Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Σαρακιώτη-Μαγκλάρα για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και την κάλυψη των «λευκών περιοχών





Με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με τη συζήτησή τους να εστιάζει στο θέμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και σε εκείνο της κάλυψης των λεγόμενων «λευκών περιοχών».
Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα και σε συνέχεια της προ διμήνου τροπολογίας, τονίσθηκε η σημασία αποσόβησης του αποκλεισμού της πρόσβασης χιλιάδων πολιτών στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της στρεβλής μετάβασης στο ψηφιακό σήμα το 2014.
Παράλληλα, υπογραμμίσθηκε ότι έχουν τεθεί στέρεες βάσεις για την επίλυση του προβλήματος μετά και τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης νέων κέντρων ψηφιακής αναμετάδοσης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης:
«Με τη λύση, που έδωσε το Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αποφεύχθηκε το «μαύρο» από τον αναμεταδότη της Πάρνηθας, ενώ με την Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης νέων κέντρων με στόχο την πλήρη κάλυψη της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένουμε νέα υπουργική απόφαση, με την οποία θα εγκριθούν τα σχέδια εγκατάστασης».
Στη συνέχεια, οι κύριοι Μαγκλάρας και Σαρακιώτης συζήτησαν για το ζήτημα της κάλυψης των «λευκών περιοχών», δηλαδή εκείνων που παρουσιάζουν αδυναμία πρόσβασης στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος εγκατάστασης του αναγκαίου εξοπλισμού, προς τους οικείους Δήμους έχει ξεκινήσει από τις 19 Δεκεμβρίου. Είναι γεγονός ότι υφίστανται ορισμένα διαδικαστικά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής από πλευράς των Δήμων και των Κ.Ε.Π.. Όμως, αυτά έχουν ήδη αρχίσει να επιλύονται και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση προς τους πρώτους δικαιούχους, ώστε να αρχίσουν οι εγκαταστάσεις του εξοπλισμού.

Αφού τον συνεχάρη για το σημαντικό έργο του στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας διαβεβαίωσε τον κ. Μαγκλάρα ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της μετάβασης της χώρας στην ψηφιακή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου