Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

"Οι ...εξορθολογιστές".-

[ Του Μπάμπη Μώκου ]

Λοιπόν, εμένα αυτοί οι...τύποι πολύ μου αρέσουν. Κι' ας λέει ο κόσμος ό,τι θέλει. Κι'ας στενάζει κι'ας βογκάει από την ανέχεια. 

Μου αρέσουν, όταν με απύθμενο θράσος ανακοινώνουν εφαρμογή νέων μέτρων. Μεταρρυθμισεις τις λένε. Τρομάρα τους! Μου αρέσει ο τρόπος, η επίπλαστη παρρησία τους ,ο στόμφος να δικαιολογήσουν τα ...αδικαιολόγητα.

Πρώτα ήταν το γάλα. Παραλίγο να πέσει η κυβέρνηση για την τιμή του γάλακτος.Παραιτήθηκε λέει τότε και ένας υπουργός. (Σιγά μην σκίσουμε κανένα ...καλσόν). Και τί έγινε; Το γάλα ακρίβυνε καιν η...μεταρρύθμιση πήγε στο... βρόντο. Το είδαμε, το βλέπουμε καθημερινά στα ράφια των μάρκετ.Το ζούμε. Πυροβόλησαν τελικά την ...καρδάρα με το γάλα, αλλά η σφαίρα  πήρε τον...Μαζιώτη. Νά 'χουμε να συζητάμε ,να λέμε.
    
Μου αρέσουν αυτοί οι τύποι που πούλησαν  το 30% της ΔΕΗ μαζί με τα λιγνιτικά κοιτάσματα που φθάνουν σε αξία τα 120 δισ. (Φώσκολος).Και πήραν σαν αντίτιμο 1 δισ. Επιτυχία, μεγάλη επιτυχία! Δεν πέρασε μια εβδομάδα και η  προσφιλής ΔΕΗ  11% απάνω. Η αύξηση θα αφορά λέει τα εξοχικά και μόνον.Παραμύθια.Πάλι να έχουμε να λέμε!
Λοιπόν αυτοί οι τύποι είναι το λιγότερο ανεκδιήγητοι. Στο ένα χέρι το φλάμπουρο της ανάπτυξης (αλήθεια ποιας ανάπτυξης;).και στο αλλο τον εξορθολογισμό. Εξορθολογισμό τον λένε τώρα. (Τρελαθήκαμε στους εφευρετικούς  νεολογισμούς).
    
Αμ΄το άλλο; Βγήκε ο υπουργός της Εργασίας, ο τέως εφοριακός (ναι ήταν εφοριακός πριν γίνει βουλευτής και υπουργός) και "ψύχραιμα" εξήγγειλε  από 1ης Αυγούστου παρακράτηση φόρων από μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό κι' αν είναι τρελό! Να προεξοφλείς δηλαδή την φοροδοτική δυνατότητα του πολίτη. Μάντης, φωστήρας ο υπουργός. Δεν του είπε κάποιος ότι αυτό δεν είναι φόρος, είναι προκαταβολή και στερεί απομειώνει ,ελαχιστοποιεί από τον χαμηλόμισθο την καταναλωτική δυναμική.
    
Κι' όταν τον ...στρίμωξαν  οι δημοσιογράφοι τους ανταπάντησε ότι "Κύριοι έτσι δουλεύει το σύστημα και στην Αμερική". Όμως εγώ λέω ότι αυτό δεν είναι δημοσιονομικός εξορθολογισμός, είναι αναισχυντία,διαστροφή.
Λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι ειδικά αυτό το φορολογικό μέτρο,το έφεραν για να σταματήσουν την πλημμυρίδα  των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία  που... αισίως έφθασε τα 70 δισ. και σε λίγο θα μας καταπνίξει.
Δυστυχώς αυτοί οι τύποι δεν παίρνουν χαμπάρι και καθημερινά καταπατούν την αξιοπρέπειά μας. Την αξιοπρέπεια του φιλότιμου Ελληνα που δεν έχει βέβαια αντίρρηση να πληρώσει. Που θέλει, αλλά δεν μπορεί. Και συνεχίζουν κατά πως τους έχει επιβάλλει η τρόικα να προβαίνουν σε μεταρρυθμίσεις. Βρήκαν τη λέξη: Εξορθολογισμός...
     
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, βγήκε και ο αντιΣτουρνάρας νέος υπουργός των οικονομικών  και μιλώντας στον ΣΕΒ, είπε το αμίμητο, το ανεκδιήγητο: "Η δικαιοσύνη δεν 
πρέπει να ασκεί δημοσιονομική πολιτική"!!!! Βρε τι φωτεινό μυαλό; Δηλαδή να καταργήσουμε τη δικαιοσύνη, το προπύργιο, το τελευταίο ανάχωμα της Δημοκρατίας  το...αποκούμπι  του πολίτη και να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Ωραία πράγματα.
     
Γι' αυτό μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Γιατί είναι ...εξορθολογιστές. Και μου αρέσουν πολύ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου