηκαν  ήδη κατ οίκον από τους εργαζόμενους των προγραμμάτων βοήθεια στο σπίτι, όλων των περιοχών του Δήμου.  
       
Στόχος του  Δήμου  είναι να στηρίξει με τέτοιες επανα-λαμβανόμενες κοινωνικές δράσεις το εισόδημα  των δημοτών που αντιμετωπίζουν τις ιδιαιτέρα δύσκολες συνθήκες καθώς και κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα.
      

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ενέργειες του Δημάρxου Λαμιέων για το θέμα Ανθήλης


Στο πλαίσιο ενεργειών για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στην Ανθήλη, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, έκανε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τις παρακάτω ενέργειες:
1. Συναντήθηκε με το Αστυνομικό Δ/ντή Φθιώτιδας κ.Κ.Νικολάαυ και επιτελείο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

2. Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ΡΟΜΑ

3. Κάλεσε την Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου

4. Ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανθήλης κ.Παντ.Λαγό, τον τοπικό Σύμβουλο Ανθήλης κ.Νικ.Ντίτσα και τον πρόεδρο της Συνέλευσης κ.Αθ.Τζοβάρα. (Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθήλης κ.Αλ.Αυλακιώτης δεν παρευρέθη λόγω προβλήματος υγείας).

Τα αποτελέσματα των παραπάνω συναντήσεων έχουν ως έξης:

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις ελλείψεις φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς.


Κατατέθηκε σήμερα ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Κυριακάκης Βουλευτής Φθιώτιδας, όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς.

Η ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς
- Υγείας
-Οικονομίας
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
-Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

17.09.2012

ΘΕΜΑ: Η μνημονιακή πολιτική στον χώρο του φαρμάκου και ο χρεωκοπημένος ΕΟΠΥΥ βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Τα υπέρογκα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς τα Νοσοκομεία, τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς της χώρας, καθώς και προς διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες υγειονομικού υλικού, θέτουν πλέον σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών, και ειδικότερα των χρονίως πασχόντων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την ίδια τους τη ζωή φαρμακευτικά σκευάσματα.

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ για τις καταστροφές στην περιοχή της Λοκρίδας


Οι προχθεσινές έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην περιοχή της Λοκρίδας. 

Περιοχή Αταλάντης – Έξαρχου και Κυρτώνης.

Καταστράφηκαν ή έπαθαν σοβαρές ζημιές αγροτικές καλλιέργειες. Κυρίως βαμβακοκαλλιέργειες και ελαιόδεντρα.

Καταστράφηκαν ποιμνιοστάσια και χάθηκαν πολλά ζώα.

Έγιναν κατολισθήσεις  και δρόμοι της περιοχής γέμισαν φερτές ύλες.

Ο μαντρότοιχος του Σχολείου της Κυρτώνης κατέρρευσε.

Τα νερά των βροχοπτώσεων παρέσυραν σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών στην περιοχή γύρω από την χωματερή της περιοχής, που συνεχίζει να λειτουργεί, απαράδεκτα με τις ευθύνες του Δήμου και των κυβερνητικών πολιτικών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε κάθε περιοχή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ για τα γεγονότα της Ανθήλης


Η ενοχοποίηση κοινωνικών ομάδων όπως αυτή των Ρομά στην Ανθήλη είναι ένα ακόμα όπλο του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου υπέρ του Μνημονίου και ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Η ελληνική κοινωνία εξοντώνεται συστηματικά τα τελευταία δυόμιση χρόνια από τις αδίστακτες νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές πολιτικές των απανωτών Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσμων σχεδίων και των Εφαρμοστικών Νόμων. Οι επιλογές του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που υλοποιούνται από την τρικομματική συγκυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέλυσαν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, αφάνισαν το κοινωνικό κράτος, διέλυσαν τη δημόσια υγεία και παιδεία και εκτίναξαν την ανεργία στο 25% (1.300.000 άνεργοι), ενώ οδήγησαν 3.000 συμπολίτες μας στην αυτοκτονία.

Η συγκυβέρνηση με σκοπό να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει το λαό από τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει, προσπαθεί απεγνωσμένα να στρέψει τη μία κοινωνική τάξη ενάντια στην άλλη, τον ένα κλάδο εργαζομένων ενάντια στον άλλο, ώστε να μην υπάρξει μαζική συλλογική αντίσταση στις δολοφονικές της πολιτικές.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ για τα γεγονότα της Ανθήλης


Με αφορμή όσα συνέβησαν στην Ανθήλη σε σχέση με την παρουσία των ρομά στην περιοχή, σημειώνουμε :

·         Κάθε πρόβλημα που προκύπτει σε κάθε χώρο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, με βάση τους υπάρχοντες νόμους, χωρίς το κριτήριο του ρατσισμού.

·         Υπεύθυνες για τα προβλήματα και στην Ανθήλη είναι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που δεν φροντίζουν όσο και έτσι που πρέπει την κοινωνική ένταξη των ρομά. Η εκμεταλλευτική πολιτική τους, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους και είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση της παραβατικότητας και στους ρομά, όπως συμβαίνει με κάθε κοινωνική ομάδα του λαού μας. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, όλο τον λαό, στην φτώχεια και την ανεργία.

·    

ΔΗΛΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΑΡΧΟ ΛΟΚΡΙΔΑΣ


Κοντά στους αγρότες μας , που πλήγηκαν απ’ τη χαλαζόπτωση στο χωριό Έξαρχος βρέθηκα σήμερα το απόγευμα. Αντιπροσωπεία  του χωριού , αποτελούμενη από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας  και αγρότες, μ’ ενημέρωσαν τόσο για τις ζημιές που έγιναν αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  σε ότι αφορά στον τομέα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας , μεταφορών και δικτύων.

Όλα τα παραπάνω θα μεταφερθούν στους αντίστοιχους τομεάρχες των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα περεταίρω.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μητέρα της Βίκυς Σταμάτη: Δώστε στο εγγόνι μου πίσω τη μάνα του

Την επίδειξη ανθρωπιάς από τις δικαστικές Αρχές ζητάει η Γεωργία Σταμάτη, η οποία ζει στο Ζέλι Φθιώτιδας μαζί με τον επίσης ηλικιωμένο σύζυγό της και έχουν επιφορτιστεί με τη φροντίδα και την ανατροφή του 5,5 ετών εγγονού τους

Μητέρα της Βίκυς Σταμάτη: Δώστε στο εγγόνι μου πίσω τη μάνα του  Με όπλο την απόγνωσή της, η 73χρονη μητέρα της Βίκυς Σταμάτη, Γεωργία Σταμάτη, η οποία μετά την προφυλάκιση της κόρης της και του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου έχει επιφορτιστεί με τη φροντίδα και την ανατροφή του 5,5 ετών εγγονού της, έστειλε πρόσφατα γράμμα στον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλλή, ο οποίος χειρίζεται την ανάκριση για την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται ότι ξεπλύθηκε μέσω της αγοράς ακινήτων.
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι συμπληρωματικές απολογίες του πρώην υπουργού και των συγκατηγορουμένων του, η κ. Γεωργία Σταμάτη, η οποία ζει με τον επίσης ηλικιωμένο σύζυγό της στο χωριό Ζέλι της Φθιώτιδας, έξω από την Αταλάντη, απευθύνθηκε στον ανακριτή, ζητώντας του να αντιμετωπίσει «με ανθρωπιά», όπως αναφέρει, τις αιτήσεις αποφυλάκισης της κόρης της «για να ασχοληθεί η ίδια με το παιδί της».
Στην επιστολή αποκαλύπτεται η συγκινησιακή φόρτιση της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία θεωρεί δυσβάσταχτο το βάρος τού να μεγαλώνει ο εγγονός της στο χωριό, όχι μόνο επειδή η ίδια βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν έχει τις αντοχές, αλλά κυρίως επειδή αδυνατεί, όπως υποστηρίζει, να χειριστεί την ιδιαίτερα ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση του μικρού, ο οποίος υποφέρει κυρίως από την έλλειψη και την απουσία της μητέρας του και το εκδηλώνει λέγοντας ακόμη και ότι θέλει να πεθάνει!
Μητέρα της Βίκυς Σταμάτη: Δώστε στο εγγόνι μου πίσω τη μάνα του
Στο γράμμα, που αποτελεί πια στοιχείο της δικογραφίας, η κ. Γεωργία Σταμάτη γράφει:
«Κύριε Ανακριτά. Ζω με τον σύζυγό μου εδώ και 73 χρόνια στο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, το Ζέλι. Εργαστήκαμε και οι δύο σκληρά και τίμια, κάτω από δύσκολες συνθήκες και σκληρές εποχές για όλη την Ελλάδα. Μεγαλώσαμε τα δύο παιδιά μας, τον Παναγιώτη και τη Βασιλική, με αρχές και αξίες. Τους μάθαμε να είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΦΘΙΩΙΤΙΔΑ

Στο Nομό Φθιώτιδας βρέθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος, επισκέφθηκε διαδοχικά τη ΛΑΡΚΟ, τον Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιάτον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θωμά Στάικο, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε την πόλη της Στυλίδας, όπου παραβρέθηκε στην τελετή των Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου  Μικρασιατικής Μνήμης,  και κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των ξεριζωμένων Μικρασιατών που εγκαταστάθηκαν στη Στυλίδα.

Επίσης συζήτησε οργανωτικά θέματα με τους πολιτευτές, τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής του Νομού, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος στη Φθιώτιδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης, δίνοντας παράλληλα και την υπόσχεσή του για στήριξη και συμπαράσταση στους αγώνες τους.


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Δρακάκης: Συνεχίζονται οι αλόγιστες δαπάνες στον υπερχρεωμένο Δήμο Δελφών


Τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλου κ.Δρακάκη σχετικά με δαπάνες του Δήμου Δελφών.


Πώς ερμηνεύονται και πως δικαιολογούνται: 

-Οι  σχεδόν καθημερινές απευθείας αναθέσεις  έργων και προμηθειών   που έχουν ως συνέπεια την αύξηση του κόστους αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας  των έργων

-Οι  σχεδόν καθημερινές αναθέσεις   σε δικηγόρους  δικαστικών υποθέσεων, που θα μπορούσαν να είχαν αναληφθεί από την  Νομική υπηρεσία του Δήμου εάν και εφόσον είχε συσταθεί.

-Οι  δημόσιες  δεσμεύσεις  της δημοτικής αρχής για σύσταση Νομικής υπηρεσίας  με σκοπό την μείωση  τέτοιου είδους δαπανών …

- Οι  προσλήψεις  Συμβούλων  και Γενικού Γραμματέα – Προσλήψεις  που δεν εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες του Δήμου αφού τα θέματα  μπορούσαν  να καλυφθούν από τις ήδη  στελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου .

- Οι  αλόγιστες δαπάνες εκατοντάδων  χιλιάδων  ευρώ σε  δήθεν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις …


Παρέμβαση Χρ.Σταϊκούρα για άμεση καταγραφή των καταστροφών των αγροτικών καλλιεργειών


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη μεγάλη σε ένταση χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που έπληξε αγροτικές καλλιέργειες στο νομό Φθιώτιδας και κυρίως στην περιοχή Αταλάντης του Δήμου Λοκρών την 14/9/2012,

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 7 ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ


Σε εφτά δήμους δεν καταβλήθηκε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Πρόκειται για ένα τμήμα της λίστας των 14 δήμων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ),  στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης μετά τη συνάντηση τωνδημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, καθώς οι υπόλοιποι οκτώ φαίνεται ότι κατάφεραν να καταβάλουν μισθούς έστω και εκπρόθεσμα.


Σύμφωνα με τις ίδιες (ασφαλείς) πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο «κόκκινο» της ΕΑΠ (άρα δεν έχουν καταβάλει το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου σε μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους) βρίσκονται οι δήμοι: Περάματος, Αίγινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας (ωστόσο ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι καταβλήθηκαν σήμερα Παρασκευή), Αχαρνών και Καισαριανής.Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Δήμος Τήλου, ο οποίος ναι μεν δε βρίσκεται στη λίστα της ΕΑΠ -καθώς δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε αυτή-, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου στηνaftodioikisi.gr έχει να καταβάλει μισθοδοσία τρεις μήνες.
Οι υπόλοιποι οκτώ από τους 14 της λίστας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που ήταν στο «κόκκινο» την περασμένη Τετάρτη αλλά κατέβαλαν μισθούς την Πέμπτη ή την Παρασκευή είναι οι δήμοι:Κοζάνης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μυλοποτάμου Ανωγείων, Ζακύνθου, Έδεσσας και Νίκαιας- Ρέντη.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ Δήμαρχος με 3 εκατ. ευρώ!




Ακουμπάνε και πρώην Νομάρχες της Στερεάς με φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν...
  
Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ALFA, επιβεβαιώνει την αποκάλυψη που είχε κάνει πρόσφατα το LamiaReport για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε πρώην και νυν αιρετούς.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται 123 αιρετοί για ύποπτες περιουσίες. Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ άνοιξαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ξεσκόνισαν τα πόθεν έσχες τους, βρίσκοντας τεράστια ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Δημάρχου της Κεντρικής Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε με 3 εκ. ευρώ στις καταθέσεις του , χρήματα τα οποία ούτε έχουν φορολογηθεί ούτε δικαιολογούνται από το μισθό του που αντιστοιχεί σε 3.600 ευρώ.

Ο δήμαρχος μάλιστα πουλούσε μέσω συγγενικού του προσώπου στο δήμο, δηλαδή στον… εαυτό του υπερτιμολογημένα ηλεκτρικά είδη.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Ορκίστηκε ο Γιώργος Κολοβός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ.Γεωργίου Κολοβού από τον Δήμαρχο Λοκρών κ.Νικόλαο Λιόλιο, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ανδρέα Ζαΐμη.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι καθώς και ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, ενώ παρόντες ήταν άπαντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Φθιώτιδα: Ποιος είδε τον καιρό και δεν τον φοβήθηκε - Καταστροφές στη Λοκρίδα


Σηκώθηκαν σκεπές, έπεσαν μαντρότοιχοι, πλημμύρισαν σπίτια, φούσκωσαν χείμαρροι, έκλεισαν δρόμοι - Ακόμη πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα που έρχονται το επόμενο 24ωρο στη Φθιώτιδα...

Τα φαινόμενα και ειδικότερα οι ισχυρές καταιγίδες ήταν έντονες σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να σταματήσουν στην άκρη της εθνικής οδού, αφού οι ουρανοί είχαν ανοίξει τόσο πολύ, που οι καθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν και δεν έβλεπαν στα δύο μέτρα. 

Εκεί όμως που χτύπησε περισσότερο η κακοκαιρία ήταν τα χωριά της Λοκρίδας κοντά στην Αταλάντη. Οι κάτοικοι είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο ΥΠΕΚΑ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς για τα έργα στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ



Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ Τεχνική Σύσκεψη για την προώθηση της υλοποίησης έργων στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Τεχνική σύσκεψη είχε σήμερα  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής .

Αντικείμενο της συνάντησης  που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, ήταν η απρόσκοπτη υλοποίηση των σημαντικών υποδομών που προβλέπονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Στερεάς Ελλάδας,  αλλά και των υπόλοιπων σημαντικών έργων  περιβαλλοντικού χαρακτήρα όπως έργα υδρεύσεων, λυμάτων   και αντιπλημμυρικών που υλοποιούνται  στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής του γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κος Αγαπητίδης, στελέχη του ΥΠΕΚΑ και των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΠΠΕΡΑΑ και της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας: 

Απασχόληση ντόπιων σε θέσεις του Δήμου , Πληροφόρηση πολιτών και Διαφήμιση της περιοχής επι της Ε.Ο. !!!




1. Πέρα από κόμματα και παρατάξεις ο Δήμος θα πρέπει να προσπαθεί στις θέσεις που προκύπτουν σε : διοικητικούς,προσωπικό καθαριότητας,τεχνικούς, τεχνικούς συμβούλους κλπ να χρησιμοποιεί ντόπιους πολίτες, έχοντας σαν κριτήριο, την ανεργία,την οικογενειακή κατάσταση,τις γνώσεις,την κατάρτιση κλπ διότι τους ντόπιους θέλουμε να τους έχουμε εδώ και όχι να φεύγουν,ωστε παράλληλα να εκμεταλλεύονται και την ακίνητη περιουσία τους οι ίδιοι, διότι ρημάζει και δεν παράγεται τίποτα αν λείπουν. 


2.Ο Δήμος πρέπει να έχει μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα ώστε να πληροφορεί για τα πάντα ,γύρω από το τι γίνεται στον Δήμο, με διετή θητεία των υπευθύνων καί όχι δημοτικοί σύμβουλοι ,ώστε να υπάρχει ανεξαρτησία και να μπορεί ο κάθε πολίτης ,επώνυμα να αφήνει τα σχόλια του αλλα και τις προτάσεις του ώστε να υπάρχει αμφίδρομη πληροφόρηση. Αυτό μπορεί να γίνει εθελοντικά για τους μόνιμους αρθογράφους και να είναι δύο υπεύθυνοι επί πληρωμής,δημοσιογράφοι ή σχετικοι με ΜΜΕ με ένα μισθο 600-700 ευρώ μηνιαίως που θα πληροφορούν αναλυτικά για τις δραστηριότητες του δήμου και να καταγράφουν τα νέα που αφορούν τον Δήμο. Η Ιστοσελίδα αυτή να στηθεί από τον Δήμο  και να μπορεί παράλληλα να γίνεται μέσω αυτής και ανταλλαγή προιόντων έχοντας στήσει τοπικά καταστήματα (ηλεκτρονικά ) παραγωγών (πχ παραγωγών Λιβανάτας, Αρκίτσας κλπ) που θα διαθέτουν τα προιόντα τους σε αρχικό κόστος με πολύ καλύτερη τιμή ,για όλους τους πολίτες.Η ιστοσελίδα αυτή ,θα μπορούσε παράλληλα να έχει και έσοδα απο διαφημιζόμενους επαγγελματίες. Η δαπάνη γι αυτη την ιστοσελίδα ειναι μηδαμινή και τα οφέλη της απείρως πολλαπλά.

Να ανεξαρτητοποιηθεί ως Δήμος η Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων...


...ζητάνε οι πρώην Δήμαρχοι, οι Σύλλογοι και οι Φορείς, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε.Στυλιανίδη ενόψει των αλλαγών του Καλλικράτη.




ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Υπενθύμιση προθεσμιών Αυτοαπογραφής


Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα εξής:

Οι υπόχρεοι που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, ζ και η της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3419/2005 ως ισχύει, των οποίων η σύσταση (εφόσον πρόκειται για την ως άνω περίπτωση β) ή η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας (εφόσον πρόκειται για τις ως άνω περιπτώσεις ζ και η) έγινε πριν τις 4/4/11 και δεν έχουν εγγραφεί στο Γ.Ε.ΜΗ, οφείλουν με αίτησή τους να ζητήσουν την εγγραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

Η σχετική αίτηση - δήλωση υποβάλλεται, με ευθύνη των νομίμων εκπροσώπων του υπόχρεου, ατελώς ηλεκτρονικά δια μέσου του διαδικτυακού τόπου του Γ.Ε.ΜΗ. από τα πρόσωπα εκείνα τα οποία έχουν την ευθύνη υποβολής στοιχείων στο TAXIS με χρήση κωδικών του TAXISNET.

Προθεσμίες υποβολής αίτησης εγγραφής:

Δήλωση Κωνσταντίνου Μιχαλίτση, Συντονιστή Κινήματος Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Στερεά Ελλάδα, για τις 100 ημέρες τροϊκανής Κυβέρνησης

Σε λίγες μέρες, συμπληρώνουμε σχεδόν 100 ημέρες υποκρισίας. 

Η πρόθυμη τροικανή συγκυβέρνηση, οι διαχρονικά υπεύθυνοι της κατάρρευσης της χώρας, της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, της υποθήκευσης της εθνικής περιουσίας, της ταπείνωσης της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας, αυτοί που γονάτισαν εμπόρους και επαγγελματίες, αυτοί που καταδίκασαν εργαζόμενους και συνταξιούχους σε εξαθλίωση, προσπαθούν ο ένας, μια με απειλές «… δεν θα πάρουμε τη δόση, θα μας πετάξουν έξω … » και μια με δηλώσεις στήριξης από τους υπαλλήλους της ΕΕ, ο άλλος με μισόλογα ότι «… διατηρεί επιφυλάξεις για τα σκληρά μέτρα αλλά δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση …», ο τρίτος αντιπροτείνοντας ισοδύναμα μέτρα μέσα από υποκριτικές συσκέψεις όταν όλα είναι συμφωνημένα, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τρόικας υλοποιώντας πιστά αυτά που προεκλογικά απέκρυπταν. 

Υπόσχονταν περικοπές δημόσιων δαπανών 3,5 δις και επιβάλλουν 11,7 δις με μειώσεις αποδοχών και συντάξεων αντί της προεκλογικής δέσμευσης για αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων, ειδικών μισθολογίων. Υπόσχονταν κατάργηση του ΕΤΑΚ και αντικατάσταση με νέο πιο δίκαιο και υποφερτό για όλους και αντί αυτού συνεχίζουν την είσπραξη και σχεδιάζουν τη φορολόγηση της ιδιοκατοίκησης μέχρι και των πηγαδιών!!! Υπόσχονταν μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, λένε «…δεν μπορούμε τώρα…».  

Περιοδεία σε Φθιώτιδα και Βοιωτία ο Πάνος Καμένος το Σαββατοκύριακο

Στην Λαμία θα βρεθεί αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και στην Λιβαδειά μεθαύριο Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Καμμένοςστο πλαίσιο περιοδείας του σε Φθιώτιδα και Βοιωτία. 

Σύμφωνα με την λιτή σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, θα περιοδεύσει το Σάββατο 15.09.2012 στο Ν. Φθιώτιδας και την Κυριακή 16.09.2012 στο Ν. Βοιωτίας.


Σύμφωνα με τις ειδησεογραφικές πληροφορίες ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματός του θα έχει συναντήσεις με τους εργαζόμενους και την διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, ενώ στην Λαμία θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων.  Επαφές θα έχει και με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θωμά Στάικο. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Οι Τσιγγάνοι, η Ανθήλη, η Καμηλόβρυση και η υποκρισία της Δημοτική Αρχής

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΘΗΛΗΣ 

Όσα εξελίχθηκαν στην Ανθήλη την Τετάρτη πρέπει να ανησυχήσουν κάθε δημοκρατικό πολίτη της Λαμίας. Η χρόνια έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά και η ανικανότητα, από τη μία της κεντρικής εξουσίας και από την άλλη της Δημοτικής Αρχής να διευθετήσουν το πρόβλημα της στέγασης των τσιγγάνων, έχουν οδηγήσει στη δραματική όξυνση του προβλήματος. Ο Δήμος Λαμίας και η πολιτεία φέρουν τεράστιες  ευθύνες  γιατί τόσα χρόνια δεν στήριξαν μια ευπαθή κοινωνική ομάδα και άφησαν να διαιωνίζεται το πρόβλημα της στέγασης των Ρομά που ήταν εγκατεστημένοι στον καταυλισμό του Ξηριά και ζούσαν κάτω από άθλιες και ντροπιαστικές για όλους συνθήκες.

Ο κ. Δήμαρχος επικαλείται την τοποθεσία της Καμηλόβρυσης ως τη λύση για τη μεταστέγαση των τσιγγάνων. Η περιοχή όμως αυτή δεν αποτελούσε ποτέ πραγματική λύση, ήταν πάντα μια προσχηματική λύση για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων, την οποία χρησιμοποιούσε η Δημοτική Αρχή σαν άλλοθι για να μην προσπαθήσει να βρει μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα. Η Καμηλόβρυση είναι πολύ μακριά από την πόλη της Λαμίας, συγκεκριμένα 5,5 χιλιόμετρα μακριά από το βορειότερο άκρο της πόλης, γι’ αυτό και οι τσιγγάνοι αρνούνται τόσα χρόνια τώρα να εγκατασταθούν εκεί. Ο κ Δήμαρχος έχει επίσης επανειλημμένα επικαλεστεί τις υποδομές που έχει κατασκευάσει στη θέση της Καμηλόβρυσης για την μεταστέγαση των τσιγγάνων. Η πραγματικότητα είναι πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει εγκαταστήσει ούτε πόσιμο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε αποχέτευση για να μπορέσουν να κατοικήσουν εκεί αξιοπρεπώς οι Ρομά, στην απίθανη περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να μετοικήσουν εκεί.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΔΙΕΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΩΝ


Στην ικανοποίηση ενός βασικού αιτήματος των δημάρχων ώστε να μειώσουν το ύψος των υποχρεωσέων τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προχωρά άμεσα η κυβέρνηση. 
Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ και Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μετά την επιμήκυνση στα δάνεια κατά 8 (τα παλαιά) έως 10 (για τα νέα) χρόνια, η κυβέρνηση προτίθεται με ρύθμιση που θα έρθει άμεσα στη Βουλή,να δώσει δύο χρόνια περιόδος χάριτος στα δάνεια των δήμων που έχουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων αλλά και μείωση του επιτοκίου κατά 0,5% κατά την περίοδο χάριτος.
Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι έχει δοθεί επιμήκυνση στα 25 χρόνια για την αποπληρωμή δανείων σε 18 δήμους, συνολικού ύψους 312 εκατ. ευρώ, η οποία το Παρακαταθηκών κατά 29 εκατ. ευρώ. H συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει άμεσα στη Βουλή.

Ανοίγει ο….ασκός στα Καμένα Βούρλα!


lamiafm1

Μετά την πρωτοβουλία των ενεργών δημοτών και την τοποθέτηση του εκπρόσωπου τους Γιώργου Μακρυνίτσα  στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 περί ανεξαρτητοποίησης της λουτρόπολης από τον σημερινό Δήμο Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου, την σκυτάλη αναλαμβάνουν  οι φορείς της περιοχής.
 
Ειδικότερα με  κοινή επιστολή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών και τα θεσμικά πρόσωπα του Νομού ,πέντε πρώην Δήμαρχοι οι Δημήτρης Κεφάλας , Γιώργος Έξαρχος ,Χρόνης Χονδροδήμος , Στάμος Τσιτίνης και Γιάννης Πλατανιάς καθώς και οι μαζικοί φορείς.
 
Ενεργοί δημότες, Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογος Επαγγελματιών και Σύλλογος Συνταξιούχων ζητούν την εφαρμογή ενός  Νόμου (αμφισβητείται από ορισμένους η ισχύς του) του 1964 που προέβλεπε ότι οι αναγνωρισμένες λουτροπόλεις ανακηρύσσονται Δήμοι.
 
Οι κινήσεις αυτές εν πολλοίς έχουν ως αφετηρία τον στρεβλό τρόπο εφαρμογής του Καλλικρατικού  αυτοδιοικητικού μοντέλου ,πανελλαδικά, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες.Σε άλλες περιπτώσεις για τα όρια των νέων Δήμων  ,σε άλλες για την έδρα και τέλος οι σημαντικότερες για την ονομασία των νέων Δήμων.
 
Στην περίπτωση του Δήμου Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου  οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων πάντα το έφεραν…

Παρέμβαση Κυριακάκη για τις προωθούμενες περικοπές κοινωνικών, προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων


Παρέμβαση του Βασίλη Κυριακάκη βουλευτή Φθιώτιδας στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις προωθούμενες περικοπές κοινωνικών, προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων.

Συζητήθηκε στις 7/9 στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση 14 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις προωθούμενες περικοπές κοινωνικών, προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Οι επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στρατούλης Δημήτρης, Ξανθός Αντρέας, Κυριακάκης Βασίλης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κριστιωτάκης Μιχάλης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, καθώς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν εκ μέρους των 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Κυριακάκης αναφέρθηκε στους παραπληγικούς, τετραπληγικούς και τους ασθενείς με κινητική αναπηρία, μια από τις ομάδες των Ατόμων με Αναπηρία που έχουν πληγεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και του κοινωνικού κράτους.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Χρεώνουν «χρυσάφι» στους πολίτες τις τηλεφωνικές κλήσεις καταγγέλλει στη Βουλή ο Κώστας Μαρκόπουλος

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

«ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ ΠΡΙΝ  Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 184 ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ;»

«ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ» ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»


Απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες κλείνουν τα  τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και χρεώνουν «χρυσάφι» τις τηλεφωνικές κλήσεις στους πολίτες, καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής Ευβοίας επισημαίνει :  

«Παρατηρήθηκαν αποφάσεις για αναθέσεις έργου, με τη διαδικασία της κατεπείγουσας διαπραγμάτευσης, με αντικείμενο την «παροχή υποδομών και υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας που αφορά τις Κεντρικές Μονάδες Εξυπηρέτησης και τις Μονάδες Υγείας  του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο της χώρας, οι οποίες την ίδια περίπου περίοδο ελήφθησαν και από την διοίκηση του ΙΚΑ και από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ανάδοχοι εμφανίζονται να είναι οι ίδιες εταιρίες, με διαφορετική τιμή μονάδος και για διαφορετικό χρονικό διάστημα αλλά με το ίδιο αντικείμενο. Ο πολίτης αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί για την ίδια υπηρεσία την οποία του παρείχε η κλήση του αριθμού 184 θα πρέπει τώρα να πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος!

Παράλληλα διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα με αποφάσεις των διοικήσεων τους, προχωρούν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες, της υπηρεσίας για τον ορισμό τηλεφωνικών ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία με υπέρογκο κοστολόγιο, ενώ ήδη οι πολίτες εξυπηρετούντο από το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται αποφεύγουν τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ παρατηρούνται συστηματοποιημένες αναθέσεις σε μία συγκεκριμένη εταιρία γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και επιβάλει απαντήσεις».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης: 


ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ - Αχόρταγος ψαράς: Έκλεψε 87 κιλά ψάρια. (video)


Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα 37χρονος για κλοπή ιχθύων.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω είχε μεταβεί με το σκάφος «ΕΛΛΗ» αγνώστων λοιπών στοιχείων σε ιχθυοτροφική μονάδα και συνελήφθη επ' αυτοφώρω να διαπράττει κλοπή ιχθύων βάρους 87 κιλών.
Στη συνέχεια κατόπιν περαιτέρω πληροφοριών συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού 52χρονος ο οποίος μετά την παραλαβή τους θα τα διέθετε παράνομα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στους μικροπωλητές αθωώνουν το Μνημόνιο για την κοινωνική καταστροφή που ζούμε


Οι νέοι τραμπουκισμοί της φασιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών σε Λαϊκές αγορές σε Ραφήνα και Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας ξεπέρασαν κάθε όριο. 


Οι φασίστες με συμμορίτικο τρόπο, πολλοί εναντίον ενός, όπως πάντα, με την ανοχή της αστυνομίας, αλλά και την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας από το σάπιο πολιτικό σύστημα που δήθεν καταγγέλλουν, επιτέθηκαν σε φτωχούς μεροκαματιάρηδες. 


Με το προσχεδιαμένο πογκρόμ κατά των μικροπολητών μεταναστών έδωσαν παράλληλα στη συγκυβέρνησηαντιπερισπασμό στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ και λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά στην οργή του κόσμου για το νέο πακέτο λιτότητας. Αυτή είναι η κόντρα στο σύστημα που κάνουν οι φασίστες της ΧΑ!

Την ίδια ώρα στέκονται σούζα μπροστά στο μεγάλο κεφάλαιο και δε ζητάνε τα χαρτιά π.χ. της Grecotel που φέσωσε το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με 500 εκατ. ευρώ. 

Θα πάνε άραγε να ελέγξουν και τους μεγαλέμπορους με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις ή τους μεγαλοεργολάβους του δημοσίου που υποερκοστολογούν τα έργα με την ανοχή των κυβερνήσεων; 

Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια εκπόνησης Επιχειρησιακού προγράμματος 2012 -2014


Βιώνοντας τα τελευταία χρόνια ένα πλήρες υφεσιακό περιβάλλον και γνωρίζοντας το καθεστώς μείωσης δαπανών που έχει υποχρεωθεί να ακολουθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι ο Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός της Περιφέρειας μας να στοχεύσει σε καίριους τομείς με έναν και μόνο γνώμονα: την αναπτυξιακή ώθηση.

Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι νομοί της Περιφέρειας μας να καταφέρουν να διατηρήσουν το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό τους και ν’ ανοίξουν δρόμο ελπίδας για τους πολίτες τους, μέσα από τους τέσσερις κύριους άξονες του Προγραμματισμού.

Εκτιμώντας τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για τη Στερεά Ελλάδα στο σύνολο του, τονίζεται οτι πρόκειται για μια πλήρως εμπεριστατωμένη και αξιόλογη πρόταση. Συμπληρωματικά και ειδικότερα για τη Βοιωτία, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ ΛΑΜΙΑΣ


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Ανθήλη Λαμίας χθες το βράδυ με τους κατοίκους να έρχονται στα χέρια με τσιγγάνους που έχουν εγκατασταθεί στην εν λόγω περιοχή της Φθιώτιδας.

Οι φασαρίες ξεκίνησαν όταν οι τσιγγάνοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην Γενική Συνέλευση που γινόταν στο χωριό. Κάπως έτσι, οξύνθηκε το κλίμα και οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια. 
Η κόντρα των κατοίκων με τους ρομά είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια, να αναποδογυρίσουν αυτοκίνητα και να επικρατήσει χάος. 
Στην πλατεία του χωριού επικράτησε πανικός, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων οι Ρομά που είχαν απομακρυνθεί στα σπίτια και τις παράγκες τους, πυροβολούσαν στον αέρα.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Λαμία που κατάφερε εντέλει να ηρεμήσει τα πνεύματα. Οι τσιγγάνοι έφυγαν, αλλά απείλησαν τους κατοίκους ότι θα επιστρέψουν με ενισχύσεις…
Όταν ηρέμησαν τα πράγματα στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Λαμίας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, ενώ οι κάτοικοι φώναζαν (μεταξύ άλλων): «Δεν πάει άλλο. Έχουν λεηλατήσει το χωρίο μας» κλπ.

Από το LamiaReport:

Μήνυμα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλη Κυριακάκη για την νέα σχολική χρονιά


Μια καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει ξανά, το ξεκίνημα της οποίας  όμως κάθε άλλο παρά αισιόδοξο μπορεί να θεωρηθεί.

Η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Τα μέτρα που επιβάλλει , αποδιοργανώνουν τον θεσμό της δημόσιας  δωρεάν Παιδείας  απαξιώνοντας όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Οι ελληνικές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από τους κομμένους μισθούς, από το υστέρημα τους, τις ελλείψεις  που οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να καλύψουν.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η γερμανική «στροφή», ο «σούπερ Μάριο» και ο …. πράσινος δράκος!


«Οι πιο μεγάλοι μας φόβοι, όπως οι πιο μεγάλες μας ελπίδες, δεν ξεπερνούν τις δυνάμεις μας, και μπορούμε να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε πάνω στους πρώτους και να πραγματοποιήσουμε τις δεύτερες». Αυτό γράφει ο Μαρσέλ Προυστ στο «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο» και αυτή είναι η ουσία του μεγάλου στοιχήματος που έχει πάρει «επ’ ώμου» ο Αντώνης Σαμαράς, αναζητώντας τον χρόνο που είναι αναγκαίος για να βγει η χώρα από την ασφυκτική μέγγενη που βρίσκεται σήμερα.
 

Του Σπύρου Ριζόπουλου *


Η στρατηγική που έχει ακολουθήσει αυτούς τους πρώτους μήνες ανάληψης της πρωθυπουργίας δείχνει ξεκάθαρα πως η πρώτη επιδίωξή του είναι να κυριαρχήσει πάνω στους φόβους των δανειστών μας. Τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου, η Ελλάδα ήταν ήδη με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη. Στο διάστημα που ακολούθησε και παρά τα σκαμπανεβάσματα στις διαθέσεις εταίρων και δανειστών, η «ψυχολογία» έχει διαφοροποιηθεί αισθητά. Το έδειξε πρώτα η συνάντησή του με τη Μέρκελ και επιβεβαιώνεται με πιο καθαρό τρόπο από την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
 
Πρόλαβε να κάνει κάτι ο Σαμαράς για να αλλάξει το κλίμα; Στην πραγματικότητα αυτό που έκανε ήταν να «καβαλήσει» πάνω στο κύμα της συγκυρίας. Συγκυρία που χαρακτηρίζεται από τη «γερμανική στροφή» στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος «Ελλάδα». Η Μέρκελ και το κόμμα της συνειδητοποίησαν πως με το να μεταδίδουν στη γερμανική κοινή γνώμη το μήνυμα πως είναι έτοιμοι να πετάξουν έξω από το ευρώ τους «απείθαρχους» Έλληνες, δεν τους δίνει κανένα δημοσκοπικό πλεονέκτημα. Ίσα – ίσα η στάση αυτή έκανε τους Γερμανούς να σκέφτονται πως η μέχρι σήμερα στήριξη της Ελλάδας δεν είχε απολύτως κανένα νόημα και τα λεφτά τους πήγαν χαμένα. Αυτό άρχισε να καταγράφεται πολύ έντονα στα αρνητικά ποσοστά του μικρού κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), που έπαιρναν όλο το προηγούμενο διάστημα τις πιο ακραίες και σκληρές θέσεις έναντι της Ελλάδας.
 

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου