Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ





Αρ. Πρωτ. -33-                                                          ΛΑΡΚΟ 01/04/2020
Δελτίο Τύπου


Η ΛΑΡΚΟ πάσχει από θανατηφόρα ιογενή, σχεδιασμένη και συνειδητή, πολιτική απαξίωσης όλων των κυβερνήσεων.


Την Τρίτη το πρωί, 31 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα των ηλεκτροκάμινων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, έλαβε χώρα άλλο ένα συμβάν όπου από τύχη δεν μετατράπηκε σε ομαδικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα κατά την ώρα τροφοδοσίας μπρικετοποιημένης  πάστας, κόπηκε το συρματόσχοινο του αγκίστρου ανύψωσης 25 τόνων της γερανογέφυρας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πέσουν από ύψος 15 μέτρων  και να σκορπίσουν μπροστά στο Καμίνι νούμερο 4 (το οποίο στα πλαίσια της συρρίκνωσης της παραγωγής είναι σταματημένο και ευτυχώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι) το big bag με την πάστα και το άγκιστρο.

Δεν έχει καμία αξία και δεν θα μπούμε στη «λογική»  που για να καλύψει τις πραγματικές ευθύνες «ψάχνει να βρει  φταίχτη» μεταξύ των εργαζομένων που μοχθούν καθημερινά για την παραγωγή. Αυτό που γνωρίζουμε και καταγγέλλουμε είναι τα εξής:

Εδώ και μία δεκαετία έχει τονιστεί η αντικατάσταση των γερανογεφυρών στη συγκεκριμένη αίθουσα. Και μας απαντούν ότι «λόγου κόστους αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».
·         Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει τονιστεί η εγκατάσταση διπλών και τριπλών αυτοματισμών ασφαλείας μέχρι να αντικατασταθούν οι γερανογέφυρες (1000 ευρώ περίπου κοστίζει ένας τερματοδιακόπτης ασφαλείας). Και μας απαντούν ότι «λόγου κόστους αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».
·         Από παρόμοιο συμβάν που πραγματοποιήθηκε πριν τρεις μήνες τονίστηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος της ποιότητας των συρματόσχοινων. Δεν έχουμε πάρει απάντηση.
·         Έχουμε τονίσει με όλους τους τόνους την επικινδυνότητα που γεννά η ανασφάλεια που ζούμε, ειδικά μετά την ψήφιση του νόμου για την ΛΑΡΚΟ. Και μας απαντούν ότι «ο νόμος που εκποιεί την ΛΑΡΚΟ και σφάζει τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να αλλάξει, θα εφαρμοστεί».

Αυτό που γνωρίζουμε είναι αυτό που ζούμε. Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ έχει μετατρέψει την εργασία σε κρεματόριο εργαζομένων. 

Είτε λέγονται κυβερνήσεις, είτε διοικήσεις, είτε διαχειριστές, όλοι τους, για να προωθήσουν την πολιτική της Ε.Ε  που εξυπηρετεί την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ γίνονται εξολοθρευτές της ανθρώπινης ζωής. Αυτή είναι η αλήθεια.

Σε αυτές τις συνθήκες  η Κυβέρνηση περπατά εντατικά το σχεδιασμό της, καταρρίπτοντας τον εσκεμμένο εφησυχασμό που προπαγάνδιζαν τα «παπαγαλάκια» της το προηγούμενο διάστημα. Ο ειδικός διαχειριστής, αξιοποιώντας το νόμο για την ΛΑΡΚΟ, αλλά και το νέο αντεργατικό νομοθετικό περιεχόμενο που προσφέρει η Κυβέρνηση της Ν.Δ ενόψει της πανδημίας του κοροναϊου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ειδικευμένα τις περικοπές στους μισθούς μας και τα σχέδια του για επιπλέον συρρίκνωση της παράγωγης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.

Ένα μόνο τους λέμε. Είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε. Ας τολμήσουν.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου