Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Requiem πριν τον… θάνατο της ΛΑΡΚΟ!

Με πρόβα μνημόσυνου πριν το τέλος της ιστορικής ΛΑΡΚΟ έμοιαζε η χθεσινή σύσκεψη φορέων και πολιτικών παραγόντων στη Λάρυμνα.
 
Τα νεα δεν είναι καθόλου καλά ανεφεραν εκπρόσωποι εργαζομένων και η πιθανότητα κλεισίματος πριν καν γίνει οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης της είναι τώρα βεβαιότητα, επισημάνθηκε.
 
Για πολλοστή φόρα καταδείχτηκε ότι κομματικοί παραγοντες κινούνται στη λογική του πολιτικού οφέλους και … γαία πυρί μειχθήτω ενώ οι συνδικαλιστές επιμένουν σε κινήσεις κοινωνικού αυτοματισμού που μπορεί να εντυπωσιάζουν και να προβάλλουν ως επιλογές ύψιστης προτεραιότητας και ανάγκης, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αγγίζουν την ουσία του προβλήματος.
 
Και το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι μονοδιάστατο. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ. Διαφάνηκε χτες και από τις τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών που ήταν κάθετοι στην άποψη τους ότι η ΛΑΡΚΟ δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της με το σημερινό επιχειρησιακό περιβάλλον.
  
Το να αναγγέλλεις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις χωρίς παράλληλα να έχεις μελετήσει σε βάθος το πρόβλημα ασφαλώς είναι μια σεβαστή άποψη στη γλώσσα των συνδικαλιστών αλλά δεν οδηγεί αναγκαστικά και σε διατύπωση βιώσιμης αντιπρότασης όταν ο… απέναντι δηλαδή η κυβέρνηση και έμμεσα και άλλες πολιτικές δυνάμεις παραδέχονται πως δεν μπορεί η ΛΑΡΚΟ να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα που επιβάλει γενική ιδιωτικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που έστω και πλασματικά θεωρούνται δημοσιονομικά ελλειμματικές.
 
Στην περίπτωση μονάδων στρατηγικού χαρακτήρα για την εθνική οικονομία επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ θα έχουν νομοτελειακά μια προσχεδιασμένη εξέλιξη. Το μαύρο!
 
Η περίπτωση της ΕΡΤ είναι ο καθρέφτης αυτής της πολιτικής λογικής και η ΛΑΡΚΟ απλά είναι δρομολογημένη επιλογή που απλώς μετακινείται ελάχιστα χρονικά η ημερομηνία αποσύνδεσης του ασθενούς από την ηλεκτρική πρίζα!
 
Ούτε ο κυβερνητικός βουλευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος που στοχοποιήθηκε χτες ως μάντης Κάλχας όταν σκιαγραφούσε τα χαρακτηριστικά της… ώριμης πλέον Ιφιγένειας, ούτε τα πολεμικά σαλπίσματα των βουλευτών και πολιτευτών της αντιπολίτευσης που ταυτίζονται με την αγωνία των εκατοντάδων εργαζομένων και των χιλιάδων μελών των οικογενειών τους οδηγούν σε αλλαγή στάσης της κυβέρνησης.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Στερεά υπάρχουν Τρώες υφυπουργοί, Κεδίκογλου, Κεδίκογλου, Σταϊκούρας που παρότι αμέλγονται σε περιοχές που δραστηριοποιείται εργασιακά η ΛΑΡΚΟ απέφυγαν να εμφανιστούν στη χθεσινή εκδήλωση όπως έπραξαν και ορισμένοι συνάδελφοι τους βουλευτές που είτε ενέργησαν αυτόβουλα είτε πήραν… γραμμή να αποστασιοποιηθούν.
 
Το μέλλον και μάλιστα το άμεσο φαίνεται έτσι και αλλιώς ζοφερό και οι γραμμές Maginotεκατέρων οργανώνονται… πολεμικά.
 
lamiafm1

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
    ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ -ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ Κ.Λ.- ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου