Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

O Δήμος Λοκρών στην πρωτοβουλία «75 UN -75Trees UNAI SDG7», πρώτος πανελλαδικά




Ο Ακαδημαϊκός κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης που αναφέρεται στη καθαρή και προσβάσιμη ενέργεια, ανακοίνωσε τις χώρες και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εξέφρασαν την πρόθεση συμμετοχής στην διεθνή πρωτοβουλία «75UN-75Trees UNAI SDG7».

 

Η πρωτοβουλία αφορά στη φύτευση 75 δέντρων (ή πολλαπλάσιου αριθμού) από κυβερνητικές υπηρεσίες, Δήμους, Πανεπιστήμια ως συμβολή στις προσπάθειες αναδάσωσης του πλανήτη και ενίσχυσης μηχανισμών απορρόφησης CO2.

 

Με έγγραφο της η Διεθνής Γραμματεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) έχει ζητήσει από τις δώδεκα χώρες μέλη του Οργανισμού, την υιοθέτηση της πρωτοβουλίας, ενώ αντίστοιχη πρόσκληση έχει αποσταλεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και μέσω του UNAI σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ουκρανία και Τουρκία είναι τα κράτη μέλη του ΟΣΕΠ που έχουν ενημερώσει τη Μόνιμη Διεθνή Γραμματεία (PERMIS) του ΟΣΕΠ για την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην πρωτοβουλία «75 UN -75Trees UNAI SDG7».

 

Μέσω της ΚΕΔΕ ανακοινώθηκε ότι οι ακόλουθοι Δήμοι (Πειραιά, Χαλκιδέων, Μετεώρων, Πύλου-Νέστορος, Φαρκαδόνας, Θερμαϊκού, Δομοκού, Βριλησσίων, Αλμωπίας, Καλαμαριάς, Αγρινίου, Δυτ. Λέσβου, Παλαιού Φαλήρου, Κιλκίς, Πρέβεζας, Ερέτριας, Τροιζηνίας Μεθάνων, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Τριφυλίας, Λοκρών, Ξυλοκάστρου, Χαλανδρίου, Ηράκλειας Σερρών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πλατανιάς Χανίων, Δεσκάτης, Εορδαίας), δήλωσαν τη συμμετοχή τους στη πρωτοβουλία.

 

Ο Δήμος Λοκρών έγινε η πρώτη νομική οντότητα, που καταχώρησε τη φύτευση 75 δέντρων, καθώς το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 πραγματοποίησε με απόφαση του Δημάρχου Αθανάσιου Ζεκεντέ εθελοντική δεντροφύτευση 75 φυτικών δασικών υλικών (κυπαρίσσια Αριζόνας, ευκάλυπτοι, σφενδάμια, τούγιες, πικροδάφνες και κουκουναριές) στο Γουλέμι. Στη δράση συμμετείχαν ενεργά η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιαννοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Ανεστάκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γουλεμίου Ιωάννης Λιάρτης, καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών. Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ενσωμάτωση νέων δασικών φυτών στο φυσικό τους περιβάλλον με απώτερο σκοπό την αύξηση των δασικών εκτάσεων του Δήμου.

 

Στο Δήμο Λοκρών στοχεύουμε στην περιβαλλοντική αφύπνιση του πληθυσμού και προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μια υπεύθυνη περιβαλλοντικά συμπεριφορά για κάθε Δημότη και επισκέπτη της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου