Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας




ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ 
ΛΑΡΥΜΝΑΣ

 08/11/2017 
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

   Δυστυχώς για πολλοστή φορά επιβεβαιωνόμαστε για τις ηθελημένες άστοχες ενέργειες που κάνει η Διοίκηση της εταιρίας.

   Ενώ εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε βάλει πλάτη και παλεύουμε για το μέλλον και τη συνέχεια της ΛΑΡΚΟ , οι συγκεκριμένοι κάνουν το αντίθετο.
  
Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα πόλωσης και διχοτόμησης μεταξύ των εργαζομένων.

   Η ίδια η Διοίκηση σε συνάντηση με τα Σωματεία έχει πει ότι η εταιρία βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα παρόλο που οι τιμές αρχίζουν να ανακάμπτουν.

   Από μόνοι τους φάσκουν και αντιφάσκουν σε αυτά που λένε.

Έχουν μοιράσει επιδόματα σε αυτούς που γουστάρουν και μιλάμε για τους ανθρώπους της αυλής τους , για την παρέα τους , με ότι αυτό συνεπάγεται

Εμείς οι υπόλοιποι σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού που  έχουμε συμβάλει για να σωθεί αυτή η εταιρία αλλά παράλληλα  κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν τα οφίτσια της Διοίκησης χωρίς αυτούς να τους απασχολεί η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

  « Συγχαρητήρια » στους Διοικούντες για τις πρακτικές που ακολουθούν ...!!


Τη στιγμή που η εταιρία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά  όπως είναι το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που δεν έχει ξεκαθαρίσει για την εταιρία , όπως είναι το υπερταμείο που θα ενταχθεί η εταιρία για να πουληθεί (γιατί αυτό σημαίνει υπερταμείο) , όπως είναι το ασφαλιστήριο (συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό) , όπως είναι το θέμα με τα μεταλλεία μας , όπως είναι το θέμα με το εργοστάσιο που συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα , αντί να ασχοληθούν με τέτοιου είδους προβλήματα και να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις , ασχολούνται με το πού θα μοιράσουν επιδόματα σε δικούς τους ανθρώπους , σε ανθρώπους της αυλής τους και της παρέας τους ,  δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης μεταξύ των εργαζομένων.


   Μια Διοίκηση που είναι πολιτικά τοποθετημένη από την Κυβέρνηση δρα και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που να αποδεικνύει πολιτικές σκοπιμότητες για ημετέρους και ημέτερες. Εδώ ρωτάμε τον κ. Σταθάκη που ήταν λαλίστατος στη Βουλή για την σκανδαλολογία των περασμένων Διοικήσεων , αν ξέρει πώς δρα και λειτουργεί η σημερινή Διοίκηση της εταιρίας.

   Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ πώς λειτουργεί η Διοίκηση της εταιρίας; 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ζητάμε από τον λαλίστατο Υπουργό να ζητήσει από τη Διοίκηση της εταιρίας  εξηγήσεις για τα επιδόματα που δίνει η εταιρία σε δικούς της ανθρώπους.

Αν δεν μας απαντήσει ούτε ο Υπουργός αλλά ούτε και η Διοίκηση της εταιρίας , τότε ανήκουν και αυτοί στην κατηγορία αυτών που δημιούργησαν προβλήματα ανάμεσα στους εργαζόμενους και δημιούργησαν τριών ταχυτήτων μισθούς με απώτερο σκοπό να μη διορθωθούν ποτέ και κάποιοι να αμείβονται πολύ  καλά και κάποιοι άλλοι όχι.

Οι αστοχίες των ανθρώπων που η Διοίκηση τοποθέτησε έχουν δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα χωρίς να λύνουν προβλήματα.

Κρυμμένοι πίσω από τις ακριβές καρέκλες τους το μόνο που κάνουν είναι να φεύγουν όταν τους φτάνεις σε αδιέξοδο χωρίς να μπορούν έχουν έναν αντίλογο με τους εργαζόμενους.

Οι τακτικές αυτές των διοικούντων που οφείλουν να δώσουν μία απάντηση στα συνδικάτα , οδηγούν σε αδιέξοδες καταστάσεις λειτουργώντας έτσι , με απώτερο σκοπό το αδιέξοδο και την μη τήρηση της σωστής δημοκρατικής ανάπτυξης της εταιρίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να ισχύσει το ρητό οι έχοντες και κατέχοντες .
Κάνουμε κάλεσμα στα αδελφά σωματεία να ξεσηκωθούμε  όλοι μαζί για  να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες αδιέξοδες καταστάσεις που έχουν στόχο τους εργαζόμενους αλλά και τη μη σωστή λειτουργία της εταιρίας.

Η εταιρία δεν είναι δική σας.

Ανήκει στους εργαζόμενους και είναι περιουσιακό στοιχείο του κράτους.

Αν εσείς νομίζετε ότι θα μας φτάσετε σε αποσταθεροποίηση , θα σας απαντήσουμε με τον τρόπο που πρέπει και  
θα καταλάβετε ότι οι εργαζόμενοι  είναι μια γροθιά και δεν παίζουν με τέτοια ζητήματα.

Εσείς δημιουργείτε τα αδιέξοδα , εσείς δημιουργείτε το κλίμα αποσταθεροποίησης , εσείς δημιουργείτε μία κατάσταση με τις επιλογές σας , που δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την δημοκρατία  στην εταιρία , αλλά και την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπεται μέσα από τον ίδιο τον οργανισμό κανονισμό της εταιρίας.

Λυπούμαστε για τις πρακτικές αυτές και θα σας απαντήσουμε με τον τρόπο που απαντούμε όλα αυτά τα χρόνια σε τέτοιες ενέργειες που κάνουν οι διοικήσεις.

Τα ποσά που έχετε δώσει σαν επιδόματα θέσεων δεν συμβαδίζουν με τη λογική αυτή που πλασάρετε  και στους πολιτικούς προϊσταμένους σας ,  αλλά και στους εργαζόμενους.

Υπάρχουν εργαζόμενοι μέσα στην παραγωγή που ο μισθός τους είναι το πολύ 1.200 ευρώ και άλλοι που βρίσκονται πίσω από τις  καρέκλες κοντά σας , οι οποίοι αμείβονται με τον τριπλάσιο μισθό από αυτούς που καθημερινά καίγονται για την παραγωγική διαδικασία και την ομαλή λειτουργία της εταιρίας.

Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε και οφείλετε να απαντήσετε και όχι σε ανθρώπους του περίγυρου του δικού σας.

   Αν όντος υπάρχει πραγματική ευθιξία απέναντι στα νέα παιδιά που βρίσκονται στην παραγωγή ,  τότε πάρτε πίσω όλες αυτές τις άστοχες ενέργειες και μπείτε σε διάλογο με τους εργαζόμενους για να αποκαταστήσετε αδικίες που υπάρχουν και εκκρεμούν.

Πιστεύουμε ότι ο διάλογος , αν βέβαια τον θέλετε , θα πρέπει να είναι σύντομος και σε εύλογο χρονικό διάστημα για να μας δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο που λειτουργείτε δίνοντας επιδόματα σε ανθρώπους που είναι άκαιρα, που είναι  άστοχα και δημιουργούν τριγμούς , αβεβαιότητα , αστάθεια και  μη ομαλή λειτουργία της εταιρίας.


ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου