Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

"ΠΕΡΣΙΝΑ...ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ...!".-

 Ηταν Μάρτης του 2016, όταν…φέρελπις υπουργός επί των φορολογικών και των…εισπράξεων ! ,με χαμόγελο σαρδόνιο ξεστόμισε από του βήματος της Βουλής εκείνο το ανομολόγητο: «Τα ασχημα τέλειωσαν, έρχονται τα χειρότερα!». Θράσσος ,έλλειψη συναίσθησης ευθύνης, τι να υποθέσεις κανείς;
Όταν βασικός κυβερνητικός υπουργός συμπεριφέρεται κατ’αυτόν τον τρόπο δυό πράγματα μπορούν να συμβαίνουν:Η κατακυριευόμενος ,εξιταρισμένος από…πλέρια ηδονικότητα της εξουσίας αγνοεί την πραγματικότητα που καταδυναστεύει την κοινωνία,η στερείται παντελώς αίσθησης μέτρου φορολογικής δικαιοσύνης.

Αυτά υποθέσαμε τότε και είπαμε…κομμάτια να γίνει,θα…στρώσει!.  

Και πέρασε ένας και παραπάνω χρόνος,οπότε ο ίδιος (τώρα δεν είναι υπουργός),μόλις πριν τρείς ημέρες επανέλαβε εαυτόν,όταν ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει και πάλι να εισπράξει τον δυσβάστακτο ΕΝΦΙΑ ,που ο Πρωθυπουργός του υποσχέθηκε να τον καταργήσει.Και ξέρετε τι απάντησε στον δημοσιογράφο που του έκανε την σχετική ερώτηση; «Περσινά ξινά σταφύλια!». Ώστε έτσι λοιπόν.Με κυνισμό μας κοιτάτε σαν πολίτες στα μάτια και μας λέτε να φάμε…λωτούς για να ξεχάσουμε  όσα μας λέγατε;Αμ δε!.

   Υπερβολές,ψεύδη,φανατισμός,υστ ερία και τώρα ανείπωτος,απίστευτος αμοραλισμός.Σύνδρομα και απωθημένα που τα καταστήσατε στερεότυπα!.

«Σύντροφοι»,από την κοινή λογική έχετε πλέον από καιρό πάρει…διαζύγιο.Δεν αντέχεστε πλέον.Κανένας σεβασμός ,δημαγωγία,βερμπαλισμοί και απίστευτη θρασσύτητα  απέναντι στον εμβρόντητο πολίτη; Όμως ο κόσμος έχει μνήμη που δεν έχει κοντά…ποδάρια!.Και θυμάται,θυμάται τα πάντα.

Οσα διακηρύξατε ,όσα του υποσχεθήκατε,όσα εδώ και κοντά τρία χρόνια του…πλασσάρετε ,τα αντιστρέψατε και τά’χετε κάνει…ρόιδο!.Παρα ταύτα συνεχί

ζετε άτεγκτοι να επιδίδεσθε σε ευφάνταστους νεολογισμούς προσπαθώντας να προσδώσετε…άρωμα μεταρύθμισης στα έργα σας.Δεν βλέπετε την φορολογική αφαίμαξη; Δεν βλέπετε την κοινωνική  κατρακύλα της φτωχοποίησης;Δεν συγκινείστε; Και νισάφι πιά,πάψτε να επαλαμβάνετε πως «σαράντα

τόσα χρόνια οι προηγούμενοι κατέστρεψαν τη χώρα!».Τέρμα αυτό το τροπάριο.Πλέον δεν φτουράει.

   Ερχεται και η ΔΕΘ και θα ανεβήτε να πείτε τι;.Με τι καλάθι;Λιλιά…χαιμαλιά…χάντρες και…καθρεφτάκια τέλος!.Αβοργίνοι και χαχόλοι τέλος!.Οι Κοκάκοα παραμένουν στο…Τιμπουκτού!.«Σύντροφοι» φέτος στη Θεσσαλονίκη θα έχει πολλή …υγρασία!.Πέστε ό,τι θέλετε,μανικουλάρετε όσο θέλετε.Ευτυχώς που

δεν θα είναι εκεί πάνω μαζί σας ο όψιμος φίλος σας ο Μακρόν* να σας ακούσει.Πάντως,κάπου στο βάθος της αίθουσας θα είναι οι… podemos και ο… Μελανσόν,(α λα κάρτ!) τέως φίλος σας,που θα γελούν…σαρδώνεια!.

  Υστερα κατεβήτε στην Αθήνα,όπου με ανοικτές αγκάλες θα σας περιμένει ο φίλος σας ο Μοσκοβισί.Για να…ντετερμινίσετε!.Καθ’υπαγόρε υσιν!.Οπως πάντα!.

 Οσο για τον κόσμο, ξέρετε σε λίγο τι θα λέει για σας; «Περσινά ξινά σταφύλια!».Να ζήσουμε να σας …θυμόμαστε!.-



*Ακούσατε τα…νέα;.Ο ..φίλος σας ο Μακρόν επαναφέρει στα γαλλικά σχολεία τα αρχαία.Σείς οι «αριστεροί» τα καταργήσατε.Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!.


ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΩΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου