Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κανονικά θα παίρνουν το επίδομα αναπηρίας οι ανάπηροι μέχρι να περάσουν από την επιτροπή πιστοποίησης (ΚΕΠΑ)

Το Υπουργείο υιοθετεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των επιδομάτων αναπηρίας - Επιτέλους δίνεται μία ανθρώπινη λύση στο πρόβλημα με την εισήγηση Κεδίκογλου.


Ο τομέας υγείας του ΠΑΣΟΚ, με εισηγητή τον Συμεών Κεδίκογλου, είχε προ μηνών προτείνει στο Υπουργείο Εργασίας για τη λίστα της ντροπής, τους 60.000 περίπου ανθρώπους με αναπηρία που περίμεναν κατά μέσο όρο 10 μήνες μέχρι να περάσουν από την επιτροπή πιστοποίησης της αναπηρίας τους, να εξακολουθούν να παίρνουν κανονικά το επίδομα έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε και εντάσσεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται σήμερα (άρθρο 66). Παράλληλα, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα έλλειψης ιατρών και στελέχωσης των επιτροπών με την υποχρεωτική συμμετοχή σε αυτές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίζεται ότι, αν μετά την κρίση, προκύψει ότι κάποιος κακώς ελάμβανε τη σύνταξη ή το ποσοστό αναπηρίας έχει μειωθεί, το συνολικό ποσό ή η διαφορά θα επιστρέφεται από τον ασφαλισμένο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου