Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Σκληρή ανακοίνωση Κοινωνικής Συμμαχίας για την Δημοτική Αρχή Λαμίας και την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας



     Οι μάσκες έπεσαν , 

     από τη μία ο Δήμαρχος παρίστανε  ότι συμπαραστεκόταν στους εργαζόμενους της καθαριότητας και από την άλλη , χθες  με μία , δόλια μεθοδευμένη , απόφαση του Δημοτικού  συμβουλίου τους οδήγησε  στην απόλυση τους αποφασίζοντας την συνεργασία του με ιδιώτη  εργολάβο  απορριμμάτων.

     Εργαζόμενους που  προσλήφθηκαν με διαδικασία ΑΣΕΠ ,  που καθαρίζανε με φιλότιμο την πόλη μας , χωρίς να πληρώνονται για έξι μήνες, τους πετάει στο δρόμο για να μπορέσει φαίνεται μέσα από την ιδιωτική  εταιρεία  να βολέψει τους ημέτερους.

     Παρέσυρε το δημοτικό συμβούλιο σε μία απάνθρωπη και ανήθικη για τους εργαζόμενους απόφαση, ενώ ο νέος νόμος, του δίνει τη δυνατότητα  να συνάψει νέες Συμβάσεις με τους ίδιους αυτούς (τους απλήρωτους επί έξι μήνες)  εργαζόμενους  μέχρι  να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και σε οποιαδήποτε περίπτωση χάνει την ευκαιρία να καλύψει με μονίμους εργάτες καθαριότητας τον Δήμο. 

     Στερεί τη δυνατότητα σε αυτούς  τους ανθρώπους  να συμμετέχουν με τις προβλεπόμενες  στο νόμο  προυποθέσεις στο νέο διαγωνισμό  ΑΣΕΠ και τους καταδικάζει με οποιαδήποτε εξέλιξη και αν έχει η εφαρμογή του νόμου να  μη μπορούν να κερδίσουν τη δουλειά τους , ούτε καταφεύγοντας στα Ελληνικά  Δικαστήρια.

     Και όχι μόνον ο Δήμαρχος  πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, αλλά φαίνεται ότι από ευγνωμοσύνη για την βοήθεια που του δώσανε στις δημοτικές εκλογές,  δίνει με τη σειρά του ,ουσιαστικά ,  σωσίβιο  στον κύριο Σκουρλέτη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ώστε να αποτινάξει από πάνω της  τις ευθύνες της για την εξαπάτηση και το πρόβλημα που εκείνη δημιούργησε  στην καθαριότητα  και αντίθετα να  μετατοπίσει το πρόβλημα και την λύση του.στις τοπικές κοινωνίες.


     Λυπούμεθα γιατί οι πορείες, οι δηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους αποδεικνύονται εικονικές, λυπούμεθα γιατί ο δήμαρχος δεν είχε το πολιτικό θάρρος να υποστηρίξει ότι θέλει να παραδώσει την αποκομιδή σε ιδιωτική εταιρεία, αλλά πώς να έχει το πολιτικό θάρρος αφού όλοι κατανοούν ότι,  απλά βρήκε έναν τρόπο να βολέψει τους ημετέρους μέσα από την ιδιωτική  εταιρεία

     Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή στα χρονικά του Δήμου ενέργεια της δημοτικής αρχής να εξαφανίσει, αποσύροντας από το γκαράζ του Δήμου τα απορριμματοφόρα, για τον φόβο δήθεν κατάληψης από εργαζόμενους  λες και οι εργαζόμενοι είναι τρομοκράτες και να τα διασπείρει μέσα στα χωράφια.

     Καταγγέλλουμε την αποψινή απάνθρωπη  και δόλια μεθόδευση να υπερκεραστεί ο νόμος  σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα  και  αφήνουμε το βάρος της ευθύνης σε όσους  με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν  στο να πεταχτούν  στο δρόμο 47 οικογένειες που  δε φταίνε σε τίποτα και που προσέφεραν απλήρωτοι επί έξι μήνες στους δημότες αυτής της πόλης.


                    Για την κοινωνική συμμαχία

              Γιώργος Ν Κοτρωνιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου