Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Λοκρίδα για όλους» στο Δήμο Λοκρών




Απάντηση
στο Δελτίο Τύπου της 01.02.19 του Δήμου Λοκρών
για τα οικονομικά του 


Αγαπητοί κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Το απαντητικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Λοκρών αναφορικά με το άρθρο του Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ για τις καθυστερημένες εγκρίσεις των ισολογισμών του Δήμου μας από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις ελλειμματικές χρήσεις 2011-13 και τις απευθείας αναθέσεις έργων, χωρίς διαγωνιστικές προμηθευτικές διαδικασίες, ως βασική πρακτική της Δημοτικής Αρχής, δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που τέθηκαν, αλλά χρησιμοποιεί το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λοκρών ως Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης του κ. Δημάρχου.

Για το σκοπό αυτό θα αναλάβουμε εμείς να διαφωτίσουμε τους Δημότες, ώστε να γνωρίζουν την αλήθεια:

1) Ο Ισολογισμός έναρξης (01.01.2011) του Καλλικρατικού Δήμου Λοκρών εγκρίθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών την 3η Οκτωβρίου 2016. Δηλαδή, 6 χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας του
2) Ο Ισολογισμός του 2011 (μετά των αποτελεσμάτων χρήσης και του πιστοποιητικού ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή), μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε την 1η Αυγούστου 2018, με καθυστέρηση 6 ετών. Τα αποτελέσματα ήταν ζημιές και αύξηση των υποχρεώσεων του Δήμου. 
3) Ο Ισολογισμός του 2012 (μετά των αποτελεσμάτων χρήσης και του πιστοποιητικού ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή), μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2018, με καθυστέρηση 5 ετών. Τα αποτελέσματα ήταν ζημιές και αύξηση των υποχρεώσεων του Δήμου. 
4) Ο Ισολογισμός του 2013 (μετά των αποτελεσμάτων χρήσης και του πιστοποιητικού ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή), μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2018, με καθυστέρηση 4 ετών. Τα αποτελέσματα ήταν ζημιές και αύξηση των υποχρεώσεων του Δήμου. 
5) Ο Ισολογισμός του 2014 (μετά των αποτελεσμάτων χρήσης και του πιστοποιητικού ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή), εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την 31η Ιανουαρίου 2019, με καθυστέρηση 4 ετών.  
6) Οι Ισολογισμοί των ετών 2015, 2016 και 2017 δεν έχουν ελεγχθεί – λάβει πιστοποιητικό ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή, ούτε έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αναρτηθούν. Ο οικονομικός απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, δεν έχει ισχύ Ισολογισμού.  
7) Οι τριμηνιαίες εκθέσεις εσόδων – εξόδων σχεδόν σε όλους τους Δήμους της χώρας έχουν μεγαλύτερη ανάλυση και παρέχουν πολύ καλύτερη εικόνα για την οικονομική πορεία των Δήμων της χώρας.

Το άρθρο του Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ αναφέρεται στους Ισολογισμούς του Δήμου Λοκρών και όχι τους απολογισμούς για τους οποίους ελλείψει γνώσης ή ηθελημένα παρουσιάζετε στο Δελτίο Τύπο. Είναι γνωστό πως οι Ισολογισμοί διέπονται από ελεγκτική διαδικασία και κυρώνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

Οι Δημότες δεν είναι τόσο αφελείς και γνωρίζουν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ Ισολογισμού και Απολογισμού, όπως επίσης γνωρίζουν πως ο κ. Θανάσης Ζεκεντές διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αταλάντης Τεχνικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος και όχι Οικονομικών και Διοικητικών θεμάτων, όπως λανθασμένα, σκόπιμα ή εκ παραδρομής, αναφέρετε

Είναι επίσης απορίας άξιο πώς κάνετε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Θανάση Ζεκεντέ, για την περίοδο 2007-2010, όταν στην παράταξή σας διατέλεσαν ή και διατελούν χρέη Αντιδημάρχων, Πρόεδρων Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου Λοκρών, πέντε στενοί συνεργάτες σας, οι οποίοι διετέλεσαν Αντιδήμαρχοι Αταλάντης την περίοδο 2007-10. 

Προσπαθείτε να αποδημήσετε και τους ίδιους σας τους συνεργάτες που την ίδια περίοδο μαζί με το κ. Θανάση Ζεκεντέ προσπάθησαν για το καλύτερο των Δημοτών μας και σας παρέδωσαν ένα Δήμο με εμφανώς λιγότερα χρέη από αυτά που θα παραδώσετε εσείς στην επερχόμενη Δημοτική Αρχή; 

Για την ιστορία ο Δήμος Αταλάντης παρά την μεγάλη οικονομική κρίση της περιόδου (2008-10) και με στάση πληρωμών από την πολιτεία προς του Δήμους το 2010, με πάγωμα του προγράμματος Θησέα, δεν αύξησε τις οικονομικές υποχρεώσεις που παρέλαβε το 2007, δεν έλαβε νέα δάνεια, έκλεισε 8 ισολογισμούς (2002-09) σε διάρκεια μόλις 4 ετών (2007-10) και παρέδωσε σε αναλογία πληθυσμού και εσόδων το μικρότερο χρέος στο Καλλικρατικό Δήμο Λοκρών, μετά το Δήμο Μαλεσίνας.

Τέλος, είναι ξεκάθαρα αντιθεσμικό και απόλυτη έλλειψη πολιτικού πολιτισμού το γεγονός ότι τοποθετήστε, στα εμφανώς στοιχειοθετημένα δημόσια λεγόμενά του Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Λοκρών κ. Θανάση Ζεκεντέ, ως Γραφείο Τύπου του Δήμου και όχι ως Δημοτική Παράταξη, χρησιμοποιώντας τον Δήμο για να καλύψετε τις αδυναμίες σας ως Δημοτική Αρχή με προσωπικές επιθέσεις. 

Πολιτικός πολιτισμός είναι η αλήθεια, η διαφάνεια, η σαφήνεια και η αντιστοίχηση λόγων και έργων. 

Η παρουσία του κ. Θανάση Ζεκεντέ στην περιοχή μας ήταν, είναι και θα είναι συνεχής και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά, καθώς πάμπολλες φορές παραβρεθήκατε σε εκδηλώσεις ως Δημοτική Αρχή, παρουσία του κ. Θανάση Ζεκεντέ, όπως επίσης και πολλοί συνδημότες μας. 

Θεωρείτε και αυτούς άφαντους από τον τόπο μας; 

Αυτοί θα κρίνουν ποιος είναι άφαντος και ποιος κατάλληλος για το Δήμο Λοκρών!



Δημοτική Κίνηση Λοκρών «Λοκρίδα για όλους»
Δύναμη Δημιουργίας και Ανανέωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου