Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Λ.Σ.: Δημοτικό Χαράτσι μέσω... Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων του Δήμου Λοκρών




27/9/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Είναι κοινή διαπίστωση σε όλο το λαό του Δήμου Λοκρών πως στη πλειοψηφία των κοιμητηρίων επικρατεί μια πολύ άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν ελλείψεις χώρων ταφής, ελλείψεις και άθλια κατάσταση σε οστεοφυλάκια, η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη κλπ.

Με πρόσχημα αυτή την κατάσταση συζητήθηκε στο ΔΣ της 22/9/2016 η ψήφιση κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων.
  
Εισηγητικά ο Δήμαρχος ανέφερε «πως η κατάσταση στα κοιμητήρια δεν είναι καλή και πρέπει να ψηφιστεί ενιαίος κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων για όλο το Δήμο, έτσι ώστε ο Δήμος να έχει έσοδα από τέλη ταφής, εκταφής, καθαριότητας, φύλαξης και ανάματος κανδηλιών  για να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και επειδή δεν υπάρχει Υπηρεσία και προσωπικό να αναλάβουν εργολάβοι την διαχείριση των κοιμητηρίων».

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καταψηφίζοντας τον εν λόγω κανονισμό τοποθετήθηκε ως εξής:

Πραγματικά η κατάσταση στα κοιμητήρια είναι άθλια και γι’ αυτό ευθύνονται οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, οι οποίες δεν λαμβάνουν καμία μέριμνα γι’ αυτό το ζήτημα, οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι και ο σημερινός Καλλικρατικός Δήμος Λοκρών, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει πολιτική εγκατάλειψης για το θέμα αυτό.

Εμείς πιστεύουμε πώς πρέπει να υπάρχει ενιαίος κανονισμός λειτουργίας για όλο το Δήμο για να εξαλειφθεί η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στα κοιμητήρια. Γι’ αυτό το λόγο τονίζουμε ότι χρειάζεται να υπάρχει οργανωμένη Υπηρεσία στο Δήμο με μόνιμο προσωπικό ώστε να εκτελεί όλες τις εργασίες και υπηρεσίες που απαιτούνται στα κοιμητήρια. Να μην ανατεθεί αυτός ο τομέας σε εργολάβους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιβολή υπέρογκων τελών που προτείνονται και πιστεύουμε πως αυτές οι εργασίες και οι Υπηρεσίες πρέπει να προσφέρονται δωρεάν στο λαό, να χρηματοδοτούνται από το κράτος στο οποίο ο λαός καταβάλει υπέρογκους και εξοντωτικούς φόρους.
   
Τέλη να πληρώνουν μόνο όσοι ζητούν παραχώρηση οικογενειακού τάφου.

Θεωρούμε ότι τα αναγκαία έργα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ότι πρέπει να προβλεφθούν και χώροι για πολιτική κηδεία.
   

Δυστυχώς ψηφίστηκε ένας κανονισμός κοιμητηρίων ο οποίος έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα αφού προβλέπει σαν τέλη τα εξής:
  • Δικαίωμα ταφής 100 ευρώ.
  • Τέλος ανακομιδής οστών (εκταφής) 100 ευρώ.
  • Τέλος φύλαξης οστών 12 ευρώ.
  • Τέλος καθαριότητας κοιμητηρίων 12 ευρώ.
  • Δικαίωμα ανανέωσης παράτασης ταφής 100 ευρώ.
  • Τέλος αφής κανδηλιών 120 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό να αντιδράσει σ’ αυτές τις εξελίξεις και να μην επιτρέψει να εφαρμοστούν, να βγάλει συμπεράσματα και να κατανοήσει ότι ο Δήμος είναι το μακρύ χέρι του κράτους, αποτελεί μηχανισμό του και επιβάλει φορομπηχτικές πολιτικές σε βάρος του


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ       

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ   

5 σχόλια:

  1. ΦΟΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι ψήφισαν, και ποιοι όχι, αυτόν τον κανονισμό με τα τέλη αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΓΓΑΦΑ... ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου