Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΑ - ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ


Μετά τις χθεσινές φήμες, ο Βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς ζήτησε και συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ώρα 14.00 με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη
.

Του έθεσε το θέμα της απροειδοποίητης μεταφοράς προσφύγων σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων και του μετέφερε την αντίδραση της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, η οποία δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα.

Ο Υπουργός, αφού τόνισε και ζήτησε την συμβολή όλων των Ελλήνων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα εξής:

1. Η εγκατάσταση έγινε από τον ΔΟΜ ( Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης), μετά από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

2. Πρόκειται για προσωρινή διαμονή (transit) μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να φύγουν για την Ευρώπη.

3. Η διαμονή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

4. Η εγκατάσταση αφορά οικογένειες και παιδιά, θα είναι προσωρινή και για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε τις 27 αντίστοιχες ξενοδοχειακές δομές, τις οποίες ήδη έκλεισε το Υπουργείο, αφού ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα και αναχώρησαν για τους τόπους προορισμού..

5. Δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα συνεχιστεί αφού πλέον οι ροές ελέγχονται και έχουν σταματήσει. Xαρακτηριστικά αναφέρεται ότι φέτος το Σεπτέμβριο είχαμε μόλις 65 άτομα ενώ πέρυσι το Σεπτέμβριο είχαμε 10.600.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του, έστω κι αν δεν ικανοποιείται από τον αιφνίδιο, χωρίς διαβούλευση τρόπο που έγινε η όλη αυτή διαδικασία και μάλιστα στη καρδιά της λουτρόπολης και δήλωσε ότι, θα μεταφέρει τις θέσεις του Υπουργού στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ελπίζοντας σε άμεση αποχώρηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζει την ευρύτερη εθνική σημασία της διαχείρισης του προσφυγικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου