Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Σφοδρή σύγκρουση Νταλίκας με Τρένο - Από τύχη δεν μετράμε πτώματα

Παραλίγο τραγωδία το πρωί στις γραμμές του τρένου στην Αμφίκλεια - Ήταν θέμα χρόνου - Μεγάλη πληγή οι νταλίκες για την περιοχή

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα το πρωί στην σιδηροδρομική διάβαση που βρίσκεται στο δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς, έξω από την Αμφίκλεια. Οι μπάρες είχαν κατέβει στις 7:30΄ το πρωί και δυο Ι.Χ. είχαν σταματήσει για να περάσει η αμαξοστοιχία. Πίσω από τα ΙΧ. έρχεται μια νταλίκα με κατεύθυνση από Λαμία προς Λιβαδειά.

Η νταλίκα φτάνει στις γραμμές την ώρα που περνάει το τρένο και χτυπάει στη γωνία από τα πίσω βαγόνια, αλλά ευτυχώς δεν βγάζει το τρένο εκτός, αφού η ταχύτητά της είχε ανακοπεί από τη αυτοσχέδιο φρενάρισμα.

«Από την ψύχραιμη αντίδραση του οδηγού να το ρίξει αριστερά και από καθαρή τύχη δεν μετράμε πτώματα, αφού το τρένο ήταν γεμάτο κόσμο. Θα μπορούσε να πάρει "σβάρνα" τα δυο Ι.Χ. που ήταν μπροστά και να τα ρίξει πάνω στο τρένο και να γίνει χαμός. Αν δεν έσκαγε το λάστιχο και συνέχιζε θα είχαμε πολύνεκρο δυστύχημα. Να πάνε όλοι τους να ανάψουν από μια μεγάλη λαμπάδα....», είπε επαγγελματίας οδηγός που περίμενε και αυτός από την απέναντι πλευρά να περάσει το τρένο.
 
Ο οδηγός προσπαθεί να σταματήσει, αλλά δεν πιάνουν τα φρένα. Προσπαθεί να μην πέσει πάνω στα αυτοκίνητα και ενστικτωδώς ρίχνει τη νταλίκα αριστερά. Για καλή του τύχη σκάει το λάστιχο και η ζάντα μπαίνει μέσα στο χώμα και "φρενάρει" το βαρύ όχημα.
 


Όλα αυτά βέβαια εξαιτίας της τεράστιας κίνησης από νταλίκες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης ειδικά από την Λιβαδειά μέχρι τον Μπράλο.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια εξαιτίας της απίστευτης αύξησης των διοδίων, (ένα θέμα που πονάει και την Τραγάνα), στην Εθνική οδό σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων φορτηγών επιλέγουν την παλαιά Εθνική οδό προκειμένου να αποφύγουν όσα περισσότερα διόδια μπορούν (για την ακρίβεια αποφεύγουν τουλάχιστον 3 διόδια που υπάρχουν στον νομό μας ή στα όρια του νομού μας), από το 90 δηλαδή μέχρι τις Θερμοπύλες.

Και ειδικά κάθε Παρασκευή και ΚΥΡΙΑΚΉ (λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Νέα Εθνική οδό των φορτηγών), η κατάσταση είναι πραγματικά ΑΦΟΡΗΤΗ και αρκετά επικίνδυνη στη περιοχή.

Η κατάσταση κυκλοφοριακής συμφόρησης από βαριά φορτηγά στην περιοχή είναι τραγική.

Η πυκνή κυκλοφορία τόσων πολλών μεγάλων φορτηγών μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την περιοχή και φυσικά οι στενοί δρόμοι είναι θέμα χρόνου να διαλυθούν από το βάρος που δέχονται καθημερινά. Ηδη έχουν αρχίσει να διαλύονται…..

Και φυσικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας στην οδήγηση ειδικά τα βράδια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου