Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΑΝΤΡΙ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ




Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο “SILVER BAY”, και, συγκεκριμένα, περίπου 100 μέτρα πριν από την ταβέρνα του Σαράντη, στην δεξιά πλευρά του δρόμου υπάρχει κτηνοτροφική εγκατάσταση, η οποία στεγάζει περί τα 80 πρόβατα. 

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, σε απόσταση αναπνοής από πολλές εξοχικές κατοικίες της περιοχής, παραβιάζοντας κατάφωρα τόσο τις ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και οικισμών, όπως αυτές έχουν θεσπιστεί και προβλέπονται στον νόμο, όσο και την σχετική  με τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων νομοθεσία.

Πέραν των ανωτέρω εκτεθειμένων, πρέπει να επισημανθεί ότι στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική εγκατάσταση δεν τηρούνται ούτε οι βασικότεροι των κανόνων υγιεινής, με αποτέλεσμα το μαντρί αυτό να αποτελεί σοβαρότατο υγειονομικό κίνδυνο, μία κατ’ ουσίαν υγειονομική «βόμβα», η οποία απειλεί όχι μόνο τους κατοίκους των γειτονικών κατοικιών, αλλά και τους κατά διαστήματα παραθερίζοντες στην εν λόγω περιοχή. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι μονάδες που δεν απολυμαίνονται τακτικά και στις οποίες παραμένουν για καιρό τα κόπρανα και οι εν γένει σωματικές εκκρίσεις των προβάτων αποτελούν το δίχως άλλο εκκολαπτήρια πολλών ασθενειών, οι οποίες είναι δυνατόν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, με τραγικές, πολλές φορές, συνέπειες. 

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη τσιμπουριών και ψύλλων, ως φυσικό επακόλουθο των άσχημων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στον εν λόγω χώρο, καθιστούν την παράλειψη του Δήμου, της Περιφέρειας και όλων των αρμόδιων φορέων να δράσουν, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν επανειλημμένως ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό,  εγκληματική.
  

Τέλος, σημαντικό είναι, επίσης, ότι τα συγκεκριμένα ζώα υποσιτίζονται. Εκτός του ότι τους παρέχεται ελλιπής τροφή, βόσκουν αποκλειστικώς και μόνον σε περιφραγμένη δασική έκταση λίγων τετραγωνικών μέτρων, που γειτνιάζει με την κτηνοτροφική μονάδα, η οποία δεν καλύπτει, προφανώς, τις διατροφικές τους ανάγκες. Δεν χρειάζεται, βεβαίως να αναφερθεί ότι, εξαιτίας των ανωτέρω συνθηκών, τα πρόβατα βελάζουν αδιάκοπα, σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι αρμόδιοι φορείς μέχρι στιγμής κωφεύουν, γεγονός που είναι αδύνατο και αδιανόητο να συνεχιστεί. Είναι υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και η συγκεκριμένη μονάδα να μετεγκατασταθεί σε περιοχή εκτός του οικισμού του Θεολόγου, τηρώντας, παράλληλα, τις συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της. 

Σε αντίθετη περίπτωση, πέρα από τις ευθύνες, ποινικές και άλλες, τις οποίες θα υπέχουν, μπορεί να οδηγηθούμε, με την ενδεχόμενη μετάδοση ασθενειών σε ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή, σε καταστάσεις εξαιρετικά δυσάρεστες και σίγουρα απευκταίες από όλους μας.




15 σχόλια:

  1. Είναι δυνατόν εντός κατοικημένης περιοχής να υπάρχει μαντρί με 80 πρόβατα: O Δήμος τι κάνει ; η Περιφέρεια ;
    η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας; η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας;
    Σφυρίζουν αδιάφορα;
    Ένας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος τι κάνει; η Περιφέρεια ; η Διεύθυνση Υγιεινής ;
    η Κτηνιατρική Υπηρεσία; Σφυρίζουν αδιάφορα ; Μήπως πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως κάνετε έτσι Θεολογίτες για ένα μαντρί, στο Μαρτίνο σε απόσταση 100 μέτρων από το γυμνάσιο και τον παιδικό σταθμό έχουμε 10 μαντριά μια ολόκληρη πολιτεία με κοπάδια και παράγκες .
    Η τοπική εξουσία ……….ε ναι σφυρίζει αδιάφορα είναι οι ψήφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δείτε στην Αταλάντη, στον Αη Γιάννη, τι γίνεται. Εκεί να δείτε. Και ο Δήμος ΑΠΩΝ, όπως σε ΟΛΑ τα σοβαρά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΟΠΩΣ ΨΙΛΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
  5. ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΣΙΓΚΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.....
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΝΤΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΩΡΑ!!! ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΙΩΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι, Εισαγγελέας υπάρχει στην Λαμία, μια συστημένη επιστολή σας αρκεί να γίνει αυτό που πρέπει.
    Λοιπόν, φτιάχνει ο καταγγέλων μία επιστολή, επισυνάπτει τις φωτογραφίες, εξω από τον φάκελο γράφει ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και σε λίγες ημέρες ο κ. Εισαγγελέας θα αναλάβει να αποδωσει ευθύνες.
    Αν μάλιστα έχετε κάνει έγγραφη καταγγελία και δεν εχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία μέχρι σήμερα, στείλτε τη και αυτή στο κ. Εισαγγελέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα ρε πατε καλα;;;;;ολη η φθιωτιδα απο την κτηνοτροφια ζει....ψαξτε να βρειτε ποσα χρονια ειναι εκει το μαντρι (γιατι απο τις φωτο δεν φαινεται να εγινε χθες) και ψαξτε μετα να βρειτε ποτε χτιστηκαν τα σπιτια...αν δεν αντεχετε να ζειτε διπλα σε κτηνοτροφικες μοναδες μην φτιαχνετε σπιτια...εγω απορω πως "ξεφυτρωνουν" τα σπιτια μεσα στα πευκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1920 κατω απο την Ακροπολη υπήρχανε πρόβατα και στάνες.Σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε απέναντι απο το μουσείο της Ακρόπολης να τα αρμέγουνε. Τώρα κατά πόσο ζεί ο Θεολόγος απο τα πρόβατα ενος παράνομου μαντριού και δεν ζεί απο τους οικιστές και παραθεριστές του ας το κρίνουν οι αναγνώστες. Τώρα αφου το παίζεις και συνήγορος της παρανομίας, μάθε ότι ολα τα σπίτια που χτίστηκαν εχουν νόμικμη άδεια οικοδομής. Αυτός που δεν έχει αδεια λειτουργίας και σύμφωνα με το νόμο 4056/2012 πρέπει να μετεγκατασταθεί άμεσα εκτος των ορίων οικισμού είναι ο προστατευομενός σου.

      Διαγραφή
  8. περνάω κάθε μέρα από εκεί, η κατάσταση είναι απαράδεκτη !!!
    τα πρόβατα "βγαίνουν" μέχρι το δρόμο,δυσοσμία αφόρητη, μύγες,κουνούπια τρωκτικά...με ο,τι αυτό συνεπάγεται για ασθένειες μεταδιδόμενες σε ανθρώπους !!!
    και τα σπίτια σε απόσταση αναπνοής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριοι. μονο το μαντρι ειναι παρανομο στον Θεολογο? παρανομοι και ανικανοι ειναι ολο το δημοτικο συμβουλιο ,και οι υπευθυνοι της περιοχης,βλεπε παιδικη χαρα, νερο, σταθμευση αυτοκινητων παραλιες βρωμικες , ηχορυπανση,καταληψη πεζοδρομιων,ισχυει ονομος του δυνατου τις νυχτες,τσακωμοι ατελειωτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφηστε τον ταλαιπωρο να επιβιωση στην ζουγκλα που του δημιουργησατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχετε πολυ πλακα .Οι Λαρκο σας πειραζει ,οι ανεμογενητριες σας πηραζουν ,οι βιοτεχνιες επισης ,η κατσικα του γειτονα και αυτη .Ειχαμε τοσους κολονακιωτες και δεν το πηραμε οι αδαεις φουκαραδες χαμπαρι?Λεω οτι τα βαζετε με τον καημενο τον τσοπανη. Και εγω περασα και μυριζε κατι .Οικολογικη μυρωδια . Για την ΛΑΡΚΟ δεν βγαζετε τσιμουδια , γιατι εκει ειναι το φαγακι εεεε???οεο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρικυμία στο κρανίο. Έπρεπε κάτι να γράψεις κι εσύ. Μήπως έχεις κανά οικόπεδο δίπλα στο σπίτι σου να του παραχωρήσεις, για να αναπνέεις όλο το 24ωρο την οικολογική μυρωδιά ;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου