Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Στη Βουλή αναζητά λύση η Βασιλική Δημητράντζου για το χρόνιο πρόβλημα της Κυρτώνης


Στη Βουλή ζητάει λύση η πολιτευτής ΑΝΕΛ Φθιώτιδος Βασιλική Δημητράντζου στο χρόνιο πρόβλημα του μή πόσιμου νερού στην ΚΥΡΤΩΝΗ ΛΟΚΡΙΔΟΣ μέσα από ερώτηση που κατέθεσε για λογαριασμό της ο Βουλευτής Επικρατείας του κινήματος Τέρενς Κουίκ.


ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΩ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ

Τριτοκοσμικές καταστάσεις σε συνθήκες… Σαχάρας, βιώνουν με το ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ νερό, οι κάτοικοι στη Κυρτώνη Λοκρίδος, καθώς ο Δήμος δηλώνει οτι κοστίζει 2.5 εκατομύρια για να τους φτιάξει δίκτυο ύδρευσης και το δωρεάν εμφιαλωμένο νερό που τους έδινε «κόπηκε» από τον προμηθευτή, επειδή το χρέος της αποπληρωμής του έχει αγγίξει κόκκινο.

«Να πίνετε λιγότερο νερό. Να κάνετε οικονομία» ήταν η… συμβουλή της Δημοτικής Αρχής!!!

Για το θέμα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για λογαριασμό της Πολιτευτού Φθιώτιδας του Κινήματος Βασιλικής Δημητράντζου, η οποιά έχει ως εξής:


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΚΥΡΤΩΝΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!»


Πρόβλημα τεράστιο αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Τοπικό Διαμέρισμα Κυρτώνης Λοκρίδας, όπου από τον Οκτώβρη του 2012 το νερό είναι ακατάλληλο για πόσιμο (ύδρευση) λόγω της υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών ενώσεων.

Οι 600 και πλέον κάτοικοι της Κυρτώνης τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν νερό, λόγω των νιτρικών που βρέθηκαν μέσα σε αυτό και απαγορεύτηκε η χρήση του, αφού κρίθηκε αρμοδίως ακατάλληλο και είναι υποχρεωμένοι ούτως να χρησιμοποιούν το εμφιαλωμένο.

Όπως μου περιγράφει η Πολιτευτής των ΑΝΕΛ Φθιώτιδας Βασιλική Δημητράντζου,«το αίτημα των κατοίκων για την δημιουργία δικτύου ύδρευσης από την Αταλάντη, ο κ. Λιόλιος πρώην και νεοεκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Λοκρών, διευκρίνισε (όπως πληροφορήθηκα) ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν στις ημέρες μας, αφού το κόστος μιας τέτοιας παρέμβασης έχει υπολογιστεί στα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ και συνέστησε στους κατοίκους να μην είναι σπάταλοι στη του εμφιαλωμένου νερού,αφού οι ποσότητες που θα τους παρέχει δεν είναι ανεξάντλητες».

Εδώ και λίγες ημέρες ο προμηθευτής του χωριού με εμφιαλωμένα νερά σταμάτησε την προμήθεια, με την αιτιολογία ότι του οφείλονταν χρήματα από το Δήμο και οι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι για να αγοράζουν τέτοιο νερό, πράγμα πιθανότατα δύσκολο για πολλούς εκεί που μας έφτασαν! Δηλαδή την Ελλάδα μας την «κατάντησαν» χειρότερα και από τριτοκοσμική!!!

Κάτοικοι μας κατήγγειλαν ότι η μακροχρόνια χρήση τυποποιημένου νερού δημιουργεί προβλήματα στην υγεία τους, γαστρεντερικές ενοχλήσεις και διαταραχές κ.λ.π., κυρίως σε άτομα με ευαισθησία και μικρά παιδιά, ενώ ανησυχούν ιδιαιτέρως για το πόσο ακόμη θα στερούνται το πόσιμο νερό, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα και οι αρμόδιοι φαίνεται πως αδιαφορούν!

Ερωτώ λοιπόν κ.κ.Υπουργοί:

Είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει άμεσα τώρα προσωρινή μελέτη και όλα τα έργα για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού από την πιο κοντινή στην Κυρτώνη κατάλληλη για ύδρευση γεώτρηση και τι σκοπεύετε να πράξετε;

Έπρεπε να έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να χρηματοδοτηθεί η απονιτροποίηση της περιοχής και να ενταχθούν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απονιτροποίησης οι αγρότες της περιοχής, ώστε να σταματήσει η μόλυνση;

Πώς σκοπεύετε να λύσετε το πρόβλημα, δεδομένου ότι ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια από τον χαρακτηρισμό του νερού ως μη πόσιμο;

Ποιές ενέργειες έχουν γίνει ώστε να λυθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων;

Πόσα χρήματα έχει διαθέσει ο Δήμος ώστε να παρέχει σε 600 κατοίκους καθημερινά επί δύο χρόνια εμφιαλωμένο νερό; Με αυτά τα χρήματα μπορούσε η όχι να δοθεί μία πιο σωστή, μόνιμη και υγιεινή λύση;


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου