Σελίδες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΛΑΜΙΑ: Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας


Ο Δήμαρχος Λαμιέων είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στη Στερεάς Ελλάδας, ενώ Έδρα του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α ορίστηκε η πόλη της Θήβας.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2013 το μεσημέρι στη Λαμία (στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων) συνεδρίαση το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 13, 15 του ν. 4071/2012 και του αρ. 246 του ν.3463/2006 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.  Εκλογή Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15, παρ. 1 του ν. 4071/2012.

2.  Εκλογή 6 τακτικών και 4 αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του ν. 4071/2012.

3.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον ορισμό της έδρας του Συνδέσμου, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ν. 4071/2012.

Συγκεκριμένα:


1.    Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α, Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς (ομόφωνα).

2.    Εκλέχτηκαν τα 6 τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:
ο κ.Καθαροσπόρης Βασίλειος (41), ο κ.Νικολάου Σπυρίδων (41), ο κ.Ματζώρος Ευστάθιος (39), ο κ.Λιόλιος Νικόλαος (37), ο κ.Παπαγγελής Νικόλαος (35) και ο κ.Κιούσης Νικόλαος (32).
Επίσης εκλέχτηκαν και τα 4 αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:
Ο κ.Σύρος Στυλιανός (44), ο κ.Παπαευθυμίου Ευθύμιος (43), ο κ.Καπεντζώνης Γεώργιος (41) και ο κ.Ζάχος Χριστοφής(40)

3.    Ως έδρα του Συνδέσμου αποφασίστηκε να οριστεί η Θήβα.
  

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Δημάρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας:

Αγαπητές & Αγαπητοί συνάδελφοι,
       Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον σύνθετα, δύσκολα και δυσεπίλυτα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας.
Ζήτημα το οποίο βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα στο επίκεντρο συζητήσεων, αντιπαραθέσεων, προτάσεων και πολιτικών περιβάλλοντος, αφού συνδέεται άμεσα με την συνεχή αστικοποίηση του πληθυσμού, το επίπεδο ανάπτυξης και τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα.
       Είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο την χώρα μας αλλά όλο σχεδόν τον πλανήτη με διαφορετικές ανάγκες, προσεγγίσεις, πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικής αναφοράς.
Στην χώρα μας, είναι γεγονός ότι λάθη, αστοχίες, παραλείψεις αλλά και αντιπαραθέσεις, καθυστέρησαν χρονικά τη δρομολόγηση λύσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να τρέχουμε πίσω από το πρόβλημα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σε πολλές περιπτώσεις είναι εκρηκτική και σε κάποιες άλλες απλά οριακή ή ανεκτή.
       Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει μια σειρά αυστηρών κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για τα κράτη – μέλη της και που έχουν σχέση τόσο με το ανθρωπογενές όσο και το φυσικό περιβάλλον.
       Ειδικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση των απορριμμάτων η Ευρωπαϊκή οδηγία προβλέπει το κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών και τη λειτουργία σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης, με έμφαση στην ανακύκλωση και ανάκτηση χρήσιμων υλικών .
       Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού σε πολλές περιοχές παραμένουν ενεργοί Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και εκκρεμούν προς δρομολόγηση έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
      Σήμερα, επιβάλλεται να προχωρήσουμε άμεσα, χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και μέσα από την εμπειρία και τις καλές πρακτικές, τόσο στον σχεδιασμό και στην κατασκευή όσο και στην ορθή λειτουργία των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων.
       Επιπλέον θα πρέπει να δούμε τις απαιτούμενες συνέργειες, προκειμένου να επιτύχουμε τις αναγκαίες οικονομίες κλίμακας για να επιτύχουμε το άριστο δυνατό αποτέλεσμα με τη μικρότερη επιβάρυνση για τους Δημότες.
       Σε κάθε περίπτωση η παρούσα οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, δεν πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος της ορθής λειτουργίας των έργων και κατ΄ επέκταση της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.
       Διότι η ορθή λειτουργία αυτής της κατηγορίας των έργων, είναι μια κατ΄ εξοχήν αναπτυξιακή διαδικασία, αφού αφενός δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αφετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση των επενδύσεων κάθε μορφής.
Κλείνοντας θέλω να σας καλωσορίσω στην 1η συνεδρίαση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α.
Γεώργιος Κοτρωνιάς
Δήμαρχος Λαμιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.