Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Προφεστιβαλική εκδήλωση του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ–ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρυμνα

  
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρυμνα. Η συμμετοχή του λαού ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τους στόχους και κάθε προσδοκία που είχε τεθεί.

Έλληνες-Ελληνίδες, μετανάστες, μετανάστριες, νέοι, νέες, εργάτες, εργάτριες, νοικοκυρές με τα παιδιάς τους συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροαγρότες έδωσαν μαζικά το παρόν τους..

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες των ΤΕ Φθιώτιδας, Λειβαδιάς του ΚΚΕ, το ΣΠ της ΚΝΕ Στερεάς Εύβοιας  με επικεφαλείς τους Γραμματείς τους.


Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο νεολαίος Γιώργος  Νουφαρίτσης μέλος της ΤΕ Φθιώτιδας της ΚΝΕ τονίζοντας ότι μετά από αρκετά χρόνια το Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ κάνει στάση στη Λάρυμνα σε ένα χώρο που αναπτύχθηκαν μεγάλοι εργατικοί αγώνες με αποκορύφωμα την απεργία διαρκείας των 116  ημερών του ’77 και  τελευταίο τον αγώνα των εργαζομένων στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες που ακόμα είναι σε εξέλιξη.

Κάνει στάση, εδώ που ο λαός της Λάρυμνας έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την λύση περιβαλλοντικών προβλημάτων, για ζητήματα της παιδείας κλπ. Εδώ στη γνωστή σε όλους βαριά βιομηχανία ΛΑΡΚΟ που στο Μινώταυρό της, έχουν χάσει την ζωή τους διαχρονικά από εργατικά ατυχήματα- ταξικά εγκλήματα πάνω από 70 αδέρφια μας εργάτες.
  
  
Στον χαιρετισμό που έκανε εκ μέρους της ΤΕ Φθιώτιδας της ΚΝΕ ο νεολαίος Δημήτρης Φλούδας ανέπτυξε το κεντρικό περιεχόμενο του 41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ και ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη  στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ του ‘77όχι μόνο από συναισθηματικούς λόγους , αλλά γιατί μέσα από τις μεγάλες αγωνιστικές παρακαταθήκες  των παλιότερων θέλουμε να δείξουμε στους νέους εργάτες και εργάτριες ότι μόνο με το δρόμο του αγώνα μπορούν να αποκρούσουν αρνητικές συνέπειες να αποσπάσουν μεγάλες ή μικρές κατακτήσεις άμεσα, να φθάσουν στη τελική νίκη που είναι η εξουσία της εργατικής τάξης.

Στη κεντρική ομιλία του που έκανε ο σ. Παναγιώτης Πολίτης μέλος της ΕΠ Στερεάς- Εύβοιας  αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη στήριξη των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ έφεραν το 3ο Συριζέϊκο Μνημόνιο που σφαγιάζει το λαό.

Πως «αριστερή πλατφόρμα», των Λαφαζάνη-Λαπαβίτσα κλπ είναι αυτή που συνέβαλε μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει το 3ο Μνημόνιο, πως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 που στόχος έχουν  να εγκλωβίσουν δυνάμεις του λαού που ριζοσπαστικοποιούνται.

Καταλήγοντας είπε ότι ο λαός με την ψήφο του στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να καταδικάσει όσους έχουν βάλει την υπογραφή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές, να δώσει μαζικά την ψήφο του στο ΚΚΕ, να το δυναμώσει για να δυναμώσει και ο ίδιος.


Συγκίνηση προκάλεσε το μικρό θεατρικό για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στη Λάρκο και τα ΕΛΠΕ που έπαιξαν νέοι και νέες της ΚΝΕ. Η προβολή βίντεο με το χρονικό της απεργίας του ’77. Η τίμηση όλων των ηρωικών απεργών που έκανε η ΚΝΕ, μέσα από τα πρόσωπα των σ. Χ. Οικονόμου, Γ. Ρούσση, Γ. Χαλιού. Καθώς και ο χαιρετισμός από τον σ. Χ. Οικονόμου όταν ανέφερε την σημαντική συνεισφορά που είχε στην νικηφόρα έκβαση της απεργίας η καθολική βοήθεια και συμπαράσταση του ΚΚΕ, η προβολή της μάχης από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ο σ. Γιωργης Μωραϊτης σαν δημοσιογράφος του, τα εκλιπόντα μέλη του ΚΚΕ Δ. Κουτσλιωτακης, Χρ. Ανδρίτσος, Γ. Μαρουφίδης, Ν. Καψοκεφαλος. Τ. Αλεξίου. Ν. Καρκάνης, Γ. Σελέκος, Κ. Τζελέπης, Γ. Μάστορας, Ε. Μαστροκωστόπουλος, Γ. Λιβανός,  ο πρόσφατα εκλιπών σ. Π. Μακρής, τότε δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος έγινε η μασκώτ της απεργίας του ’77 μέσα από την συνεχή παρουσία στο χώρο, αλλά κυρίως για την υλική και ψυχολογική βοήθεια που προσέφερε στους απεργούς,  η ηρωϊκή στάση που κράτησαν οι γυναίκες των απεργών, οι μαθητές της περιοχής και η συμβολή του τότε Γ. Γραμματέα του Σωματείου Θαν. Καρόπουλου.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με λαϊκό γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί και έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους βοήθησαν στο στήσιμο της εκδήλωσης και την υπόσχεση για καλλίτερες εκδηλώσεις οι οποίες θα διοργανωθούν για τα 40 χρόνια ΛΑΡΚΟ ’77 και 100 Χρόνια ΚΚΕ.





3 σχόλια:

  1. Kαλα τα λενε oι κυριoι αλλα τo oτι αφησανε χωρις φωτισμo oλo τo παρκo κ κυριως την παιδικη χαρα τoσες μερες τωρα λoγω βλαβης πoυ δημιoυργησανε δε τo λενε γιατι μαλλoν δεν τoυς ενδιαφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ 77 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
    ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ
    ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 77 ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ
    ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΑΜΥΔΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (εκει οφειλετε και η μαζικοποιηση τησ απεργιας)
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
    Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ (και καλως) ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ
    ΑΝ ΟΙ Κιοι ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ
    ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. (δεν την αξιζετε) ΚΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑ ΛΑ ΛΑ,ΛΑ ΛΑ ΛΑ..
    Τα παντα ειναι πολιτική "ανωνυμε"!
    Το οτι πας και βλέπεις τη θεια σου στο χωριο ειναι πολιτική..
    Γιατι εχεις δουλειά, αρα λεφτά, αρα αυτοκίνητο και βενζίνη και πας στη θειά σου..
    Αν σου τα κόψουν αυτά ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μετά δεν θα σε ξαναδεί η θειά σου..
    Ποιοι πρεσβεβουν ποιά πολιτική θα πρεπει να το ψάξεις.. Πολλες και ευκολες λύσεις δεν υπάρχουν!
    Εδω ειναι η δουλειά, εδώ και ο καρπός.. Σε κοροιδευουν και στον παίρνουν, πάρτον πίσω! Θα είναι πολύ πιο ευκολο απο αυτά που εχεις να περάσεις απο ΄δω και πέρα..
    Η ζωή οπως έγραψε ο Νικος Μπελογιάννης πρεπει να εχει 3 συστατικά: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου