Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Απαντήσεις για το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ΄Οίκον στην Ε.Μακρή-Θεοδώρου από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Στη Βουλευτή Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου απάντησαν τα  Υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠ.Ε.Κ.Α. σχετικά με την αιτούμενη (ερ.αρ.πρωτ.193/18-06-2014)  επίσπευση της διαδικασίας εκταμιεύσεων για το πρόγραμμα ‘Εξοικονόμηση κατ’οίκον’.



Ειδικότερα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενημερώνει την κα Μακρή για την ολοκλήρωση της μεταφοράς κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ύψους 61,8 εκ.€, προκειμένου να καλυφθούν οι εκκρεμούσες πληρωμές. Αναφέρει επίσης πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των ωφελούμενων,  ενώ σε περίπτωση εξάντλησης του παραπάνω ποσού, παρέχεται και πάλι η δυνατότητα καταβολής επιπλέον ποσού από το ΠΔΕ προς την ΕΤΕΑΝ Α.Ε., κατόπιν σχετικού αιτήματος κατανομής.

Όσον αφορά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, γίνεται γνωστή η σύσταση του «ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ» μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση το Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης διαμορφώθηκε από 155 εκ.€ σε 307,2 εκ.€, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα νοικοκυριά να επωφεληθούν από το εν λόγω Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. 

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημερώνει τη Βουλευτή πως εντός του 2014 έχει εκταμιευτεί το ποσό των 85 εκ.€ (αφορά στο σύνολο της χώρας) από την Τράπεζα της Ελλάδας προς την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. και ως σήμερα έχει διεκπεραιωθεί η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας(αφορούν σε περίπου 6,4 εκ.€).


Τέλος, αμφότερα τα Υπουργεία διαβεβαιώνουν την κα Μακρή για τη συνέχιση,  βελτίωση και απλοποίηση των διαδικασιών του αντίστοιχου Προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και ενίσχυσης των νοικοκυριών σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου