Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην Αταλάντη ο Γιάννης Τσιρώνης
Στην Αταλάντη θα βρεθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης προκειμένου να συζητήσει από κοντά τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο Δήμο ΛΟΚΡΩΝ.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τις ΟΜ.ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΚΡΩΝ και Ν.Ε Συριζα , θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ στις 6,00 μμ στις 22/11/2017.

Με την εκδήλωση αυτή ,οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα τους με τον υπουργό και παράλληλα να ενημερωθούν για τους στόχους του υπουργείου και τις νέες καλλιέργειες .

Για τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια .είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπογράμμισε ότι πλέον η χώρα γυρίζει σελίδα. «Ήρθε η ώρα να κάνουμε συζήτηση για την Ελλάδα που θέλουμε, μέχρι τώρα προσπαθούσαμε να μην καταρρεύσει η χώρα» σημείωσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τη σπουδαιότητα του αγροτικού τομέα στη συνολική ανάπτυξη της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ασυναγώνιστα προϊόντα που δεν παράγονται πουθενά αλλού, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να τα αναδείξει και να τα προβάλει επαρκώς.

Μέσα από παράθεση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Τσιρώνης έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα απασχόλησης, σημειώνοντας ότι «πριν από την κρίση υπήρχαν 4.374.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Στο τέλος του 2014 είχαν μειωθεί στις 3.278.000 θέσεις. Χάθηκαν, δηλαδή, 1.100.000 θέσεις εργασίας. Από αυτές οι 267.000 χάθηκαν τη διετία 2012-2014. Αντίθετα, από το 2015 και μετά δημιουργήθηκαν 241.000 θέσεις εργασίας με στοιχεία μέχρι τον φετινό Ιούνιο. Και τα επισημαίνω αυτά γιατί η απασχόληση είναι το σημαντικότερο δεδομένο για την ανάπτυξη της χώρας. Μέχρι το 2014 χάνονταν το 4,6 % ετησίως της βιομηχανικής παραγωγής, αντίθετα το 2014 είχαμε αύξηση 1%, το 2015 2,5% και το 2016 αύξηση 5,6%. Και όταν, βέβαια, μιλάμε στην Ελλάδα για βιομηχανική παραγωγή αναφερόμαστε κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άριστη συνεργασία και επικοινωνία που έχει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου με όλο τον αγροτικό κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι σε πάρα πολλά θέματα αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των αγροτών και των κτηνοτρόφων και από κοινού έδωσαν λύσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε μία σειρά θεμάτων που διαχειρίζεται αυτό το διάστημα το υπουργείο, όπως οι δασικοί χάρτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μύθος ότι θα χάσετε καλλιεργήσιμη γη, ίσα-ίσα θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο».

Η ανάπτυξη διαφόρων μορφών τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Τσιρώνη, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πεζοπορικό τουρισμό -μέσα από τον οποίο, όπως είπε, μπορούμε να πιστοποιήσουμε και να αναδείξουμε τα μονοπάτια μας στα ελληνικά βουνά- που ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας, αλλά αποτελεί μία από τις πιο επικερδείς μορφές τουρισμού, που σε άλλες χώρες τον έχουν αναπτύξει και εξελίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου