Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: Αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής


H Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου συνυπέγραψε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό που αφορά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ιστορική μνήμη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Η γενοκτονία των Ποντίων και του Μικρασιατικού Ελληνισμού αποτελούν ιστορικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Πέρα από την αναγνώριση τους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι αποτυπωμένες στην εθνική συλλογική μνήμη. 

Ορθώς στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προβλέπεται αυστηρή ποινική μεταχείριση για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. 

Το ίδιο όμως πρέπει να ισχύσει και για τους αρνητές της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

Είναι χρέος τιμής και ευθύνης να υπάρξει σαφής αναφορά στο νομοσχέδιο, των γενοκτονιών των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων αλλά και η ποινική αντιμετώπιση των αρνητών τους.
         
Η επιστολή έχει ως εξής:

‘Αθήνα 20 Αυγούστου 2014  Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος  κ. Αντώνη Σαμαρά  
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από  τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.   Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.      Στο σχέδιο νόμου που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου, για  συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.      Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, που είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.      Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων και θα συνιστά  Εθνική Υποχώρηση και Ήττα, γεγονός που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.      Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα πράξετε αυτό που πρέπει.’  

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου