Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Το 2010 με απόφαση του Δήμου Μαλεσίνας ξηλώθηκαν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες απο τις οδούς του Δήμου, του οικισμού παραλίας Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, και του ΟΣΜΑΕΣ και έγινε συμμόρφωση της άναρχης και παράνομης διαφήμισης σύμφωνα με το άρθρο 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Κ.Ο.Κ ) που αποτελεί και νόμο του κράτους.

Μετα τις δημοτικές εκλογές πλέον και λόγω του Καλλικράτη η περιοχή διοικητικά ανήκει στο Δήμο Λοκρών.
 

Στήν κεντρική οδό που οδηγεί στην παραλία του οικισμού Θεολόγου έχει γεμίσει ξανά διαφημιστικές πινακίδες με διαφημίσεις επαγγελματικής δραστηριότητας της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Λοκρών, της εταιρίας ΕΚΤΕΤ ΑΕ όπου και στην πινακίδα αυτή αναγράφεται επίθετο όμοιο με της δημοτικής συμβούλου και της ΒΙΛΛΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ επιχείρησης ενοικιαζομένων διαμερισμάτων η οποία ανήκει στην οικογένεια της δημοτικής συμβούλου .


Φυσικά απο την παράνομη διαφήμιση δεν λείπουν και δύο τεράστιες πινακίδες που διαφημίζουν την πώληση νέων κατοικιών ( με φόντο δέντρα ελιάς ) πολιτικού μηχανικού συγγενή του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Λοκρών.
 

Η συγκεκριμένη οδός είναι εντός του οικισμού Θεολόγου και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ η ταχύτητα των οχημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 χλμ.


Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον πολίτη αφού στο Δήμο Λοκρών εφαρμόζεται η Δημοτική Ασυλία (όπως λέμε Βουλευτική Ασυλία ) και η παράνομη διαφήμιση έχει τις ευλογίες της Πολεοδομίας Λοκρών.
 
 
Αλήθεια ποιά υπηρεσία του Δήμου Λοκρών είναι υπεύθυνη για την διαπίστωση των παραβάσεων, την επιβολή προστίμων και το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων ?

 
Δείτε τι ακριβώς ορίζει το άρθρο 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας


Άρθρo 11

Eπιγραφές - Διαφημίσεις
 
1. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση που πραγματοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, στα εκτός κατοικημένης περιοχής τμήματα των χαρακτηρισμένων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων και σε ζώνη μέχρι εκατόν πενήντα (150) μέτρων και από τις δύο πλευρές του άξονα των οδών αυτών και είναι ορατή από τους χρήστες των οδών.
Η παραπάνω ζώνη απαγόρευσης περιορίζεται στα σαράντα (40) μέτρα και από τις δύο πλευρές του άξονα των ανωτέρω τμημάτων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων, που διέρχονται μέσα από κατοικημένη περιοχή, αν το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος στα τμήματα αυτά είναι ανώτερο των 70 Km/h.
Σε κλάδους ανισόπεδων κόμβων αυτοκινητοδρόμων και στις περιοχές των σταθμών διοδίων ισχύει η απόσταση των 150 μέτρων από τις δύο πλευρές του άξονα της κατεύθυνσης, ανεξαρτήτως ορίου ταχύτητας.
 
2. Απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων ή η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, σε θέση ή κατά τρόπο που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει με οιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία. Ιδίως απαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να δημιουργείται σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά.
 
3. Σε οδούς, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, απαγορεύεται η τοποθέτηση έγχρωμων φωτεινών διαφημίσεων ή πινακίδων ή αναγραφών με χρώματα που χρησιμοποιούνται στη φωτεινή σηματοδότηση, σε απόσταση εκατέρωθεν και ύψος μικρότερο των είκοσι (20) μέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης.

4. Με παράλληλη τήρηση των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων, επιτρέπεται να τοποθετούνται ή να λειτουργούν επιγραφές, που αναφέρονται στην επωνυμία ή σε άλλο διακριτικό σημείο ή τίτλο επιχείρησης που λειτουργεί παρά την οδό.


Κεφάλαιο Β΄. Σήμανση - Διαγράμμιση - Σηματοδότηση

49

Οι διαφημιστικές ως άνω πινακίδες και επιγραφές, όπου επιτρέπεται, πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα προς τον άξονα της οδού, εκτός από τις διαφημίσεις και τις επιγραφές των εγκεκριμένων πλαισίων και των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν παρά την οδό, οι οποίες μπορούν να τοποθετούνται και κάθετα προς τον άξονα αυτής.

5. Η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων και διαφημίσεων στα στέγαστρα στάσεων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών επιτρέπεται μόνο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου.

6. Απαγορεύονται επί οχημάτων οι φωτεινές ή φωτιζόμενες διαφημίσεις, οι διαφημίσεις για τις οποίες χρησιμοποιούνται αντανακλαστικά στοιχεία, καθώς και οι διαφημίσεις με εναλλασσόμενα μηνύματα.

7. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση εκτός των καθορισμένων πλαισίων ή οποιαδήποτε αναγραφή λέξεων, εικόνων ή συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού ή φωτεινών σηματοδοτών, σε διαχωριστικές νησίδες ή νησίδες ασφαλείας σε πεζοδρόμια, σε επιφάνειες τεχνικών έργων, οδοποιίας, είτε αυτή γίνεται απευθείας στις επιφάνειες αυτές είτε σε επιφάνειες μέσων εξαρτώμενων από τα τεχνικά έργα.
 
8. Διαφημίσεις, επιγραφές, πινακίδες, αφίσες, διαγραμμίσεις ή συσκευές που τοποθετούνται κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού, αφαιρούνται ή εξαλείφονται ή, εφόσον είναι φωτεινές, τίθενται εκτός λειτουργίας, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 18 του ν. 2130/1993. Σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων ή της Περιφέρειας διαπιστώσουν την παράλειψη τήρησης των υποχρεώσεων του προηγούμενου εδαφίου από τους προς τούτο υπόχρεους, δύνανται να τους καλούν προς εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών, τάσσοντάς τους σχετική προθεσμία ενέργειας. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων ή της Περιφέρειας δύνανται να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες καθ' υποκατάσταση των οργανισμών αυτοδιοίκησης. Η υποκατάσταση αυτή περιλαμβάνει κάθε πρόσφορη ενέργεια για την αφαίρεση, εξάλειψη ή θέση εκτός λειτουργίας των διαφημίσεων και επιγραφών από οποιονδήποτε χώρο της οδού, ανεξάρτητα από το φορέα που τη συντηρεί.
Η σχετική δαπάνη βαρύνει τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης και εγγράφεται στον προϋπολογισμό τους ως υποχρεωτική δαπάνη, βάσει των σχετικών διατάξεων του Κώδικα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που προβαίνει στην αφαίρεση, εξάλειψη ή θέση εκτός λειτουργίας παράνομων επιγραφών ή διαφημίσεων, καθώς και οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης στον προϋπολογισμό των οποίων εγγράφεται υποχρεωτική δαπάνη για σχετικές ενέργειες που έγιναν καθ' υποκατάστασή τους, δύναται να καταλογίζει τη σχετική δαπάνη σε βάρος των διαφημιστών ή των διαφημιζομένων, η είσπραξη της οποίας γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Οι ανωτέρω υπηρεσίες δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές κατά την αποξήλωση, καθώς και για τη φύλαξη και την απόδοση των σχετικών υλικών στους διαφημιστές ή τους διαφημιζόμενους.

 
Άρθρο 11. Επιγραφές - Διαφημίσεις 

50

9. Αυτός που επικολλά ή αναρτά έντυπα ή διενεργεί γενικά διαφημιστικές πράξεις και παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού, καθώς και ο διαφημιζόμενος ή ο διαφημιστής, τιμωρούνται με χρηματική ποινή έως χίλια πεντακόσια (1.500,00) ευρώ και αν γίνει χρήση ανεξίτηλων ουσιών έως δέκα χιλιάδες (10.000,00) ευρώ. Οι πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, οι εντεταλμένοι ή διευθύνοντες σύμβουλοι Α.Ε., οι διαχειριστές Ε.Π.Ε., καθώς και τα πρόσωπα που ασκούν τη διοίκηση ή τη διαχείριση άλλων νομικών προσώπων του Δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή του ιδιωτικού τομέα που αναθέτουν διαφημιστικές πράξεις κατά παράβαση του άρθρου αυτού, τιμωρούνται σαν αυτουργοί, ανεξάρτητα από την τυχόν ποινική ευθύνη άλλου φυσικού προσώπου.

10. Οι ποινές της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλονται εφόσον δεν
προβλέπονται ποινές αυστηρότερες από άλλες διατάξεις.
  

KEΦAΛAIO Γ΄

KANONEΣ OΔΙΚΗΣ ΣYMΠEPIΦOPAΣ

Άρθρo 12

Γενικές διατάξεις

4 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ" ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ...
    ΤΥΧΑΙΟ; ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ η κα Παπακωνσταντίνου δεν έχει σχεση με την παρανομη τεραστια πινακίδα της, Δεν γνωρίζει ανάγνωση και γραφή και λόγω επαγγέλματος ΔΕΝ γνωρίζει και την Νομοθεσία !!! Οπως ως πολιτικός μηχανικός ΔΕΝ γνώριζε ότι σχεδόν όλη η ΒΙΛΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ είναι αυθαίρετη !!! ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ
    Μπεκρίδες μας περνάτε και νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερή διαπίστωση, η κυρία Παπακωνσταντίνου δεν ξερει τιποτε, ειναι απο άλλο χωριό, σε λίγο θα λέμε ότι υπέγραφε χωρις να διαβάζει, είδατε τι επαθε ο Μάκαρος ? Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση αλλά μια φορά σπάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου