Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για το ποσό που δαπανήθηκε για την ανθρωπιστική κρίση
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την προέλευση του ποσού που δαπανήθηκε για την ανθρωπιστική κρίση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι «είναι η πρώτη Κυβέρνηση, που ασχολήθηκε με την ανθρωπιστική κρίση». 
Αγνοώντας ή λησμονώντας βέβαια το κοινωνικό μέρισμα που χορηγήθηκε το 2014, ύψους 450.000.000 ευρώ. 
Αρχικά, υποσχέθηκε διάθεση ποσού ύψους 2 δις ευρώ. 
Στη συνέχεια, υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει ποσό ύψους 200.000.000 ευρώ, με παράλληλη δέσμευσή της, προς τους εταίρους, για εύρεση δημοσιονομικών ισοδυνάμων. 
Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το 2015, δεν διέθεσε ποσό 200.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δεν βρήκε δημοσιονομικά ισοδύναμα, όπως είχε δεσμευθεί, «από τη μείωση καταναλωτικών δαπανών και των κρατικών προμηθειών και από τη νέα δομή του Κυβερνητικού σχήματος της Αριστεράς». 
Δαπάνησε μόλις 108.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 38.000.000 ευρώ τα άντλησε από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού λόγω του ότι «δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη των εξοικονομήσεων που είχαν προγραμματισθεί από άλλες δαπάνες» (Υπουργός Οικονομικών, Εκτέλεση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015, Αποθεματικό Κρατικού Προϋπολογισμού, 4 Απριλίου 2016). 
Τα παραπάνω αποτελούν ένα ακόμη δείγμα της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού, της πλεονάζουσας ασυναρτησίας και της πλήρους αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου