Στο άτυπο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε ο Δήμαρχος πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του Δήμου από Δήμος Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου σε Δήμο Καμένων Βούρλων.
Από τον Άγιο Κωνσταντίνο υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις, όπως του κ. Φλωράκη Α. και της κ. Ψιμόγιαννου Ε., από τον Μώλο υπήρχε αντίδραση από τον κ. Γιαννακόπουλο Γ.
Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης είπε ότι το θέμα για την αλλαγή του ονόματος του Δήμου σε Δήμο Καμένων Βούρλων, θα έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-12-2014 με βάσει το Νόμο 3463/06 Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας, άρθρο 7 μετονομασία Δήμων και Κοινοτήτων.
Θετική κατ'αρχήν η πρωτοβουλία του Δημάρχου. Επιτέλους πρέπει να τελειώνει αυτό το φαινόμενο με τις γελοίες ονομασίες - σιδηροδρόμους των Δήμων. Φαινόμενο μιας -δήθεν τοπικιστικής- βλακείας.
Επιπλέον όσο αφορά τον συγκεκριμένο Δήμο, η ευρύτερη τοποθεσία είναι σήμερα γνωστή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό με δύο ΚΑΙ ΜΌΝΟ ονομασίες:
Καμένα Βούρλα ή Θερμοπύλες.
Κάθε άλλη πρόταση δεν έχει κανένα νόημα και δεν προσδίδει κανένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στην περιοχή. Ωστόσο κάθε στενόμυαλος -δήθεν- τοπικιστής λέει τα δικά του. Είναι γνωστό το θέμα των λίγων άμυαλων "εξτρεμιστών - αυτονομιστών" της περιοχής που με τη φωνή και το θόρυβο προσπαθούν να επιβάλουν τις βλακείες τους και πάνε να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους.
Όμως κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε νοήμων δημότης, ο οποίος θέλει να δει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και τον τόπο του να αξιοποιείται, καταλαβαίνει πως ο Δήμος για να είναι αναγνωρίσιμος και για να μη χάσει την ιστορική του ταυτότητα θα πρέπει να κάνει χρήση ενός αναγνωρίσιμου ονόματος, το οποίο θα παραπέμπει στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τον γενικότερο χαρακτήρα της περιοχής.
Τι θέλει η ευρύτερη περιοχή; Τι θέλουν οι άνθρωποι που μοχθούν σε αυτή τη περιοχή; Τουρισμό, ανάπτυξη, αξιοποίηση;
Το πιο δύσκολο πράγμα είναι δημιουργήσεις ένα "αναγνωρίσιμο όνομα" για την προβολή ενός προϊόντος, μίας υπηρεσίας, ή ενός τόπου... και εδώ το έχουν έτοιμο και ακόμη το συζητούν...
Κάποτε σε αυτή τη περιοχή, κάποιοι, κάπου εκεί, έδωσαν τη ζωή τους, έγιναν ήρωες και το τοπωνύμιο "Θερμοπύλες" έγινε ξακουστό σε όλο τον κόσμο. Διδάσκεται δε σήμερα σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου. Τι άλλη κληρονομιά καλύτερη για την ονομασία και ταυτότητα ενός νέου Δήμου;
Από την άλλη η ονομασία "Καμένα Βούρλα" είναι σήμερα ίσως η πιο γνωστή λουτρόπολη της Ελλάδας. Λιγότερο γνωστή από το αρχαίο τοπωνύμιο, αλλά γνωστή. Αναγνωρίσιμη.
Είναι διπλά τυχεροί οι όλοι οι δημότες της περιοχής που έχουν στη διάθεσή τους και μπορούν να κάνουν χρήση ενός τέτοιου τόσο "διαφημιστικού" ονόματος για τον τόπο τους.
Όλα τα άλλα είναι ανούσια... αλλά στο κάτω κάτω το πως θέλει ο καθένας να "ακούγεται" ο τόπος του στα αυτιά ξένων ανθρώπων, που δεν τον έχουν επισκεφθεί και δεν τον γνωρίζουν, είναι καθαρά δικό του θέμα...
Προσωπικά θεωρώ ότι η ονομασία "Δήμος Θερμοπυλών" με έδρα μία γνωστή λουτρόπολη, είναι ότι καλύτερο για την περιοχή.
Θετικό ακόμη και για τους όμορους Δήμους και όλη τη Φθιώτιδα.
Δήμος Επικνημίδιων Λοκρών , σας πειράζει να συνδεθείτε με την αρχαιότητα! Να γίνει η Λοκρίδα γενικότερα κέντρο αναφοράς για την πλούσια ιστορία της ανά τον κόσμο, με ότι αυτό συνεπάγεται την τουριστική αύξηση στην περιοχή και την ευημερία των κατοίκων της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλετε Καμένων Βούρλων ! Δώστε μια εξήγηση για την ετυμολογία της λέξεως να δούμε μέχρι που σας πάει!
Ας καινοτομήσει η νέα δημοτική αρχή , για το καλό των νέων ανθρώπων!
ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΣΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΞΙΞΙΖΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΑΝΥΠΑΡΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΔΗΜΟ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ- ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ???