Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Συνέντευξη του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ




«Εξ αρχής όσοι ταχθήκαμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, είχαμε επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης και των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζαμε και από κοινού δίνουμε την μάχη για μία εθνική δικαίωση», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και προσθέτει πως «η κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η δικαίωση, είναι πιο κοντά από ποτέ».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διεξήχθη πρόσφατα στη Λαμία, παρουσία του Πρωθυπουργού, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει ότι, ο κεντρικός στόχος του Συνεδρίου, που ήταν να ακουστεί η φωνή της περιφέρειας, επετεύχθη και μάλιστα με αρκούντως ικανοποιητικό τρόπο.

«Ο Πρωθυπουργός, δεν πραγματοποίησε μία τυπική επίσκεψη στη Λαμία, ούτε δεν αναλώθηκε σε διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών που μας είχαν συνηθίσει ορισμένοι στο παρελθόν. Αντίθετα είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις ανησυχίες αλλά και τις απόψεις των εκπροσώπων του συνόλου των φορέων, και εστίασε σε εκείνους τους τομείς και τους κλάδους που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αφετέρου, με απτά στοιχεία ανέδειξε την προσπάθεια που συντελείται τούτη την ώρα», αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Ο κ. Σαρακιώτης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και εξηγεί πως «το συναίσθημα αυτό εδράζεται και πηγάζει από τα έως σήμερα πεπραγμένα, υπό συνθήκες ασφυκτικής επιτροπείας, της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς τέλος για τον νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τα ΜΜΕ, κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του οποίου υπήρξε εισηγητής, ο κ. Σαρακιώτης το χαρακτηρίζει «σημαία» της θεώρησης που έχει η Κυβέρνηση για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται ο υγιής και με κανόνες ανταγωνισμός στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα και σε αυτόν της διαφήμισης, από τον οποίο και εξαρτάται η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του κλάδου.

«Εμείς», λέει ο κ. Σαρακιώτης, «σε αντίθεση με τα στελέχη της Αντιπολίτευσης και των παρακολουθημάτων της, που κληρωτίδα της διαπλοκής ανεδείκνυε πάντοτε σημαιοφόρους, τέτοιου είδους σημαίες αρεσκόμεθα να κρατάμε και σε αυτόν το δρόμο σκοπεύουμε να πορευθούμε».

Ακολουθεί η συνέντευξη του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Θεοδωρακάκο για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

- Ο Πρωθυπουργός μιλώντας πρόσφατα στη Λαμία κατά τις εργασίες του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου ανέπτυξε το κυβερνητικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και ειδικότερα της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες αυτού του σχεδίου. Ποιες προσδοκίες υπάρχουν για το μέλλον της περιφέρειά σας;

Ο Πρωθυπουργός, δεν πραγματοποίησε μία τυπική επίσκεψη στη Λαμία, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Αντίθετα και σε συνδυασμό με την παρουσία επί 2 ημέρες πλήθος Υπουργών στην πόλη της Λαμίας, είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις ανησυχίες αλλά και τις απόψεις των εκπροσώπων του συνόλου των φορέων, προκειμένου από κοινού, Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, λοιποί παραγωγικοί φορείς και Κυβέρνηση, να χαράξουν τη στρατηγική της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Άρα ο κεντρικός στόχος του Συνεδρίου, που ήταν να ακουστεί η φωνή της περιφέρειας, θεωρώ ότι επετεύχθη και μάλιστα με αρκούντως ικανοποιητικό τρόπο.
Κατά δεύτερον ο Πρωθυπουργός, δεν αναλώθηκε σε διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών που μας είχαν συνηθίσει ορισμένοι στο παρελθόν. Αντίθετα, αφενός, εστίασε σε εκείνους τους τομείς και τους κλάδους που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αφετέρου, με απτά στοιχεία ανέδειξε την προσπάθεια που συντελείται τούτη την ώρα. Ενδεικτικά, η συνολική χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατομμύρια, από 190 που ήταν αρχικά, χωρίς αυτό να αποτελεί θνησιγενές «σύνθημα» μιας και συνολικά την τριετία 2015-2017 κατευθύνθηκαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή ποσό υπερτριπλάσιο από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά τους άξονες που πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια, συνοπτικά θα αναφέρω, την αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, με την προϋπόθεση της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης ανταποδοτικότητας και την επένδυση στη γνώση και στην αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Το αρμόδιο Υπουργείο, γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειας και ήδη, παρά τις περιορισμένες ακόμη δυνατότητες της χώρας, έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα. Τέλος, μία σειρά έργων και παρεμβάσεων στον τομέα των υποδομών όπως η ολοκλήρωση μετά από δεκαετίες του νέου σιδηροδρομικού δικτύου και του αυτοκινητοδρόμου Ε-65, δύνανται να επιφέρουν μια σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών τοπικής εμβέλειας, που είναι και εκείνες που θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα προκαλέσουν την επιστροφή των νέων ανθρώπων στη χώρα.
  

- Είστε νέος βουλευτής και έχετε κληθεί να λάβετε δύσκολες αποφάσεις. Πιστεύετε πως θα δικαιωθείτε;

Ξέρετε, η πεποίθηση για δικαίωση δεν αποτελεί προσωπικό ζητούμενο ή αν θέλετε απωθημένο. Άλλωστε εξ αρχής όσοι ταχθήκαμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, είχαμε επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης και των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζαμε. Η δικαίωση αυτής της χώρας, της περιοχής που εκπροσωπώ και της γενιάς στην οποία ανήκω, αποτελεί την ύστατη αποστολή. Μία αποστολή, που ναι αναλάβαμε εμείς να φέρουμε εις πέρας και να επωμιστούμε το βάρος των κρισίμων αποφάσεων, προκειμένου να εξέλθουμε μιας κατάστασης, στην οποία ορισμένοι, σημερινοί όψιμοι κήνσορες του «νέου», αλλά κατά τα άλλα, τόσο «παλιοί» και «γνωστοί» για τη δράση και την παρασιτική νοοτροπία τους, μας οδήγησαν. Κατά συνέπεια, από κοινού δίνουμε την μάχη για μία εθνική δικαίωση. Εθνική δικαίωση και αυτό θα πρέπει να αντιληφθεί η κοινή γνώμη, για πρώτη φορά, είναι πιο κοντά από ποτέ.
   

- Είστε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας;

Οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας να αισιοδοξούμε. Βεβαίως το συναίσθημα αυτό εδράζεται και πηγάζει από τα έως σήμερα πεπραγμένα, υπό συνθήκες ασφυκτικής επιτροπείας, της Κυβέρνησης.
Η μεγέθυνση του Α.Ε.Π. κατά 0,4% για το α΄ τρίμηνο του 2017, παρά την αρχική πρόβλεψη ύφεσης 0,5%, η σταδιακή μείωση της ανεργίας από το 27,2% στο 21,7%, η καταγεγραμμένη αύξηση των επενδύσεων κατά 11,9% το α΄ εξάμηνο του 2017 είναι μερικά μόνο από τα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως η χώρα μας σταθερά αλλάζει σελίδα. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και η λειτουργία της αντίστοιχης ηλεκτρονικής πλατφόρμας την περασμένη εβδομάδα συνιστά ουσιώδη παρέμβαση αυτής της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και αναμένεται να βγάλει από το τέλμα χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, λόγω ελλείψεως πλαισίου, να προβούν στην εξυγίανση των επιχειρήσεών τους. Ο δρόμος βεβαίως είναι μακρύς και δύσβατος αλλά με προσήλωση, σεμνότητα και σκληρή δουλειά από όλους μας η εικόνα της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αλλάξει και να ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
  

- Πρόσφατα ήσασταν εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για τον κλάδο της διαφήμισης και την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στη χώρα μας. Πως πιστεύετε ότι θα επιδράσει η σύσταση του Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου για τα ΜΜΕ και ειδικότερα για τα περιφερειακά ΜΜΕ;

Η επιδίωξη του αρμοδίου Υπουργείου, του Νίκου Παππά και του Πρωθυπουργού, ήταν να μπει ένα φρένο στην ανομία και στην υπόγεια σχέση συγκοινωνούντων μηχανισμών, που εξέθρεψαν αυτό που ονομάζουμε με μια λέξη «διαπλοκή». Ταυτόχρονα, κεντρική στόχευση ήταν να μπει και μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με την για πρώτη φορά καθιέρωση κριτηρίων διαφάνειας από όχι μόνο θεσμοθετημένους, αλλά και πραγματικά ενεργούς, μηχανισμούς που θα επιτελούν ουσιαστικά τον ελεγκτικό και ρυθμιστικό ρόλο τους. Πράγμα και το οποίο συνιστά αυταπόδεικτο σεβασμό στους θεσμούς της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η σύσταση του Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου για τα ΜΜΕ και προεχόντως για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, που εμείς οι Βουλευτές που προερχόμαστε από την Περιφέρεια, γνωρίζουμε σε τι περιβάλλον καλούντο να δραστηριοποιηθούν ή και να επιβιώσουν, όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας των συμφερόντων που η παρελθούσα διακυβέρνηση επέτρεψε να δρουν ανεξέλεγκτα. Πλέον ο έλεγχος και η ύπαρξη κανόνων, δίνουν διαφορετικά εχέγγυα για την ανάπτυξη του χώρου. Επομένως, το εν λόγω Νομοσχέδιο, στο οποίο και είχα την τιμή να είμαι εισηγητής, αποτελεί τη σημαία ? μιας και ασχολείται εσχάτως με αυτή η Αντιπολίτευση ? της θεώρησης που έχει η Κυβέρνηση για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται ο υγιής και με κανόνες ανταγωνισμός στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα και σε αυτόν της διαφήμισης, από τον οποίο και εξαρτάται η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του κλάδου. Εμείς σε αντίθεση με τα στελέχη της Αντιπολίτευσης και των παρακολουθημάτων της, που κληρωτίδα της διαπλοκής ανεδείκνυε πάντοτε σημαιοφόρους, τέτοιου είδους σημαίες αρεσκόμεθα να κρατάμε και σε αυτόν το δρόμο σκοπεύουμε να πορευθούμε.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΑΙ
    ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΧΤΙΖΕΙ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
    ΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
    ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΕΙΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ
    1) ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΩΝ CANANDER
    ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ COK PIT ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΗΡΩΕΣ
    2)Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ
    ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου