Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση ΕΑΜ για την απόλυση εργαζομένου της ΛΑΡΚΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                                                                 22/8/14


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

«Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 18 Αυγούστου  η διορισμένη από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  διοίκηση της ΛΑΡΚΟ Αποφάσισε την απόλυση του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα, εργαζόμενου 26 χρόνια στην εταιρία , επικεφαλή του τμήματος Υψηλής Τάσης, πατέρα 3 παιδιών και κατοίκου της Λάρυμνας.

Οι γραπτοί λόγοι απόλυσης, κανένας.  Δικαστικός επιμελητής του κοινοποίησε την απόλυση με την επιταγή της αποζημίωσής του, χωρίς να αναγράφονται επάνω στην καταγγελία σύμβασης οι λόγοι απόλυσης.

Οι επίσημοι προφορικοί λόγοι απόλυσης από την πλευρά της διορισμένης Διοίκησης είναι πως ο συνάδελφος «πήγε ενάντια στα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ». 
 
Γιατί αυτό; Επειδή το 2008 από τους χώρους στο βουνό Κοκκίνι εκεί όπου η ΛΑΡΚΟ αποθέτει μπάζα, σκουριές, κάρβουνο κλπ., ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καεί αρκετή δασική έκταση, πευκοδάση αλλά και ελαιοπερίβολα κατοίκων της περιοχής.

Μεταξύ των μαρτύρων που αυτεπάγγελτα κάλεσε η Πυροσβεστική Αταλάντης ήταν και ο συνάδελφος (του είχαν καεί ελιές) και κατέθεσε όπως και  οι άλλοι μάρτυρες την αλήθεια. Δηλαδή ότι η φωτιά ξεκίνησε από χώρο της ΛΑΡΚΟ για τον οποίο είναι υπεύθυνη και ελέγχει τη φύλαξή του. Το ίδιο δήλωσε, όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες,  στο πρωτόδικο δικαστήριο στο οποίο η ΛΑΡΚΟ καταδικάστηκε για την εγκληματική της πράξη.

Ο συνάδελφος, αν και από την πυρκαγιά καταστράφηκε η περιουσία που είχε σε αυτή την περιοχή, και η ΛΑΡΚΟ έπρεπε από μόνη της να αποζημιώσει αυτόν και τους άλλους πληγέντες, ουδέποτε ενόχλησε την ΛΑΡΚΟ για αποζημίωση.

Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού πριν εκδικαστεί στο εφετείο η υπόθεση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κάλεσε τον συνάδελφο και εκβιαστικά του ζήτησε να αλλάξει την πρώτη μαρτυρία, προτείνοντάς του την αποζημίωση των ελαιοδέντρων.

Ο συνάδελφος υπερασπίζοντας την αλήθεια με την τιμή και την «μπέσα» που τον διακρίνει, όπως και κάθε άνθρωπο του μόχθου, δεν δέχθηκε τα αλισβερίσια και τις απειλές.

Αποτέλεσμα  της τίμιας, συνειδητής συμπεριφοράς του, στάση την οποία εμείς σαν ΕΑΜ επικροτούμε και χαιρετίζουμε, ήταν να προχωρήσει η διορισμένη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στην εκδικητική απόλυσή του.Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απόλυση του συναδέλφου δεν είναι καπρίτσιο της Διοίκησης. Είναι μελετημένη και έχει στόχο να καλλιεργήσει την τρομοκρατία για όποιον σηκώνει κεφάλι, παραδειγματίζοντας και τιμωρώντας.

Ειδικά την τελευταία 10ετία οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής είμαστε αυτόπτες μάρτυρες στα εργοδοτικά εγκλήματα της ΛΑΡΚΟ, είτε αυτά αφορούν το περιβάλλον είτε ακόμη και την ίδια την ζωή των εργαζομένων.

Η πολιτική απαξίωσης που εφαρμόζουν οι διοικήσεις κατ΄ εντολή της κυβέρνησης και της ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, αντικειμενικά θα αυξήσουν και τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση επενδύει στην συγκεκριμένη απόλυση γιατί αν τελικά περάσει θα έχει εξασφαλίσει «σιγή ιχθύος» από τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής που βιώνουμε και πληρώνουμε ακόμη και με τη ζωή μας αυτή την εγκληματική πολιτική.

Το ΕΑΜ έχοντας εμπιστοσύνη στην πείρα και την ταξική συνείδηση των εργαζομένων αλλά και όλης της περιοχής σας καλούμε να μη φοβηθεί κανείς. Σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη για την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ του συναδέλφου, αγωνιστικά και τίμια γιατί αν περάσει αυτή η απόλυση μετά θα αποκεφαλίζεται όποιος διεκδικεί και παλεύει για καλύτερες ΣΣΕ, συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κλπ.

Είναι ζήτημα ύπαρξης του Σωματείου και καλούμε την πλειοψηφία να πάρουμε αποφάσεις πάλης  με όσες θυσίες και αν χρειασθεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι χτισμένη με τον ιδρώτα και το αίμα μας, ουσιαστικά μας ανήκει. Την θέλουμε να λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και το στόμα στα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα και ενδεχομένως θα διαπράξει στο μέλλον ενόψει της ιδιωτικοποίησης,  και να υπακούμε σαν σκλάβοι σε ότι  διατάζει και επιθυμεί. 

Πρέπει να αντιδράσουμε, να κόψουμε εδώ και τώρα την τρομοκρατία που πάνε να μας επιβάλλουν.

Το ΕΑΜ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος. Καλεί τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, όλους τους φορείς, την τοπική Αυτοδιοίκηση,  τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι στην  απόλυση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                                                                      ΕΑΜ

5 σχόλια:

 1. Καλό θα ήταν να απολυθούν όλοι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Και οι Ναζιστές και οι Κομουνιστές. Να ξεβρομίσει ο τόπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ; Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ; ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ.
   ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ.

   Διαγραφή
 2. ΔΗλαδή η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ του είπε να ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΗΡΗΣΕΙ !!! Αυτό είναι ποινικό άδίκημα και διώκεται αυταπάγγελτα απο την Εισαγγελία εφόσον κάποιος το αναφέρει έστω και ως δημοσίευμα. ΕΛΕΟΣ αν συμβαίνουν αυτά η διοίκηση πρέπει άμεσα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτο θελουνε ολοι οι ξενοι διορισμενοι της λαρκο,να μας απολυσουνε ολους τους ντοπιους εργαζομενους γιατι δεν μας χωνευουνε και να κανουν οτι γουσταρουνε λες και την εχουνε προικα απο τον πατερα τους.εδω εχουνε χυσει ιδρωτα και αιμα οι προγονοι μας και συνεχιζουμε και εμεις σημερα και σου ξεφυτρωνουνε κατι μηχανικοι της παραγωγης που ηρθαν χθες με μεσον κατευθειαν απ το πολυτεχνειο και με μεσον προαγονται και βγαζουν γλωσσα και λενε... Τους ντοπιους πρεπει να τους παταμε στον λαιμο σαν φιδια π.χ ο παπακωστας το μαζωμα,,, και οι ντοπιοι μηχανικοι μενουν ανεργοι και αυτοι που εργαζονται δεν προαγονται σχεδον ποτε.ολα τα χρονια παραμενουν απλοι προισταμενοι. Το σωματειο τα γνωριζει αυτα αλλα για να φτιαχνουνε τις θεσεις τους ειναι ζαμαν φου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΙΧΑΛΗ, ΜΠΡΑΒΟ!
  ...ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο Α.ΔΑΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου