Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Απάντηση Σαρακιώτη σε δημοσιεύματα σχετικά με τις διαδικασίες αναγνώρισης ως ιαματικών πηγών, των Λουτρών Θερμοπυλών και Καλλιδρόμου.




Σε συνέχεια δημοσιευμάτων του Φθιωτικού τύπου, τα οποία ήγειραν ερωτηματικά για την πορεία των διαδικασιών αναγνώρισης ως ιαματικών των γνωστών πηγών του Νομού Φθιώτιδος "Λουτρά Θερμοπυλών" και "Λουτρά Καλλιδρόμου", και κατόπιν σχετικού εγγράφου ερωτήματος για παροχή στοιχείων που απηύθυνε ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Τμήμα Ειδικών Μορφών Τουρισμού, λάβαμε την επίσημη ενημέρωση ότι αναφορικά με τις διαδικασίες αναγνώρισης του φυσικού πόρου «Λουτρά Θερμοπυλών», η σχετική διαδικασία αναγνώρισης βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για την αναγνώριση του φυσικού πόρου ως ιαματικού, ενώ για την πηγή «Λουτρά Καλλιδρόμου», η αρμόδια Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων γνωμοδότησε αρνητικά λόγω των υποβληθεισών μικροβιολογικών εξετάσεων, που κρίθηκαν ακατάλληλες, και έχει επιστρέψει το σχετικό φάκελο δικαιολογητικών στον αιτούντα Δήμο Λαμιέων για τις περαιτέρω ενέργειές του.  

       Παραθέτουμε, εν συνεχεία, το ακριβές κείμενο της απάντησης του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης: 


«Σας γνωρίζουμε ότι:

1. Για τον φυσικό πόρο «πηγή Θερμοπυλών» υποβλήθηκε η με αριθμ. πρωτ. εισερχομένου Ε.Ο.Τ. 17085/16.10.2014 αίτηση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. Το αίτημα έλαβε θετική γνωμοδότηση στην 23η από 12.11.2014 συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Στην παρούσα φάση το αίτημα είναι στο τελικό στάδιο για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για την αναγνώριση του φυσικού πόρου ως ιαματικού.

2. Για τον φυσικό πόρο «πηγή Καλλίδρομου Θερμοπυλών» υποβλήθηκε η με αριθμ. πρωτ. εισερχομένου Ε.Ο.Τ. 17086/16.10.2014 αίτηση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. Το Πρακτικό της 24ης από 20.11.2014 συνεδρίασης της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι τα αποτελέσματα μίας εκ των υποβληθεισών μικροβιολογικών αναλύσεων υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια και ως εκ τούτου, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι με τις υπάρχουσες αναλύσεις δε δύναται να προβεί σε γνωμοδότηση αναγνώρισης του εν θέματι φυσικού πόρου ως ιαματικού και παρέπεμψε την εξέταση του φακέλου σε επόμενη συνεδρίαση.

Με το υπ’ αριθμ. 341/ 17.12.2015 Δελτίο Παράδοσης – Παραλαβής ο υπάλληλος του Δήμου Λαμιέων κ. Κων/νος Ευάγγελος, σε συνέχεια της υπ’αριθ. 82924/16.12.2015 αίτησης χορήγησης του φακέλου του Δήμου Λαμιέων, παρέλαβε από το Τμήμα Ειδικών Μορφών Τουρισμού τον υποβληθέντα φάκελο (με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά). Η υπηρεσία μας αναμένει τις ενέργειες του Δήμου Λαμιέων.»

1 σχόλιο:

 1. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ
  ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
  ΓΙΑ ΤΟ 24% ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΗΣΑΝ
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΡΟΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΩΝ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ κ.α ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
  ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
  ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΟΥ ( ΑΛΛΑ?)
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου