Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΩ.ΣΥ.: Με ποιο τρόπο θα γίνει η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ;

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


Σταματήστε επιτέλους για μια φορά να ασχολείστε με μικρής σημασίας θέματα. Σταματήστε για μία φορά να μπερδεύετε τον κόσμο να δημιουργείται διχασμό και στρέψτε τους προβολείς στο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπιζει η εταιρία!

Προαγωγές στο εργοστάσιο γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται... άλλες με θεμιτό με αθέμιτο τρόπο... Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια!

Η πληροφόρηση που είχαν τα σωματεία από Διαχείριση και Υπουργό είναι ότι ΔΕΝ δεσμεύονται σε καμία περίπτωση για την εξασφάλιση όλου του προσωπικού!!!

Γίνονται προσπάθειες από Χατζηδάκη Στάικούρα και Βρούτση να βρουν χρήματα φτιάξουν κάποιο κοινωνικό πακέτο.

Η περίοδος που διανύουμε είναι η κρισιμότερη περίοδος για την εταιρία!
Νομίζουμε ότι είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί στον κόσμο εδώ και τώρα ένα θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό. Που συμφωνούμε και που διαφωνούμε!

Θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που αφορούν την πορεία της εσωτερικές μας διαφωνίες ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά είναι άλλο ζήτημα. Οι διαφωνίες θα λυθούν σε ένα δυο μήνες από τώρα! Εκεί ο κόσμος καλείται να αποφασίσει ποιοι θα τον αντιπροσωπεύουν στην επόμενη διετία.

Η πορεία της εταιρείας είναι άλλο θέμα και ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ!
θέλουμε την εταιρεία ανοιχτή για να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε τις οικογένειες μας!
Συνεπώς πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σήμερα προς ποια κατεύθυνση οδηγούμαστε. Ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αν η εταιρεία αυτή έχει έχει δημόσιο ή ιδιωτικό χαρακτήρα. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό;
Μάλον δεν έχει ξεκαθαριστεί στην συνείδηση του κόσμου ακόμα...

Στις 11 Σεπτέμβρη όλα τα σωματεία εξέδωσαν δελτίο τύπου και λένε πως «... οι εργαζόμενοι της Λάρκο σε συνέχεια του οκταμήνου αγώνα συνεχίζουν να απαιτούν το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης έχοντας τεκμηριωμένες προτάσεις που τους ίδιους και το δημόσιο συμφέρον συνολικά.
Σας το λέμε ξεκάθαρα! Ούτε εμείς είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης
Τα γεγονότα όμως αλλά δείχνουν! Και επιβάλλεται να μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται και να ερμηνεύει τα γεγονότα...

To γεγονός είναι πως η κυβέρνηση με το νόμο 4664 / 2020, που δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε εδώ και τόσους μήνες αυτό κάνει! Και μάλιστα όπως γράψαμε πρόσφατα σε ανακοίνωση μας,... δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο αυτό να αποτελεί και το «καλό σενάριο» για να μην κλείσουμε.

Ποιες είναι οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουμε εμείς ως εργαζόμενοι για την μη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας;

Τελικά είναι εφικτό αυτό η το λέμε έτσι για εσωτερική κατανάλωση; Αν αυτό το σενάριο δεν είναι ουτοπία τότε γιατί μέχρι τώρα δε γυρίσαμε την γη ανάποδα..

Από την άλλη αν τελικά το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας και πρόκειται να κλείσουμε και δεν υπάρχει εναλλακτική έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, φαντάζομαι ότι όλοι μας θέλουμε την εταιρεία ανοιχτή. Έστω και μέσα από την διαδικασία της ιδιωτικοποίησης...

Προσέξτε γιατί κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα... Με ποιο τρόπο θα γίνει η ιδιωτικοποίηση; θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να κινηθούμε από διαφορετική βάση.

Είτε μας αρέσει τελικά είτε όχι μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση οδεύει η εταιρεία.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: το Φλεβάρη του 2021 ο ειδικός διαχειριστής υποχρεούται να κάνει αίτηση πτώχευσης της ΛΑΡΚΟ.

Γιατί είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό; Γιατί θα πρέπει να βάλουμε κάτω τα δεδομένα που έχουμε και να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί... Θα πρέπει τελικά όντως για πρώτη φορά να γυρίσουμε την γη ανάποδα!

Θα πρέπει να δώσουμε πραγματική μάχη μέχρι τελικής πτώσεως! Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι είχαμε τι χάσαμε και τι πρέπει να ξανακερδίσουμε! Επιβάλλεται να καταλάβουμε όλοι πως δεν πρέπει να κάνουμε άλλο πίσω μόνο μπροστά.... Θα πρέπει να καταλάβουμε πως όλο αυτό που γίνεται τώρα με την ιδιωτικοποίηση είναι ένα deal ανάμεσα στο κράτος και στον επενδυτή... Σε αυτό το deal λοιπόν που γίνεται θα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους.

ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΏΡΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ!!!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Ίσως ο αγώνας που θα δώσουμε να έχει γεύση από την μεγάλη απεργία του 1977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου