Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας 
Στοιχεία επικοινωνίας: Ιβήριδος 9, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54351 
τηλ. 2310905164, fax 2310903721
e-mail: anestis9@hol.gr,
anestis_anastasiadis@yahoo.gr
site: www.loutropoleis.com Τήλ 6948948426


ΠΡΟΣ
ΕΟΠΥΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΤΡΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ. 
 
 
Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και φέτος τα κατάφερε με την εγκύκλιο που απέστειλε για τη χορήγηση λουτρικού επιδόματος να μπερδέψει και τους λουόμενους σχετικά με το ποιοι δικαιούνται το λουτρικό επίδομα και τους γιατρούς που βρήκαν μια ευκαιρία να μην γνωματεύουν για παθήσεις που και εαυτοί δεν γνωρίζουν. 

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους γιατρούς ότι οι Ελληνικές λουτροπόλεις δεν είναι ορθοπεδικές κλινικές και μάλιστα βαρέων περιπτώσεων όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του ο ΕΟΠΥΥ.

Επίσης οι πάντες γνωρίζουν ότι το ποσό των 150 ευρώ δεν είναι βοήθημα αλλά ένα απλό κέρασμα σε έναν λουόμενο που θέλει να κάνει τα μπάνια του για 15 μέρες. 
 
Το τραγικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι σχεδόν κανένας γιατρός δεν στέλνει λουόμενους σε λουτροπόλεις γιατί ο ΕΟΠΥΥ με την εντολή του σε ένα ποσοστό σχεδόν 90% αποκλείει τον κόσμο να επισκεφτεί την λουτρόπολη που εδώ και χρόνια πήγαινε για προληπτική ίαση και όχι αν είναι στο καροτσάκι όπως σήμερα ερμηνεύουν οι γιατροί.

Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι οι Γιατροί προτιμούν τους αρρώστους που ζητούν να πάνε για λουτρά να τους παραπέμπουν σε δικούς τους φυσιοθεραπευτές (τα γνωστά κυκλώματα) και όχι σε λουτροπόλεις που δεν έχουν κανένα οικονομικό συμφέρον… 

Κατόπιν όλων αυτών ζητούμε από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και από όλους τους Γιατρούς και ασφαλώς με οικονομικά κριτήρια να στείλουν τον κόσμο έστω με αυτά τα λίγα 150 ευρώ και το κονδύλι που έχει αποφασίσει να ξοδέψει ΕΟΠΥΥ.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ιαματικός και θεραπευτικός τουρισμός δεν πρέπει να γίνει το θύμα κυρίως για τους λουόμενους όπως γίνεται σήμερα εις βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων με τα κυκλώματα «Γιατρού και Φυσιοθεραπευτή».

Και κάτι άλλο απλό. Ο ΕΟΠΥΥ προτείνει διάφορες ασθένειες που θα πρέπει να εγκρίνουν οι γιατροί. Το δικό μας απλό ερώτημα είναι που ξέρει ο ΕΟΠΥΥ και αυτοί που συνέταξαν την εγκύκλιο ότι αυτές οι ασθένειες θεραπεύονται στις ελληνικές λουτροπόλεις;

Δεν γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια ακόμη δεν έχουμε επίσημα καμιά αναγνώριση Ιαματικής Πηγής από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΤ (Νόμος Πετραλιά 2006); 

Να μια τεράστια και ανεύθυνη προχειρότητα που τα κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο οι Γιατροί κ.λπ. να νεκρώσουν σχεδόν όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις.

Ζητούμε αν είναι δυνατόν να διορθωθούν εδώ και τώρα από το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτές οι αδικίες εις βάρος κυρίως του απλού κόσμου με αποτέλεσμα τη νέκρωση όλων των ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ και κυρίως των επιχειρήσεων γύρω από κάθε λουτρόπολη. 


Ο πρόεδρος 

Ανέστης Αναστασιάδης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου