Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας
Οι πρόσφατες και σε μεγάλη διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν και να απαξιώσουν μεγάλο μέρος της αγροτικής μας παραγωγής. Μας επιφορτίζουν με πρόσθετο κόστος ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιπλέον ψεκασμούς τα παντός είδους ζιζάνια, έντομα και ασθένειες  που θα αναπτυχθούν λόγο των βροχοπτώσεων αυτών.

Για τους μικρομεσαίους αγρότες που είδη πληττόμαστε από το υψηλό κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, αγροεφόδια, άρδευση…), τα παντός είδους χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ΟΣΔΕ…), το ληστρικό ασφαλιστικό, φορολογικό, αυτές οι βροχοπτώσεις θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω αδυναμία να καλύψουμε και τις πιο βασικές ανάγκες τις δικές μας αλλά και των οικογενειών μας.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε, τις ανοιχτές τιμές με τις οποίες μας παίρνουν την παραγωγή μας, τις τράπεζες που ήδη μας στέλνουν κατασχετήρια, τις συνεχιζόμενες μειώσεις των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που προβλέπει η νέα ΚΑΠ, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με κροκοδείλια δάκρυα «δυστυχώς αναγκάζεται» να εφαρμόσει αλλά και όλα τα άλλα κόμματα που την ψήφισαν αποδέχονται, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι όταν λέμε ότι οδηγούμαστε στην εξαθλίωση και η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων, δεν αποτελεί καμία υπερβολή.

Έρχονται όλοι, μας χτυπούν με συμπάθεια την πλάτη, βγάζουν φωτογραφίες και μετά μας ξεχνούν. Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι μόνο εάν δεν τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί θα βρούμε το δίκιο μας

Γι αυτό καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστική κινητοποίηση με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας την Τετάρτη 28 Ιούνη 10:00 το πρωί, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λαμία και ακολούθως με αυτοκινητοπομπή στη έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Απαιτούμε:
  Να γίνει άμεσα και δωρεάν η καταγραφή όλων των καταστροφών και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών που έχουμε υποστεί.  
Να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. 
Να εκτελεστεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας με όλους τους επιστημονικούς όρους, έγκαιρα χωρίς περιορισμούς σε ψεκασμούς και με το αναγκαίο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή με ευθύνη κράτους και περιφέρειας καταστροφή.  
Εκτέλεση άμεσων μέτρων προστασίας και με επιστημονικό σχεδιασμό εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών έργων που θα προλαμβάνουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδάτινα αποθέματα. 
Να γίνει πάγωμα των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ρεύματος - νερού και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες κατασχέσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου