Ποιοι είμαστε

Το LOKRIS NEWS αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο έχει:

Τρεις (3) μόνιμους διαχειριστές.

Εικοσιτέσσερις (24) ανεξάρτητους τακτικούς  εγγεγραμμένους συντάκτες - μέλη του blog.

Και Δεκάδες φίλους και αναγνώστες που μας στέλνουν τα δικά τους άρθρα και κείμενα.


Και όλοι εμείς (διαχειριστές, συντάκτες-μέλη, φίλοι και αναγνώστες) είμαστε το Lokris News. 
 
Οι εγγεγραμμένοι συντάκτες - μέλη του blog λειτουργούν ανεξάρτητα ο κάθενας και δεν ελέγχονται από τους διαχειριστές ή κάποιον άλλο. Ο κάθένας ανεβάζει στο blog τα δικά του κείμενα και προβάλει  ελεύθερα τις δικές του απόψεις. 

Σύμφωνα με τους κανόνες του blog: Το Lokris News ανήκει, τόσο σε όλους μας, όσο και σε κανέναν μας. Εδώ δεν επιβάλονται, ούτε απορρίπτονται απόψεις κανενός. Όπως δεν επιβάλεται "κοινή γραμμή" στους συντάκτες από κανέναν. Συνεπώς θα βρείτε κείμενα με αντίθετες απόψεις.

Οι διαχειριστές έχουμε την ευθύνη και επεμβαίνουμε μόνο για την τεχνική επιμέλεια του blog και για την διατήρηση -όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε ένα ελεύθερο χώρο- της κοσμιότητας και της τήρησης των βασικών κανόνων του ευπρεπούς διαλόγου και μέχρι εκεί.

Κάθε πολίτης μπορεί να γίνει ανεξάρτητος τακτικός συντάκτης-μέλος του Lokris News αρκεί απλά να το ζητήσει στέλνοντας ένα e-mail και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση εκτός της τήρησης των λίγων βασικών κανόνων του blog.
 
Ως διαχειριστές ονόματα και στοιχεία συντακτών-μελών ή αποστολέων κειμένων δεν δίνουμε και δεν μπορούμε να δώσουμε σύμφωνα με τους κανόνες του blog. Όποιος από τους συντάκτες μας το επιθυμεί μπορεί να αναφέρει μόνος του το όνομά του ως συντάκτης στα κείμενα του.*
 
Σκοπός της σελίδας είναι να υπάρχει για όλους ένα πραγματικά ελεύθερο βήμα όπου: 
- Να μπορούν να εκθέτουν τις απόψεις τους και τις σκέψεις τους. 
- Να μπορούν προτείνουν δημόσια τις ιδέες τους.
- Να μπορούν να προβάλουν τα προβλήματα του τόπου τους. 
- Να μπορούν να κάνουν καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα. 
- Να μπορούν να καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες των  διαφόρων εξουσιών και θεσμών που (υποτίθεται) υπάρχουν για να υπηρετούν τους πολιτές.
- Να προβάλουν το δίκιο τους και ξεσκεπάσουν τους νομιμοφανείς τυράνους τους.
- Να έχουν φωνή και να ακούγονται. 


Επιδίωξη μας είναι να μπορούν όλοι να προβάλουν μέσω του blog τα θέματα που τους απασχολούν και να μπορούν να ενημερώσουν το κοινό για τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

ΔΕΝ είμαστε, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε ρεπόρτερ.

Επιδίωξη μας ως διαχειριστές είναι να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων όσων το επιθυμούν να ακουστεί η φωνή τους. Και αυτό κάνουμε... Με το καλύτερο δυνατό τρόπο...

Όποιος θέλει και επιθυμεί να θέσει ένα θέμα μέσα από τη σελίδα μας μπορεί ελεύθερα να το κάνει  με τον πολύ απλό τρόπο: Απλά να μας στείλει με e-mail το κείμενο του και εμείς θα το αναρτήσουμε στο blog.

Ως διαχειριστές του blog δεν λογογοκρίνουμε τα κείμενα κανενός και συνεπώς ΌΛΑ τα άρθρα που στέλνετε στο Lokris News αναρτούνται (εκτός των υβριστικών κειμένων τα οποία επιστρέφονται στους συντάκτες τους για διόρθωση και ανασκευή). 


Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε λογοκρισία στα κείμενα και ούτε να πούμε σε κάθε έναν τι θα γράψει και ποια είναι η άποψη του. Αυτά τα κρίνουν οι αναγνώστες μας.


Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε αντίλογο (για να υπερσπιστούμε τρίτο) στις απόψεις ή την πίστη κανενός.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
TOY LOKRIS NEWS +

* Για όσους μας το ζητούν, τους γνωρίζουμε πως στοιχεία συντακτών και συγγραφέων δεν δίνουμε. Όσο και να απειλούν κάποιοι που (δικαίως ίσως) ενοχλούνται από κάποιες αναρτήσεις αυτό δεν γίνεται.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ πως υπάρχουν συντάκτες - μέλη του blog που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως και οι διαχειριστές δεν γνωριζουμε την ταυτότητα κάποιων, καθώς η εγγραφή στο blog έγινε μόνο με γνωστοποίηση του e-mail τους.


Εμείς δεν φέρουμε ευθύνη για το το κάθε κείμενο, αφού το blog είναι ανοιχτό και δεν λογοκρίνει κανένα κείμενο. 


Ο κάθε συγγραφέας των κειμένων έχει την ευθύνη των όσων αναφέρει σε αυτά.
Lokris News +
Το πρώτο και με διαφορά τοπικό συμμετοχικό blog
Σταθερά εδώ μαζί σας από την
4η Ιούλιου του 2010
όπου και κάναμε την πρώτη μας ανάρτηση.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου