Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις συμβάσεις ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης



Μετά από δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελία της Αθήνας απέστειλε κλήσεις σε 8 υπόπτους για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, στο πλαίσιο της έρευνας για συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot την περίοδο 2005-2007, ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  στην οποία, αφού επισημαίνει ότι η Επιτροπή έχει ερευνήσει στο παρελθόν την σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007 και ερευνά σήμερα την σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Ιουλίου του 2010, που αποτελεί κατά δήλωση του ΟΠΑΠ επέκταση της συμβάσεως του 2007 και περιλαμβάνει επιπροσθέτως τεραστίου ύψους νέες απ’ ευθείας αναθέσεις, ερωτά την Επιτροπή αν:


  1. Σκοπεύει να επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με την σύμβαση του 2007, αφού λάβει υπ’ όψη της τα νέα στοιχεία που οδήγησαν την ελληνική δικαιοσύνη στην ανωτέρω αντίδραση;
  2. Σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη της τα ανωτέρω νέα στοιχεία στην έρευνα της για την σύμβαση του 2010;





Ο Θόδωρος Σκυλακάκης σε σχέση με την σημερινή εξέλιξη έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι επαναλαμβανόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις του ΟΠΑΠ στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ, αποτελούν πλέον αντικείμενο έρευνας, σε σχέση με την νομιμότητά τους και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι σήμερα υφίστανται αιματηρές θυσίες απαιτούν διαφάνεια σε όλες τις πλευρές του δημόσιου βίου. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τη σύμβαση του 2010 στη δημοσιότητα. Η σύμβαση αυτή, η οποία στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην υπό έρευνα πλέον σύμβαση του 2007, πρέπει να αποτελέσει και αυτή αντικείμενο δημόσιας εξέτασης. Αν η σύμβαση του 2007 οδηγεί τον εισαγγελέα σε κλήση υπόπτων για κακουργήματα, τι συμβαίνει με την επέκτασή της, η οποία αποτελεί επίσης μια τεράστια απ’ ευθείας ανάθεση και περιλαμβάνει και νέα παιχνίδια που δεν υπήρχαν καν στην σύμβαση του 2007;»


Αναλυτικά στην ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρονται τα ακόλουθα:


«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου η εισαγγελία της Αθήνας απέστειλε κλήσεις σε 8 υπόπτους για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, στο πλαίσιο της έρευνας για συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot την περίοδο 2005-2007, που αφορούσαν την προμήθεια πληροφορικών συστημάτων.

Τα πρόσωπα τα οποία καλούνται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, φέρονται να είναι μέλη των επιτροπών αξιολόγησης, καθώς και στελέχη των δύο εισηγμένων εταιρειών. Υπό το φως αυτής της εξέλιξης και δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει ερευνήσει στο παρελθόν την σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007 (για την οποία και η σχετική νέα εισαγγελική έρευνα) και ερευνά σήμερα την σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Ιουλίου του 2010, που αποτελεί κατά δήλωση του ΟΠΑΠ επέκταση της συμβάσεως του 2007 και περιλαμβάνει επιπροσθέτως τεραστίου ύψους νέες απ’ ευθείας αναθέσεις (όχι μόνο πληροφοριακών συστημάτων αλλά και νέων παιχνιδιών με αμοιβή τόσο κατ’ αποκοπήν όσο και επί του τζίρου), ερωτάται η Επιτροπή:


Σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη της τα νέα στοιχεία που οδήγησαν την ελληνική δικαιοσύνη στην ανωτέρω αντίδραση και να επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με την σύμβαση του 2007;


Σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη της τα ανωτέρω νέα στοιχεία στην έρευνα της για την σύμβαση του 2010 και με ποιο τρόπο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου