Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ -ΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥΣ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ [video]


"Με την συγκεκριμένη τροπολογία λύνουμε τον γόρδιο δεσμό του αναδασμού Λιανοκλαδίου μετά από 15 χρόνια. Αφορά τις περιοχές των Κοινοτήτων Ζηλευτού, Στύρφακας, Λιανοκλαδίου,Αμουρίου και Λυγαριάς όπως προσδιορίστηκαν τα αγροκτήματα στο ΦΕΚ 244/Β/28-3-1997."

Επί του Σ/Ν «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμού – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου.
       

Επιτέλους βρίσκει λύση, το άλυτο για δεκαετίες, ζήτημα του αναδασμού του Λιανοκλαδίου. 

Η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου μετά από αλλεπάλληλες επαφές με τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, συσκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία, τακτικές ενημερώσεις Επιτροπών Βουλής, πολυάριθμες συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών και άσκηση κάθε είδους Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε χτες στη Βουλή τροπολογία στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμού – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».

       Ο Αν.Υπουργός κος Ν.Ταγαράς σήμερα(01.08.2014) έκανε δεκτή την τροπολογία της κας Μακρή, με την οποία συμπληρώθηκε το Σχέδιο Νόμου και μέσω αυτής ικανοποιείται η πολύχρονη απαίτηση των αγροτών για οριστική λύση του ζητήματος. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία-προσθήκη της Βουλευτού (γεν.αριθμ.:1669, ειδ.αριθμ.:253) δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας οι υποχρεωτικοί αναδασμοί(σχετ.ΦΕΚ 244 Β) που αφορούν τις περιοχές των Κοινοτήτων Ζηλευτού, Στύρφακας, Λιανοκλαδίου, Αμουρίου και Λυγαριάς του Νομού Φθιώτιδας.

       Δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες αγρότες, με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνονται επιτέλους οι μελέτες των παράλληλων έργων που βρίσκονται στην τελική τους φάση  για τον υπό εξέλιξη αναδασμό.

       Μετά την εισήγησή της στην Ολομέλεια της Βουλής και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η κα Μακρή εμφανώς ικανοποιημένη δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά καταφέρνουμε, κοπιάζοντας, όσα στοχεύουμε. Αποδεικνύουμε πως ο γόρδιος δεσμός όταν δεν μπορεί να κοπεί, μπορούμε με σκληρή δουλειά και επιμονή, να τον λύσουμε. Χαίρομαι βαθύτατα που η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας σήμερα, επιλύει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα και γίνεται αιτία να ανακουφιστούν χιλιάδες αγρότες». 


Δείτε το σχετικό βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου