Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η Αμφίκλεια αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους πνευματικούς της εργάτες



Με μια απλή, αλλά συναισθηματικά θετικά φορτισμένη τελετή, το Λύκειο Αμφίκλειας σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και μέσω αυτών η τοπική κοινωνία, τίμησε τον παλιό μαθητή του, Γεωπόνο, συγγραφέα, ερευνητή, άοκνο, αλλά και σεμνό πνευματικό εργάτη, για την συνολική συγγραφική προσφορά του στην γενέτειρα.

Οι ομιλητές ανέλυσαν το πολύτιμο για τον τόπο συγγραφικό έργο του αγαπητού Γιάννη Σκορδά και το επικοινώνησαν στο πολυπληθές και με έντονο το ενδιαφέρον ακροατήριο, δείχνοντας παράλληλα και για μια ακόμα φορά, ότι οι Σχολικές μονάδες τις κωμόπολης δεν περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Συμπερασματικά, τα πνευματικά - ερευνητικά <κοσμήματα> του Γιάννη Σκορδά, προστέθηκαν στην πολύτιμη πολιτισμική συλλογή της ιστορικής Αμφίκλειας, την οποία συλλογή από παλιά και ευτυχώς ακόμα, άοκνοι πνευματικοί εργάτες την συντηρούν και εμπλουτίζουν.

Τα καιρικά τερτίπια, διαφοροποίησαν το χώρο της τελετής χωρίς να επηρεάσουν την ουσία της.

Δ. Ι. Καλπύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου