Στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα του έργου «Τα Ανοιξιάτικα Μανιτάρια του Παρνασσού» το οποίο ήταν συνέχεια του έργου «Τα Φθινοπωρινά Μανιτάρια του Παρνασσού»και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της δράσης«Στήριξη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών» του 2013.
Επίσης έγινε μια ιστορική αναδρομή αρχίζοντας από τα μανιτάρια στην Αρχαιοελληνική Μυθολογία, στη Λαογραφία, στους θρύλους και τις παραδόσεις φτάνοντας στο σήμερα και τονίστηκε ότι ο ρόλος τους στην ισορροπία του οικοσυστήματος είναι μοναδικός και αναντικατάστατος.
Εισηγητές ήταν ο υπεύθυνος του έργου κ. Φωτιάδης Γεώργιος, Δρ. Δασολόγος ΑΠΘ, επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Δασοπονίας & Δ.Φ.Π του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ο κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος, Πρόεδρος Μανιταρόφιλων Ελλάδος.
Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.
Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.
ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.