Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ: Οδηγούνται 1200 οικογένειες στο δρόμο - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
              
Αρ. Πρωτ.:426                 12-12-2019                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                  
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 09-12-2019 έγινε συνάντηση όλων των Σωματείων με τη Διοίκηση της εταιρίας με θέματα: 1) Το σχέδιο του 2014 και 2)Τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η Διοίκηση της εταιρίας είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την πολιτική ηγεσία δηλ. το σχέδιο σωτηρίας του 2014 όπως λένε οι ίδιοι , για το οποίο μας είπαν ότι θα είναι υλοποιήσιμο από την 1/1/2020 και μπορεί να τελειώσει μέσα σε 1,5 με 2 χρόνια. 

Θα πρέπει και η Διοίκηση να καταλάβει γιατί τονίσαμε ότι είμαστε ενάντια σε τέτοια σχέδια για το σπάσιμο της εταιρίας γιατί το σχέδιο αυτό κλείνει την εταιρία. 

Αυτή η διαπίστωση πέρα της γενικότερης και καθολικής αντίδρασης που είχε εκδηλωθεί τότε  από τους εργαζόμενους και  ολόκληρη την κοινωνία , τεκμηριώνεται και από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ (23/5/2014)  όπου η τότε διοίκηση της ΛΑΡΚΟ η οποία είχε διοριστεί από την τότε κυβέρνηση που είχε προτείνει το σχέδιο της τριχοτόμησης διαφοροποιήθηκε από εκείνη (την κυβέρνηση) και πήρε  (η Διοίκηση) ομόφωνη απόφαση για να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για την ακύρωση του σχεδίου τριχοτόμησης με το σκεπτικό ότι η εφαρμογή του θα είχε αρνητικές  συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους , τη ΛΑΡΚΟ και το Δημόσιο συμφέρον.

Αν οι διοικούντες στην πορεία θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους και να αφήσουν 1200 οικογένειες στο δρόμο τότε ας τολμήσουν να το κάνουν. 

Ιστορικά θα είναι η μόνη διοίκηση που συναινεί σε ένα τέτοιο «έγκλημα» που πάει να γίνει για τη ΛΑΡΚΟ αλλά και για την εθνική οικονομία της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ: Η Διοίκηση μας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλύψει την εξόφληση Νοέμβρη και την προκαταβολή Δεκεμβρίου .

Θα δοθεί το Δώρο γύρω στις 17 με 18 /12/2019 κι ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν κάποια χρήματα τα οποία θα καλύψουν την εξόφληση και την προκαταβολή. 

Ακόμα όμως μέχρι και σήμερα η Διοίκηση δεν έχει επισημοποιήσει κάτι για να ξέρουμε πραγματικά τι θα γίνει με τις μισθοδοσίες μας. 

Στο θέμα των μισθοδοσιών επειδή ειπώθηκαν πολλά από όλα τα Σωματεία η Διοίκηση της εταιρίας δεν ήταν ξεκάθαρη στην τοποθέτησή της για χρήματα που αναφέραμε εμείς οι εργαζόμενοι πού πήγαν το προηγούμενο διάστημα. 

(Μιλάμε συγκεκριμένα για τα 825.000 ευρώ  η εγγυητική που είχε δοθεί στην ΤΕΛΦ )  ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΉΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ γιατί από κει ξεκίνησαν να χάνονται και παραδοσιακοί πελάτες που αγόραζαν νικέλιο από τη ΛΑΡΚΟ.

Συναδέλφισσες _ Συνάδελφοι,

Αποφασίσαμε όλα τα Σωματεία αν την Παρασκευή 13/12/2019 δεν πληρωθούν και οι χώροι της Λάρυμνας και του Αγίου Ιωάννη -  γιατί οι υπόλοιποι χώροι ήδη είναι απλήρωτοι ,  την Τρίτη θα πραγματοποιήσουμε  4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια όλα τα Σωματεία και  η 4ωρη θα συνοδευτεί με Γενικές Συνελεύσεις για να πάρουμε αποφάσεις περαιτέρω και για την πορεία της εταιρίας που το 2020 θα είναι μια χρονιά δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους. 

Στα πλαίσια της λογικής αναφέραμε ότι θα πρέπει να παρθεί και από ΓΣ για την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων και να υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της εταιρίας αλλά και το μέλλον το δικό μας.

Σαν Σωματεία μετά από πάρα πολύ καιρό καταφέραμε μεταξύ μας και είπαμε από δω και στο εξής όλοι θα δουλέψουμε για το συμφέρον των εργαζομένων οι αποφάσεις που θα παίρνονται θα είναι αποφάσεις από κοινού και ειδικότερα στα θέματα των κινητοποιήσεων η απόφαση του συντονιστικού ήταν πως όταν ένας χώρος απεργεί θα απεργούν και οι υπόλοιποι. 

 Για τα οικονομικά ζητήματα της εταιρίας όλα τα σωματεία ζητήσαμε και ζητάμε στις συναντήσεις να είναι παρόντες και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας που ποτέ δεν έχει κάνει μία αναλυτική οικονομική κατάσταση της εταιρίας απέναντι στους εργαζόμενους γιατί υπάρχουν σε εκκρεμότητα μεγάλα ζητήματα οικονομικά που αφορούν τους εργαζόμενους και κάποιοι τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους. 

Και αυτό ήταν κοινή απόφαση όλων γιατί στην επόμενη συνάντηση που θα έχουμε εμείς θα ζητήσουμε για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας πιο εκτενέστερα στοιχεία γιατί οδηγηθήκαμε σήμερα στην κατάσταση αυτή και οφείλουν κάποιοι να μας δώσουν εξηγήσεις γιατί οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο στην εταιρία. 

 Η εταιρία δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς εργαζόμενους.

Θα πρέπει να γνωρίζουν και η Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία ότι τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ είναι μια γροθιά και θα το αποδείξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα , όπως θα αποδείξουν και ποιοι φταίνε για το κατάντημα.

Οι ανοχές μας και οι αντοχές μας έφτασαν στο τέλος.




Για τα Διοικητικά Συμβούλια
  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :
 ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΣΑΜΑΡΑΣ Κ.   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου