Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Πρώτο κρούσμα κορονοϊου στην Φθιώτιδα 37χρονη γυναίκα από την Λοκρίδα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών φαίνεται πως θετικός  στον ιό βρέθηκε γυναικά κάτοικος που ζει και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης - Εμφάνισε τα συμπτώματα στις 20 Μαρτίου - Για λόγους ασφαλείας τρεις συνάδελφοί της εξετάζονται στο νοσοκομείο Λαμίας 


Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο Δήμο Λοκρών αλλά και το Νοσοκομείο Λαμίας καθώς 37χρονη εργαζόμενη σε εργοστάσιο βρέθηκε θετική στον Κορονοιό. Το κρούσμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών φαίνεται να επιβεβαιώθηκε στις 20 Μαρτίου και έκτοτε μπήκε σε 14ημερη καραντίνα κατ΄ υπόδειξη του ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η γυναίκα ζει μόνη της και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης. Πιθανολογείται ότι μολύνθηκε από επαφές που είχε με Αθηναίους φίλους.

Η 37χρονη γυναίκα πήρε άδεια από την δουλειά της στις 11 Μαρτίου και εκείνο το διάστημα είχε επαφές με άτομα από την Αθήνα.

Επέστρεψε για βραδινή βάρδια στις 20 Μαρτίου όταν και αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα τότε και ζήτησε να φύγει λόγω αδιαθεσίας.

Εν τω μεταξύ λένε οι πληροφορίες έμεινε σπίτι της αλλά μετακινήθηκε σε κοντινό σούπερ μάρκετ και φαρμακείο έχοντας όμως λάβει η ίδια όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκα, γάντια) καθώς ζει ολομόναχη.

Στις 31 του μήνα αισθάνθηκε και πάλι υγιής ζητώντας να επιστρέψει στο πόστο της.

Για λόγους ασφαλείας της ζητήθηκε να κάνει το τεστ και η απάντηση ήρθε θετική, βάζοντας σε εγρήγορση και κινητοποίηση τον Δήμο Λοκρών, την Πολιτική προστασία, την αστυνομία και το Νοσοκομείο Λαμίας.

Η 37χρονη έκανε το τεστ σε ιδιωτικό κέντρο και το δείγμα εστάλη στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου και η απάντηση βγήκε χθές. 

Τρείς συνάδελφοί της που το βράδυ της 20ης Μαρτίου είχαν μαζί της βάρδια στο ίδιο μηχάνημα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας για να εξεταστούν και το αποτέλεσμα θα βγει το βράδυ της Κυριακής.

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να επιδείξουν ατομική υπευθυνότητα και να συμμορφωθούν πλήρως στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί (ιδιαίτερα ως προς την αυστηρή τήρηση της απόστασης των δυο μέτρων και την αντισηψία των χεριών).

Στην περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων να παραμείνουν σπίτι τους και να τα αναφέρουν άμεσα στον ΕΟΔΥ στη γραμμή 1135.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου