Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μεθοδεύσεις του Δημάρχου για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας




Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι μεθοδεύσεις του Δημάρχου σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Λαμιέων . 

Όπως είναι γνωστό , μετά την διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 13-07-2017, ο Δήμαρχος εμμένοντας στην από καιρό προειλημμένη απόφασή του για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου, παράνομα «παρέκαμψε» την εκ νέου νόμιμη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη απόφασης και με σαθρά νομικά επιχειρήματα παρέπεμψε στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή του Δήμου, της οποίας έχει τον απόλυτο έλεγχο, την αρμοδιότητα να αποφασίσει για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της αποκομιδής των απορριμμάτων . 

Έτσι, με την υπ’ αριθ. 378/25-07-2017 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαμιέων αποφασίσθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων του δήμου με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση σε ιδιώτη εργολάβο. Με την διαδικασία αυτή που επέλεξε ο Δήμαρχος, ανέθεσε απευθείας την σύμβαση σε ιδιώτη επιλογής του, αφού κανένας άλλος οικονομικός φορέας δεν είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει στην διαδικασία. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, η μόνη προσφορά που υποβλήθηκε έγινε δεκτή με τους όρους του εργολάβου και προς το οικονομικό του συμφέρον, ενώ αντίθετα τα συμφέροντα των δημοτών δεν εξασφαλίσθηκαν . 
Με τις μεθοδεύσεις αυτές, ο Δήμαρχος υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, απαξιώνοντας το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι δέσμιος των κάθε είδους επιχειρηματικών συμφερόντων που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο, οδηγώντας στον καιάδα  τους εργαζόμενους του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος δεν νομιμοποιείται και δεν έχει καμία εξουσία να απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο εκπροσωπούνται οι δημότες. Οι ενέργειές και οι μεθοδεύσεις του καταδεικνύουν ότι φοβάται να αντιμετωπίσει την κριτική και τον δημοκρατικό διάλογο, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.Όσα δε επικαλείται για αδυναμία σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της παρέμβασης των εργαζομένων είναι πέρα για πέρα προσχηματικά . Σε κάθε περίπτωση εάν δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κάνει για αυτή την θέση. Οφείλει να γνωρίζει  ότι οι νομικοί ακροβατισμοί στους οποίους κατέφυγε   τον οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς .

Είμαστε  κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Λαμιέων που αναπαράγει καθεστώς αδιαφάνειας και λεηλασίας. Όσοι σχεδιάζουν να πλουτίσουν με τα σκουπίδια σε βάρος της κοινωνίας θα βρουν απέναντι τους πολίτες.

Υ.Γ. Τελικά Κύριε Δήμαρχε, με τις μεθοδεύσεις σας και την αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά, δεν είστε χρήσιμος για τον τόπο,  αλλά ούτε και αρεστός . 

Επιτροπή Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας
Οργάνωση Μελών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου