Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Ερώτηση Ε.Μακρή-Θεοδώρου...


...«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΔΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανταποκρινόμενο στην από 19.02.2013. κατατεθειμένη ερώτηση στη Βουλή ( με αρ.πρωτ.:7408) της κας Ε.Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με τη συγκρότηση Επιτροπών Αναδασμού και Εμπειρογνωμόνων, απέστειλε στη βουλευτή Φθιώτιδος απάντηση ενημερώνοντάς τη και επίσημα για τη συμπερίληψη της τροποποίησης των διατάξεων του Ν. 674/77 στο νομοσχέδιο με τίτλο «Διοικητικά μέτρα διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς υγιεινής και ασφαλείας τον τροφίμων και των ζωοτροφών καθώς και της υγείας και προστασίας των ζώων». 

Μετά την παρέμβαση της κας Μακρή σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα του αναδασμού και των λοιπών εκκρεμοτήτων  σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των παραπάνω επιτροπών, το Υπουργείο προχωρά επί της ουσίας στην διευθέτηση του μείζονος αυτού ζητήματος.


Η σχετική  Ερώτηση της Βουλευτού και η Απάντηση του Υπουργείου έχουν ως εξής:


«ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΔΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ»

Σ
Με το άρθρο 37 του ν. 4061/2012 (ΦΕΚ 66/Α΄/22-3-2012, παράγραφος 1 ιγ) καταργήθηκε το άρθρο 3 του ν. 399/2005 (ΦΕΚ 271 /Α΄/ 17-10-2005), δηλαδή οι Επιτροπές Αναδασμών και Εμπειρογνωμόνων του βασικού ν. 674/1977 (ΦΕΚ 242/α΄/1-9-1977).

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αδυνατούν να λειτουργήσουν οι Επιτροπές, άρα να έχουν παγώσει οι Αναδασμοί, έργα τεράστιας σημασίας για τη γεωργική ανάπτυξη και τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Με την κατάργηση του άρθρου 3 του ν.399/2005 προφανώς επανερχόμαστε στα μέλη που προβλέπει ο ν. 674/77. Όμως οι υπηρεσίες και οι ειδικότητες που αναφέρει αυτός ο νόμος για τη σύνθεση των Επιτροπών δεν υφίστανται πλέον.

Κατόπιν αυτών

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου για τη σύσταση των Επιτροπών Αναδασμών και Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα υποδομών;»



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής κα Ε. Μακρή -Θεοδώρου, σας πληροφορούμε τα εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του -νομοσχεδίου με τίτλο «Διοικητικά μέτρα διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς υγιεινής και ασφαλείας τον τροφίμων και των ζωοτροφών καθώς και της υγείας και προστασίας των ζώων», πρόκειται να συμπεριλάβει την τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 674/77, ώστε να προβλεφθεί ο τρόπος συγκρότησης της Επιτροπής Αναδασμού, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς επίσης και διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα διάρθρωση των Υπηρεσιών μετά την ιαχύ του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης».»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου