Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Απάντηση Π.Σ.Φυσικοθεραπευτών στο δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"




Ενόψει του δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 5ης-04-2013 με τίτλο «Μασέρ πολυτελείας οι … φυσιοθεραπευτές», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-ΝΠΔΔ) επισημαίνει τα ακόλουθα :
            
Το επίμαχο δημοσίευμα, κάνοντας χρήση ευφάνταστων και ομολογουμένως προκλητικών και υπερβολικών τίτλων περί «μασέρ πολυτελείας» και περί κροίσων των 20.000 ευρώ μηνιαίως, δημιουργεί μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση στο μέσο αναγνωστικό κοινό, ενώ θίγει με πρωτοφανή τρόπο έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων.
          
Οι φυσικοθεραπευτές είναι επιστήμονες του χώρου της υγείας, συμμετέχοντας στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τον τελευταίο χρόνο έχουν υποστεί δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, ένεκα της συνεχούς απομείωσης του κόστους ανά συνεδρία, γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει σε κλείσιμο δεκάδες ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας.
            
Η αρθρογράφος του επίμαχου κειμένου, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη περιορισμένης έκτασης περιστατικά και περιπτώσεις, που άγνωστον πώς περιήλθαν σε γνώση της, καταλήγει σε ένα γενικευμένο συμπέρασμα, που ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 
Με άλλα λόγια είναι εντελώς ψευδές και ανακριβές, ότι οι φυσικοθεραπευτές εισπράττουν από τον ΕΟΠΥΥ μηνιαίως κατά μέσον όρο 20.000 ευρώ. 
Αποκλείεται, δε, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος να διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν έναν τέτοιο ισχυρισμό γενικού περιεχομένου, που να καταλαμβάνει την πλειοψηφία των φυσικοθεραπευτών.
            

Οι πραγματικές μέσες μηνιαίες απολαβές των 2.500 περίπου συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτών δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, ενώ με το εισόδημα αυτό οι φυσικοθεραπευτές καλούνται να συντηρήσουν το εργαστήριό τους, τους υπαλλήλους τους και τις οικογένειές τους.
            
Σημειωτέον εν προκειμένω, ότι οι ιατροί είναι εκείνοι που εκδίδουν τα παραπεμπτικά στους ασφαλισμένους, εφόσον θεωρούν ότι χρήζουν υπηρεσιών φυσικοθεραπείας. Οι φυσικοθεραπευτές, λαμβάνοντας το παραπεμπτικό απλώς το εκτελούν, χωρίς να δύνανται αυτοβούλως να δημιουργούν φαινόμενα προκλητής ζήτησης των υπηρεσιών τους.
            
Ο ΠΣΦ έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι τάσσεται υπέρ των ελέγχων, αλλά και της καταδίκης όσων παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία ή εξαπατούν τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο δεν ανέχεται την δημοσίευση κειμένων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραπλανούν το ευρύ αναγνωστικό κοινό, παρουσιάζοντας εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις ως δήθεν γενικό κανόνα.
            
Η αήθης συκοφαντική δημοσιογραφική επίθεση που δέχθηκε ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη χιλιάδων βιοπαλαιστών του κλάδου, οι οποίοι τιμούν και σέβονται την σύμβαση που τους συνδέει με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του.
            
Η παρούσα ανακοίνωση είναι η ελάχιστη μορφή αντίδρασης στην προσπάθεια σπίλωσης ενός ολόκληρου κλάδου, που υφίσταται όπως όλοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.  

Κατά τα λοιπά ο ΠΣΦ επιφυλάσσεται έως την παράθεση διευκρινιστικών στοιχείων και επεξηγήσεων από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», που θα καθιστούν σαφές τοις πάσι, ότι το επίμαχο δημοσίευμα αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό φυσικοθεραπευτών και όχι την πλειοψηφία τούτων.    



Ο Πρόεδρος
  
Ρουμελιώτης Σπυρίδων



Ο Γενικός Γραμματέας
  
Στριμπάκος Νικόλαος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.