Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟΣ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ   Ν Ο Μ Ο Υ   Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ 
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95 
EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924 
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -96- ΛΑΡΥΜΝΑ 31/07/2017«ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ»Το Συνδικάτο μας σχεδόν 10 μήνες τώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στην ΛΑΡΚΟ.
  
Με αφορμή αυτό το κύριο αίτημα των εργαζομένων αναδείξαμε και κάποια άμεσα αιτήματα που προκύπτουν από τα αντεργατικά αποτελέσματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.
  
Αυτά τα αιτήματα είναι:
· Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην εργολαβία Καρατσώλη. 
· Να δοθούν οι ωροκτυπήσεις τους από την ΛΑΡΚΟ, μιας και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε καταγγελία με στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία που διαπίστωσαν και την διεκδίκηση των οφειλών τους. 
· Σε περίπτωση που αλλάξει εργολάβος, η ΛΑΡΚΟ να διασφαλίσει για λόγους ασφαλείας, ο νέος εργολάβος να πάρει ως προσωπικό το υπάρχον.
Παρά το διάλογο, 8 μηνών και τις δεσμεύσεις της Διοίκησης ότι θα επιλυθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα. Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Σταθάκη την προηγούμενη εβδομάδα, του Βουλευτή κ. Σαρακιώτη και του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ ότι θα μεριμνήσουν για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Παρά την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα προκύψει διάλογος σε οποιαδήποτε απόφαση τους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους.
  
Αύριο 01/08/2017 8 εργαζόμενοι των 580 ευρώ μένουν άνεργοι γιατί δεν τους προσλαμβάνει ο νέος εργολάβος και προσλαμβάνει καινούργιους χωρίς εμπειρία, πιο φθηνούς ακόμη. 

Μένουν άνεργοι, πετιούνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες, με εκκρεμότητα την καταβολή δεδουλευμένων, την τακτοποίηση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα 8 μηνών και η ΛΑΡΚΟ αρνείται να τους δώσει τις ωροκτυπήσεις για να τα διεκδικήσουν.
Το Συνδικάτο μας καταγγέλλοντας Κυβέρνηση, διοίκηση και διεύθυνση που κάνουν πλάτες στους εργολάβους μπαίνει μπροστά και διεκδικούμε την επίλυση του προβλήματος εδώ και τώρα.
  
Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε με διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία του εργοστασίου Λάρυμνας και θα κλιμακώσουμε αν δεν υπάρχει κάτι θετικό.

Καλέσαμε το Επιχειρ. Σωματείο να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, ενημερώσαμε την ΠΟΕΜ και το ΕΚΛ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τις ΛΑΡΚΟ αύριο 01/08/2017 στις 06:00 να συμπαρασταθούν στους απολυμένους συναδέλφους, σήμερα είναι 8 αύριο θα είναι πολλοί.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα του κλάδου και γενικότερα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας.

Απαιτούμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι , να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημο τους, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στο μόνιμα προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.Για το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                   ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου