Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΥΙΣΚΥ




   Με αφορμή τη Γιορτή Κρασιού που διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο στην Αταλάντη, θα ήθελα να προτείνω ο Δήμος Λοκρών να διοργανώνει και μια άλλη γιορτή σε άλλη χρονική περίοδο, όπου θα αναδειχθεί το εθνικό μας προϊόν, το ουίσκυ. Να καλέσει τους Σκωτσέζους παραγωγούς να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους στον κεντρικό δρόμο της Αταλάντης και να γιορτάσουμε όλοι μαζί με τον ήχο της γκάιδας.

   Η συμμετοχή των πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων θα είναι απαραίτητη, καθώς αυτοί είναι οι καλύτεροι πελάτες των Σκωτσέζων. Σε κάθε πανηγύρι σε κάθε εκδήλωση με σκοπό την οικονομική στήριξη των Συλλόγων, το ουίσκυ ρέει άφθονο, συνοδεύοντας συνήθως... το κλαρίνο.  Στις εκδηλώσεις αυτές το κρασί δίνεται σαν δώρο στις λαχειοφόρους. Σωστά, γιατί δεν γίνεται ρε αδερφέ να πίνεις κρασί  ακούγοντας την τραγουδίστρια- φίρμα. Υποβαθμίζεις και την καλλιτέχνιδα και τον εαυτό σου.


   Η εκπαίδευση των νεοελλήνων άρχισε από τις ελληνικές ταινίες, όπου οι συγχωρεμένοι Χατζηχρήστος-Κωνσταντάρας κλπ είχαν πάνταουίσκυ  στο τραπέζι τους στη βραδινή τους έξοδο. Η εκπαίδευση των νέων συνεχίζεται και σήμερα από τους διάφορους Συλλόγους, με σίγουρο αποτέλεσμα ότι και η επόμενη γενιά Ελλήνων θα είναι πρώτοι σε κατανάλωση ουίσκυ στην Ευρώπη.

   Αυτά όλα δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το εισόδημα τω Σκωτσέζων και άλλων παραγωγών ουίσκυ,  θα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στις χώρες τους, θα αυξάνουμε τις εξαγωγές μας, αλλά εμείς θα διαλέγουμε το καλύτερο… αυτό με το σύρμα.
                                                                                                                           
     Γιώργος Παπουτσής
    γεωπόνος-οινολόγος

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΚΙΤΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ (ΤΖΑΜΠΑ) "ΑΡΤΟΝ & ΘΕΑΜΑΤΑ"... ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου