Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προς εκκαθάριση η ΛΑΡΚΟ

Απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνα
 
Προς ιδιωτικοποίηση τα «φιλέτα» της εταιρείας 

Άγνωστη η τύχη των εκατοντάδων εργαζόμενων της επιχείρησης

Στη λύση της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ με απόλυση όλου του προσωπικού του εργοστασίου στη Λάρυμνα και τη δημιουργία νέας εταιρείας, που θα αποκρατικοποιηθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου, καταλήγει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση, καθώς αυτό διαμήνυσε η τρόικα προτού αναχωρήσει.
 

Η λύση αυτή προτάθηκε από το τελευταίο σχέδιο που παρουσίασε το ΤΑΙΠΕΔ, και το οποίο αν υπάρξει οριστική συμφωνία με την τρόικα που επανεξετάζει όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα περιληφθεί στο αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα έρθει στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου.

Πιθανότερο σενάριο, η νέα ΛΑΡΚΟ θα ενσωματώσει μόνο το εργοστάσιο της Λάρυμνας και το μεταλλείο του Αγ. Ιωάννη.

Στο προσωπικό που θα απολυθεί θα δοθεί δυνατότητα μετάβασης στη νέα εταιρεία, σύμφωνα, όμως, με τις ανάγκες που θα έχει ο νέος αγοραστής και χωρίς αυτός να δεσμεύεται συμβατικά για την απασχόληση καθορισμένου αριθμού εργαζομένων.

Προβλητισμός για το σχέδιο, αναφέρει το «Βήμα», επικρατεί στις δανείστριες τράπεζες καθώς εκτιμάται ότι θα βρεθούν στην ανάγκη να διαγράψουν απαιτήσεις απαιτήσεις από τη ΛΑΡΚΟ λόγω της σχεδιαζόμενης εκκαθάρισης.

Επίσης, η τρόικα δεν έχει απαντήσει στην κυβέρνηση, αν αποδέχεται το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι μόνο μια σύνδεση των δύο διαγωνισμών αποκρατικοποίησης των ισάριθμων βασικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας δημιουργεί αξία τόσο για τον επενδυτή όσο και για το ελληνικό Δημόσιο.

thepressproject

4 σχόλια:

  1. Ένας που δεν σταματάει να γελάει με τα χάλια σας.Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013

    Τραβάτε να ζητήσετε το λόγο από αυτούς που ψηφίσατε τώρα...

    Για να σας δούμε λοιπόν , μέχρι που θα φτάσετε τώρα που σας διώξαν όλους αλλα κάποιοι συνδικαλιστές έχουν φτιάξει την φωλίτσα τους και σας κοροιδευαν τόσο καιρό..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΙΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΌΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΡΟΥΣΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ; ΕΘΕΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΆΖΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με απόλυση όλου του προσωπικού του εργοστασίου στη Λάρυμνα και τη δημιουργία νέας εταιρείας,

    AYTOYS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου