Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Σεργιάνι στην Παράδοση από τη "Δαδιώτικη Εστία"


Κάθε χρόνο η εκδήλωση του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ¨Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,¨ αποτελεί το επιστέγασμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της κωμόπολης, με έντονη απήχηση και στην ευρύτερη περιοχή.
  
Ειδικά φέτος στις 16.08.2014 η εκδήλωση της ¨ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ,¨ μετά από εμπνευσμένες πρωτοβουλίες κυρίως του προεδρείου, μετεξελίχτηκε θαυμάσια σε ένα μεγάλης διάρκειας ποιοτικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών υπό τους ήχους εξίσου προσεγμένης μουσικής και η όλη εκδήλωση κάτω από την αιγίδα του Δήμου, εκτός του ότι ενθουσίασε το κοινό της κατάμεστης πλατείας, δημιούργησε ουσιαστικά τις προϋποθέσεις αλλά και τις ευθύνες για μια πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας ανάλογη εκδήλωση.
   
Πρέπει να επισημανθούν: Η ανταπόκριση πολλών χορευτικών συλλόγων, η επιμέλεια των διοργανωτών, η κατάρτιση των χοροδιδασκάλων, το μεράκι των ερασιτεχνών χορευτών, όπως επίσης και η προσήλωση όλων στην σωστή παρουσίαση και μεταλαμπάδευση της χορευτικής παράδοσης ολόκληρου του Ελλαδικού χώρου, χωρίς παραχαράξεις και ¨δήθεν¨.  Η τοπική ερασιτεχνική χορωδεία υπό τον συμπατριώτη μας Αλ. Στιβακτή, ομόρφυνε περισσότερο την βραδιά.  
   
Για άλλη μια φορά ¨Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,¨ εξασφαλίζοντας και τις κατάλληλες συνεργασίες, ζωντάνεψε την παράδοσή μας και έδειξε ότι η υπέροχη αυτή πολιτισμική μας κληρονομιά, δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα ακόμα Μουσειακό Έκθεμα.

Δ. Καλπύρης
 ΑμφίκλειαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου