Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΒΕΤΤΑΣ στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ για προγράμματα ενίσχυσης και Ινστιτούτο ελιάς
Επίσκεψη στα πλαίσια των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία έκαναν στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας ο Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής κ. Αποστόλου Βαγγέλης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Βέττας, ο οποίος κατάγεται από τη Στυλίδα.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας είναι ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός στην Ελλάδα από άποψη δυναμικότητας που ασχολείται μόνο με την επιτραπέζια ελιά (5000 τον. ελιάς ετησίως), αλλά και από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς από άποψη μελών (πάνω από 1500 μέλη-παραγωγούς στη δύναμή του), είναι σημείο αναφοράς για την ελαιοκομία στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα για την ποικιλία της Κονσερβολιάς είναι ίσως ο μοναδικός πρεσβευτής μας στις διεθνείς αγορές και ειδικά της ΠΟΠ Κονσεβολιά Στυλίδας.
Εξάγει το 80% της παραγωγής του στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ και συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις όπως Sial, Anuga, Summer fancy food.
Έχει πιστοποιηθεί με όλα τα σύγχρονα πρότυπα που ζητούν οι διεθνείς αγορές, όπως BRC, ISO 22000, ISO 22005, FSSTC.

O συνεταιρισμός ενισχύθηκε τη χρονιά που μας πέρασε μέσω προγράμματος στα πλαίσια του Καν (ΕΕ) 611/2014 που αφορούσε Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) με το ποσό του 1.400.000 €.

Η ατζέντα περιλάμβανε το θέμα των ανακτήσεων των συνεταιρισμών με  τους Ν.2008/92 & Ν.2237/94, το πρόγραμμα της απονιτροποίησης που αφορά την Ανατολική Φθιώτιδα, το μείζον πρόβλημα των ελληνοποιήσεων επιτραπέζιων ελιών από τρίτες χώρες, τα νέα προγράμματα για τους ΟΕΦ τα οποία όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου στοχεύουν πλέον στην πραγματική ενίσχυση των παραγωγικών οργανώσεων και όχι σε συνεταιρισμούς σφραγίδες.

Συζητήθηκε επίσης και η επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί ένα όραμα χρόνων που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία Ινστιτούτου Ελιάς και Ελαιόλαδου στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, που θα παρέχει την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη στην καλλιέργεια της ελιάς, το οποίο ο Υπουργός είδε με πολύ θετικό πνεύμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου