Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πόσα παίρνουν οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με τον Καλλικράτη

Επειδή πολλοί ρωτούν και σίγουρα περισσότεροι αναρωτιούνται και επειδή μπορεί οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα να είναι υπερχρεωμένοι, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους μισθούς των νέων δημάρχων, που σύμφωνα με το νόμο μπορεί να φτάσουν το μισθό του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή περίπου 6.000 ευρώ μικτά σε περιπτώσεις δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων...
 


...Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους (π.χ. δήμος Λοκρών 24.000 κατοίκους) ο μισθός του Δήμαρχου θα είναι ισόποσος με το 80% του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.  

Εάν οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ανέρχονται σε 6.000,00 € περίπου, τότε ο Δήμαρχος θα λαμβάνει μισθό 4.800 € μικτά μηνιαίως
 
Οι Αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από 2.400,00 ο καθένας, ενώ...
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1.920,00


Οι αποδοχές των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και των προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ΝΠΔΔ κλπ έχουν ως εξής: 

 

-Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποζημιώνονται με 93,00 ευρώ ανά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 

-Τα μέλη των επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) αποζημιώνονται με 46,00 ευρώ ανά συνεδρίαση της κάθε Επιτροπής.
 

-Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ έχουν αποζημίωση, όπως τα μέλη των προαναφερθεισών επιτροπών (Δηλαδή αποζημιώνονται με 46,00 ευρώ ανά συνεδρίαση του κάθε Διοικητικού Συμβουλίου).
 

Πρόεδρος των ΝΠΔΔ, (με οικονομικό απολογισμό άνω των 300 χιλιάδων ευρώ) έχει μισθό μέχρι τον μισθό Αντιδημάρχου, και ο Αντιπρόεδρος το μισό του μισθού αυτού.
 

Πρόεδρος της ΔΕΥΑ έχει μισθό που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μισθό του αντιδημάρχου.
 

-Τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των κοινωφελών επιχειρήσεων έχουν αποζημίωση μέχρι το 4% του μισθού του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
 

-Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ μπορεί να έχουν αποζημίωση (ανά συνεδρίαση), ίση με την αποζημίωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
 

Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχουν μισθό, καθώς και τα Μέλη του ΔΣ αποζημίωση (ανά συνεδρίαση).
 

-Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, οι πρόεδροι των 3μελών συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων λαμβάνουν «έξοδα κίνησης» (δηλ μηνιαίο «μισθό»), των οποίων το ύψος ορίσθηκε με υπουργική απόφαση στα 300,00-400,00 ευρώ μηνιαίως (ανάλογα με την απόσταση από την έδρα του δήμο).

11 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΙΛΙΤΙΚΟΙ;

    ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΠΕΡΥΣΙ 110 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

    ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ 50-80 ΔΙΣ ΕΥΡΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ , ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 2050 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι ανεπάγγελτοι ασχολούνται με τα κοινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μόνα, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, έσοδα που αυτή τη στιγμή απολαμβάνει όποιος αιρετός ασκεί το λειτούργημα του δημοτικού συμβούλου είναι τα έξοδα κίνησης τα οποία καθορίζονται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αφορούν κυρίως σε μεγάλους δήμους και καλύπτονται μόνο όταν προκύπτει ανάγκη μετακίνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι αυτό έχουμε τόσες συμετοχές Δημάρχων κ Δημοτικών συμβούλων στους Δήμους. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη............ Αθάνατη ατάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι οι παραπάνω πρέπει να σκεφτούν ποιους θα είχαν στο τέλος εκπροσώπους αν οι θέσεις αυτές δεν ήταν αμειβόμενες: τους πλούσιους και τους κλέφτες.

    Και λίγα παίρνουν - αν θέλετε να έχετε αιρετούς που δεν τα αρπάζουν, πληρώστε τους καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ... Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ) Ή ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)... ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ "ΜΕΛΙ" ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ, ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ.

      ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ... Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΓΑ.


      Διαγραφή
  7. Στον δικό μου δήμο για να πάει κάποιος μια φορα τον μήνα στα χωρία και να δεί τους συνδημότες θέλει ενα ρεζερβουάρ βενζίνη, αν αναλογιστούμε οτι οι αιρετοί έχουν και αυξημένες κοινονικές υποχρεώσεις τοτε αυτά που τους δίνουν δεν φτάνουν ουτε για πασατέμπος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΡΕ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ

      Διαγραφή
  8. Εγω καθηγητρια αγγλικων σε φροντηστηριο σημερα πληρωθηκα 468€ και η φιλη μου ανεπαγγελτη δημοτικη συμβουλος προεδρος καπου παιρνει 1680€! ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τα κοινά που όχι μόνο δεν αμοίφθηκαν για την προσφορά τους, ούτε έκλεψαν, αλλά διέθεσαν και όλα τα υπάρχοντά τους για την πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ και πέθαναν στην ψάθα. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑΣ, τον σκοτώσαμε, ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ όταν είπε το
    "δυστυχώςεπτωχεύσαμεν", και ήρθε στην Ελλάδα η ΔΟΕ που μείωσε μισθούς, συντάξεις και έβαλε φόρους σε είδη μονοπωλίου (σπίρτα, τσιγάρα,τσιγαρόχαρτα,καπνό, τραπουλόχαρτα κ. α.), ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ είπε: δεν είναι δυνατόν να κάνω περικοπές και να επιβάλλω φόρους στο λαό κι εγώ να αμείβομαι, αυτό δεν το δέχομαι και στο εξής δεν θα αμείβομαι. Η νεότερη ιστορία έχει πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έδωσαν όλα τα υπάρχοντά τους για την πατρίδα και πέθαναν στην ψάθα.Η ΙΣΤΟΡΊΑ όμως θέλει μελέτη για να μπορείς να εκφρερεις γνώμη και όχι κουβέντες του καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου