Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ   ΤΕΙ   ΛΑΜΙΑΣ


Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ η βαρβαρότητα και η σκληρότητα της πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση.

Δύο συνάδελφοι μας είναι νεκροί και τρεις ακόμα χαροπαλεύουν.

Ο ΛΟΓΟΣ;

Στην ανάγκη που είχαν για να ζεσταθούν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο τρόπο λόγω οικονομικής αδυναμίας για πετρέλαιο!

Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους!


Οι συνάδελφοι μας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Χιλιάδες από εμάς δεν μπορούμε να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες όπως αυτή της θέρμανσης, της σίτισης , της αξιοπρεπούς ζωής.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί με όλη την κατάσταση που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Έρχεται να προστεθεί στα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών από την πείνα στα σχολεία, στα περιστατικά τρομοκράτησης και εκφοβισμού σε όποιον σηκώνει κεφάλι, έρχεται να προστεθεί στην ζωή κόλαση που μας έχουν επιβάλλει κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία.
  
Η τραγωδία που συνέβη στη Λάρισα μόνο τυχαίο περιστατικό δεν είναι όπως μερικοί θα πουν. Δεν οφείλεται σε καμιά απροσεξία των συναδέλφων μας όπως θα βιαστούν να πουν κάποια παπαγαλάκια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάζουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική .
Είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης επίθεσης στα δικαιώματα και στη ζωή που δέχεται η εργατική τάξη και ο λαός ώστε να σωθούν τα μονoπώλια.
   
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας καταγγέλλει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική τους. Την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που στερεί την θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.

Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.

Δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                                                    1-3-2013

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΕΚΡΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ: «Οι δολοφόνοι των παιδιών έχουν ονοματεπώνυμο»

    Θλίβομαι και θυμώνω! Εξοργίζομαι. Ξέρω πως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος…. Πρέπει να αφήνεις την…. οργή να κατακαθίσει και μετά να γράφεις. Έτσι λένε οι κανόνες…

    Όμως αν είσαι οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία, αν είσαι γονιός που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του σε αυτή την άθλια χώρα (όπως την κατάντησαν), αν κάθε μέρα με αγωνία αναλογίζεσαι τι τα περιμένει στο μέλλον, τότε πως μπορείς να μένεις ψύχραιμος;

    Δυο παιδιά από τα Χανιά και την Χαλκίδα (21 και 22 ετών) έχασαν τη ζωή τους. Άλλα τρία χαροπαλεύουν. Ακόμη κι αν σωθούν είναι άγνωστο ποιές θα είναι οι εγκεφαλικές βλάβες που θα κουβαλάνε μια ζωή. Κι όλα αυτά για να ζεσταθούν. Με ένα κομμένο θερμοσίφωνο. Ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Στην Ελλάδα του 2013.

    Θύματα μιας ανάλγητης και αποτυχημένης πολιτικής, που πέτυχε:.

    -Να υπερδιπλασιασθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (Το 2010 πληρώναμε 0,578 ευρώ το λίτρο Το 2013 η τιμή του σχεδόν τριπλασιάστηκε.

    -1,3 ευρώ και ..συνεχίζει) -Να μειωθεί η κατανάλωσή του 70% -Να περιοριστούν δραματικά τα δημόσια έσοδα. -Να παγώνουν όλοι στα σπίτια τους -Να αδυνατούνόλο και πιο πολλοί να πληρώσουν τα κοινόχρηστα

    -Να έχουν αυξηθεί κάθε είδους ιώσεις

    -Να ανθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.

    -Να γεμίσει η ατμόσφαιρα επικίνδυνα σωματίδια

    -Να αποψιλώνονται τα δάση …και τέλος να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

    Όπως αυτές των νέων φοιτητών στη Λάρισα. Αυτών που ετοιμαζόταν να …εξορίσει ο υπουργός Παιδείας (;) στη Λαμία. Αυτών που δυσκολεύονται να σπουδάσουν. Που οι οικογένειές τους με θυσίες καταφέρνουν να τους στείλουν λίγα χρήματα. Έτσι φτάσαμε στο μαγκάλι…

    Οι δολοφόνοι των παιδιών έχουν ονοματεπώνυμο:

    - Γιάννης Στουρνάρας

    - Αντώνης Σαμαράς

    -Ευάγγελος Βενιζέλος

    -Φώτης Κουβέλης

    Και όσοι στηρίζουν την πολιτική τους…

    Όλοι όμως!
    Όσοι μλκες τους ψήφισαν, όσοι συνεχίζουν και τους στηρίζουν!
    Ξεφτίλες! Δολοφόνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.