Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ο Θανάσης Μιχελής για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα
         Με αφορμή το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους έχω να επισημάνω τα εξής:

        Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να εξυπηρετούνται με μόνιμο προσωπικό διορισμένο  μέσω αντικειμενικών κριτηρίων (σήμερα ως τέτοιος μηχανισμός είναι ο ΑΣΕΠ).
  
      Είναι γνωστό ότι από το Μάιο του 2010 έως και τον Αύγουστο του 2018, χρονικό διάστημα εφαρμογής των μνημονίων, δεν επιτρέπονται  μόνιμοι διορισμοί. Οι ελάχιστοι που προγραμματίστηκαν (πάντα μέσω ΑΣΕΠ ήταν κυρίως στον τομέα της υγείας).

     Στο πλαίσιο των παραπάνω δεσμεύσεων, το πρόβλημα των συμβασιούχων  στην καθαριότητα αντιμετωπίστηκε, από την κυβέρνηση, με την παράταση της σύμβασης για ένα ακόμη έτος (2017). Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απόρριψη  αυτής της απόφασης και την μη πληρωμή δεδουλευμένων περιπλέκει το πρόβλημα.

     Σήμερα αποτελεί  επιτακτική ανάγκη να βρεθεί νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των δεδουλευμένων. Στο άμεσο μέλλον είναι αναγκαία η καταγραφή των πάγιων αναγκών όχι μόνο στην  καθαριότητα αλλά και σε όλο το δημόσιο τομέα και ο διορισμός μέσω ΑΣΕΠ των απαιτουμένων εργαζομένων. Θανάσης Μιχελής
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου