[Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ] |
Βλέποντας κανείς χθες τον ΕΝΙΚΟ καταλαβαίνει το πρόβλημα της χώρας μας. Ξαναζεσταμένα υλικά...Ένα πολιτικό σύστημα που καίγεται συστηματικά και προσπαθεί να αναγεννηθεί από την στάχτη του.
Αυτό βέβαια δεν έγινε μόνο χθες με τον κ. Καρατζαφέρη, αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα. Μήπως δεν είδαμε Μαντούβαλους να επανέρχονται στο πολιτικό σκηνικό; σαν να μην πέρασε μια μέρα θυμάμαι την εμπλοκή του στο παραδικαστικό. Μήπως δεν είδαμε παιδεραστές που προσπάθησαν να ξεπλυθούν ωσάν και οι κοινωνίες ξέχασαν το παρελθόν τους; Μήπως ξεχάσαμε τις offshore του κ. Καρατζαφέρη για τις οποίες χθες σε σχετική ερώτηση επικαλέστηκε το νόμιμο, ηθικό είναι για να έναν πολιτικό να φοροαποφεύγει και να διεκδικεί εκ νέου την ψήφο του λαού;
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτές οι βδέλλες που περιφέρονται προσκολλώντας στο εκάστοτε κόμμα. Το πρόβλημα είναι οι έντιμοι που συμμετέχουν στα κόμματα, που κοιτούν λοξά και τους αποδέχονται. Είναι όμως μόνο αυτοί το πρόβλημα; ΟΧΙ και αυτό με κεφαλαίο! Είναι και αυτοί που στην κάλπη δεν εκλέγουν αλλά επιλέγουν (οι λέξεις έχουν τι σημασία τους και ο νοών νοείτω). Είναι αυτοί που όταν τους μιλάς για κόμματα δυσανασχετούν και γενικεύουν λέγοντας τη γνωστή φράση ‘’όλοι ίδιοι είναι΄΄ (όταν την ακούω αν και μη αλλεργικός βγάζω σπυράκια) που όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι με την συμπεριφορά τους αυτή διαιωνίζουν το πρόβλημα.
Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτούς που επιλέγουν; Ισχύει αυτό που έλεγε ο Πλάτωνας ‘’ η χώρα είναι αυτό που είναι, γιατί οι πολίτες της είναι αυτό που είναι’’; Κατά την γνώμη μου ισχύει εν μέρει και εξηγούμαι. Υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, πριν επιλέξουν πρόσωπα και κόμματα; Να θέσω λοιπόν κάποια ερωτήματα... Είναι ενημέρωση το να διαθέτεις χρόνο σε ένα κόμμα βλέπε Καρατζαφέρη και να μην διαθέτεις χρόνο σε κόμματα όπως η κοινωνία αξιών και οι πειρατές που κατέβηκαν σε εκλογές, καταγράφηκαν, και έχουν προτάσεις και πρόγραμμα να παρουσιάσουν;(έστω τον χρόνο αντίστοιχο του ποσοστού που έλαβαν στις εκλογές). Είναι δημοκρατικό να θέτεις όριο (1%)στην χρηματοδότηση των κομμάτων;( ή την καταργείς εν συνόλω, σίγουρα πάντως δεν βάζεις όριο) το ίδιο βέβαια ισχύει για το κατάπτυστο αντιδημοκρατικό 3%.
Για αυτά και άλλες στρεβλώσεις που εσκεμμένα συντηρούνται για ευνόητους λόγους, δεν ισχύει κατά την γνώμη μου εν συνόλω η ρήση του Πλάτωνα και για κάτι τελευταίο που εγώ προσωπικά προβληματιζόμουν χρόνια. Η βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η αριθμητική πλειοψηφία ή η τυραννία της πλειοψηφίας όπως λέω εγώ. Το ποιοτικό στοιχείο φυσικά δεν υπάρχει, και θα ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί. Αλλά ερωτήσεις τις οποίες έχω ακούσει επανειλημμένα από συνομήλικους μου όπως ‘’πως μπορεί η ψήφος ενός τριαντάχρονου που με βάσει το προσδόκιμο ζωής θα ζήσει άλλα 50 χρόνια να προσμετράτε το ίδιο με τη ψήφο ενός ογδοντάχρονου;’’ θα πρέπει να μας απασχολήσουν .
Φυσικά όχι ως είναι επιχείρημα κατά της δημοκρατίας στη λογική του Χίου ‘’κλείστε τους ηλικιωμένους σπίτι’’ και για να μην προστρέξουν κάποιοι να πουν ότι αυτές οι απόψεις είναι ακραίες αιρετικές. Το έλλειμμα δεν βρίσκεται στο πολίτευμα, αλλά στον τρόπο εφαρμογής του στην Ελλάδα! Δυστυχώς από εμάς δημιουργήθηκε και ξεκίνησε αλλά για μια ακόμη φορά, οι μαθητές που την υλοποιούν σήμερα, έγιναν καλύτεροι από τον Δάσκαλο! Κράτη όπως η Σουηδία, η Δανία, η Ισλανδία (χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα των Πειρατών που όπως φαίνεται σύντομα θα αναλάβουν την κυβέρνηση εκεί) σε αυτά τα ερωτήματα έχουν απαντήσει. Φυσικά χωρίς διαχωρισμούς ηλικιακούς , διχαστικά διλήμματα αλλά με περισσότερη παιδεία, καλύτερη πληροφόρηση και μεγαλύτερη διαφάνεια. Με συμμετοχή στα κοινά των πολιτών, χωρίς κομματικά φίλτρα, επετηρίδες, φίλους και γνωστούς. Στην Ελλάδα αυτό το χάσμα είναι τεράστιο και όσο θα μεγεθύνεται, τόσο το πρόβλημα της χώρας μας θα είναι δυσεπίλυτο.
Οι ίδιοι θίασοι θα επαναλαμβάνονται με διαφορετικά πρόσωπα και κάποιες φορές με τα ίδια, αφού πρώτα θα έχουν περάσει από την κολυμβήθρα του σιλωάμ. Η σωστή εφαρμογή της Δημοκρατίας για μένα είναι ο σεβασμός και στις μειοψηφίες. Μόνο έτσι θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα, νέες προτάσεις που θα μπολιάσουν το γκρουπθινκινκ της εκάστοτε κομματικής νομενκλατούρας.
Κωνσταντίνος Κούρος
B’ Αντιπρόεδρος
΄΄κοινωνία αξιών΄΄
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.
Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.
ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.